‘Vuelta grijpt terug op bergrit die Tom Dumoulin het rood kostte in 2015’

vrijdag 14 december 2018 om 17:54
‘Vuelta grijpt terug op bergrit die Tom Dumoulin het rood kostte in 2015’

foto: Sirotti

Het parcours van de Vuelta a España 2019 wordt komende woensdag bekendgemaakt en dus wordt er al volop gespeculeerd over de route. Volgens de Spaanse krant AS wordt één van de beslissende ritten verreden door de Sierra de Guadarrama. Deze bergrit zou staan gepland voor de laatste week en de Navacerrada, de Morcuera en de Cotos zouden erin zijn opgenomen.

Daarmee zou deze etappe vergelijkbaar zijn met de twintigste Vuelta-rit in 2015. Op die voorlaatste dag wachtte de renners namelijk dezelfde beklimmingen; eerst de Puerto de Navacerrada, waarna een dubbele passage van de Puerto de Morcuera volgde. De Puerto de Cotos was de laatste klim, waarna er nog 17,8 kilometer moesten worden afgelegd tot de meet.

Het was op die voorlaatste dag erop of eronder voor Tom Dumoulin, die aan de leiding stond van het klassement. In die rit naar Cercedilla moest de Nederlander zijn concurrenten echter laten gaan, waarna hij op achterstand werd gereden. Hij verspeelde niet alleen het rood, maar ook zijn podiumplaats. Fabio Aru nam de koppositie over en zou een dag later de eindzege pakken.

Start in Alicante
Het definitieve parcours van de Vuelta a España 2019 wordt 19 december bekendgemaakt in Alicante. Dan worden ook alle details onthuld van deze 74e editie. Eerder werd al medegedeeld dat de drieweekse rittenkoers 24 augustus begint in het zuiden van de provincie Alicante en drie weken later – op 15 september – eindigt in Madrid.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Romāns Vainšteins 14 december 2018 om 20:12

Goede zaak want dat blijkt dus een rit waarin je de boel nog lekker op de kop kan zetten met een gemotiveerd team en slimme tactieken.

ditisdavid 14 december 2018 om 20:37

Het zou deze keer echter waarschijnlijk de voorlaatste bergrit zijn. Laatste bergetappe is vermoedelijk in de bergen bij Avila (finish niet noodzakelijk in Avila).

miguelon 15 december 2018 om 01:22

Eén van de mooiste ritten van de afgelopen jaren, samen met de Froome-rit in de Giro…
Tom won één GR maar blijft vooral verbonden aan deze twee ritten

Matje VdP 15 december 2018 om 07:41

Voor jou misschien, maar ik denk dat de meeste mensen bij Tom nog denken aan die mooie roze trui met dat bruine randje.

Jean Dumas 16 december 2018 om 15:32

De Tom van twee jaar later was er nooit door Astana af gebrommerd, en had met vlag en wimpel die Vuelta gewonnen.

Headlines

Materiaalzone

Populair