‘Vuelta plant aankomst op mythische Tourmalet’

zondag 17 november 2019 om 11:48
‘Vuelta plant aankomst op mythische Tourmalet’

foto: Cor Vos

De Vuelta a España presenteert haar parcours voor de editie van 2020 officieel pas op 17 december, maar er wordt al steeds meer duidelijk over de etappes van de derde en laatste grote ronde van het jaar. Nu is naar buiten gebracht dat Unipublic voornemens is de Tourmalet in het parcours op te nemen.

Ondanks dat de Col de Tourmalet ontbreekt in het parcours van de Tour de France van 2020 lijkt er toch een grote ronde voornemens de Pyreneeënreus volgend jaar aan te doen. La Dépêche du Midi meldt namelijk dat de berg (19 kilometer à 7,4%) namelijk zal dienen als aankomst in de Ronde van Spanje.

De etappe zal volgens de Franse krant moeten vertrekken in de provincie Huesca. Het is nog niet geheel duidelijk waar de rit zal vertrekken: Biescas of Sabinanigo zijn in beeld als startplaatsen. Wel lijkt zeker dat de etappe sterke gelijkenissen zal vertonen met de door Robert Gesink gewonnen Vuelta-etappe in 2016, toen de aankomst bovenop de Col d’Aubisque lag.

Dit jaar was de Col de Tourmalet het decor van de finish van de veertiende rit in de Tour de France. Op de flanken van de mythische klim sprintte Thibaut Pinot in de laatste meters weg van Julian Alaphilippe en Steven Kruijswijk.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair