Vuelta maakt deelnemende ploegen bekend: geen Israel-Premier Tech, wel Lotto Dstny

woensdag 8 maart 2023 om 13:25
Vuelta maakt deelnemende ploegen bekend: geen Israel-Premier Tech, wel Lotto Dstny

foto: Cor Vos

De Vuelta a España heeft woensdag bekendgemaakt welke ploegen er allemaal aan de start zullen verschijnen van de eerstvolgende editie van de drieweekse ronde. Naast de achttien WorldTeams zijn ook Lotto Dstny, TotalEnergies, Burgos-BH en Caja Rural-Seguros RGA van de partij. Een opvallende afwezige: Israel-Premier Tech.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Lotto Dstny en TotalEnergies waren, als de twee beste ProTeams, al zeker van een wildcard voor de Vuelta España. De twee formaties besloten hun gegarandeerde wildcards voor de Giro d’Italia nog terug te geven, maar nemen de Vuelta-uitnodiging wel aan.

Verder heeft de organisatie van de Vuelta goed nieuws voor twee Spaanse ProTeams. Het gaat om Burgos-BH, de ploeg van onder meer Jetse Bol, en Caja Rural-Seguros RGA. Burgos-BH was vorig jaar ook uitgenodigd voor de Ronde van Spanje, Caja Rural-Seguros RGA keert na een jaar afwezigheid weer terug.

Buiten de boot 
Waar winnaars zijn, zijn automatisch ook verliezers. Euskaltel-Euskadi en Equipo Kern Pharma, die er vorig jaar nog wel bij waren in de Vuelta, zijn dit keer niet uitgenodigd. Ook Israel-Premier Tech, de ploeg van tweevoudig Vuelta-winnaar Chris Froome, Michael Woods en Giacomo Nizzolo, valt buiten de boot.

Verder moeten de nieuwe ProTeams Q36.5 Pro Cycling en Tudor nog een jaartje wachten op een groterondedebuut.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Geit in mijn Kelderman 8 maart 2023 om 13:55

Is er al een wezenlijk nadeel geweest als gevolg van hun degradatie voor Lotto?

1
evanderwel 8 maart 2023 om 14:13

Nu nog niet denk ik. Maar ze zitten wel natuurlijk in de gevarenzone voor volgend jaar. Als ze niet bij de beste 2 Pro teams eindigen dit jaar, dan hebben ze volgend jaar geen startgarantie meer. Als De Lie zo doorgaat zullen ze er wel gemakkelijk bij zitten, maar het blijft een risico.

1
Samamba 8 maart 2023 om 14:59

Aangezien ze een garantie hebben op elke wildcard dat ze willen dit jaar – buiten wat startgeld – niet nee. Maar dat was ook geweten. Ze moeten echter wel elk jaar omgaan met de druk om punten te verzamelen om terug bij die 2 beste Pro Teams te behoren. op dit moment gaat het weliswaar goed aangezien ze 7e op de UCI ranking staan (en 1000 punten voor Total), maar ze zullen volgende weken wel wat zakken (tenzij Ewan en De Lie gaan verrassen en echt gaan meedoen om zeges in grote wedstrijden).

2
thomasjaarsma 8 maart 2023 om 15:34

Waarom inplaats van dat er elk jaar 2 spaanse ploegen niet meekunnen doen. Gemixete teams, Dus Burgos x Caja rural en euskadi x khern pharma. Op deze manier krijgen de beste spaanse renners toch een kans om op het hoogste nievau te presteren. Weet ook wel dat het niet realistisch is. Maar interresant om over na te denken

1
Mr. Tornado 8 maart 2023 om 18:56

Of een Spaanse nationale ploeg met renners uit teams die niet meedoen aan de vuelta.

0
Ronellenfitsch 8 maart 2023 om 13:31

En Euskaltel en Kern Pharma leggen het dus af in de ‘strijd’ der Spaanse ploegjes … benieuwd hoe dat achter de schermen gaat, vorig jaar was het anders

0
Groetjesaandevoetjes 8 maart 2023 om 14:11

Lijkt best wel op om en om, wat best eerlijk is voor de spaanse ploegen.

3
Gebruikersnaam 8 maart 2023 om 15:15

Heeft Burgos gevoelige gegevens over iemand bij de Vuelta? Die zijn er echt bijna elke keer bij, terwijl ze vaak de minst succesvolle van de kleine Spaanse ploegjes zijn, over een heel seizoen gezien dan. 6e jaar op rij ondertussen.

OK, het verschil is op dit moment kleiner dan in 't verleden, maar ook nu valt er wel iets voor te zeggen dat Euskaltel de betere ploeg is. Of zelfs Kern, die hebben met Adria dan tenminste nog een interessante Spanjaard.

0
Cochise 8 maart 2023 om 17:27

Had Israël uberhaupt een kandidatuur ingediend?

0
thenewGOAT 9 maart 2023 om 10:07

Best verwonderlijk dat een ploeg van een multimiljardair er na al die tijd nog steeds niet in slaagt om een rol van betekenis te spelen op het internationale wielerdecor (een uitzondering hier en daar niet ten na gesproken) . Ok de miljoenen aan Froome bleken totaal verkeerd besteed, maar er speelt toch nog meer zou je gaan denken.

0
Cornelius 9 maart 2023 om 13:12

In 2022 deed IPT het dan wel weer prima in de Tour, de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Maar verder heb je natuurlijk gelijk dat een ploeg met zoveel budget over het gehele seizoen beter zou moeten kunnen presteren.

0
Titaantje 8 maart 2023 om 15:35

zou liever de twee andere spaanse ploegen zien dan lotto en direct energie, die ik hier niet per se met sterke selecties zie starten, alhoewel Ewan mss nog wel 1 of 2 ritjes wil winnen.

-1
Chippen 8 maart 2023 om 15:53

niet dat het zoveel betekent, maar lotto deed vorig jaar ook mee met een team vol overschotjes en haalde meer top 10 plaatsen dan equipo kern, burgos en euskaltel samen

het verschil tussen de top van de protour (lotty, total, israel en uno-x) en de rest is énorm groot, eigenlijk te groot

3

Headlines

Populair

Materiaalzone