Vuelta en WK niet in gevaar voor Nibali

Door , vrijdag 20 juli 2018 om 19:50
Vuelta en WK niet in gevaar voor Nibali

foto: Sirotti

Vincenzo Nibali zal, ondanks zijn gebroken rugwervel, gewoon aan de start kunnen staan van de Vuelta a España. Dat vertelt zijn coach Paolo Slongo aan Cyclingnews. “Hij moet vijftien dagen van de fiets blijven. Als er geen complicaties optreden, dan zal hij terugkeren in de Vuelta en op het WK, zoals gepland”, aldus Slongo.

“De Vuelta en het WK in Innsbruck waren al opgenomen in onze planning en die plannen blijven hetzelfde”, vervolgt de Italiaanse coach. “Vincenzo zal nog meer onderzoeken hebben als hij thuis is, maar op basis van de huidige diagnose moet hij vijftien dagen van de fiets blijven.”

Camera van toeschouwer
De valpartij van Nibali op de Alpe d’Huez gebeurde door een fotocamera van een toeschouwer. Een aanhangsel kwam in het stuur van de kopman van Bahrain Merida terecht, waarna hij viel. Dat blijkt uit online verschenen beelden. Bij die crash brak Nibali zijn T10-wervel.

“Ik weet niet precies wat er gebeurd is en ik wil er niet te diep op ingaan”, zegt Slongo. “Ik heb de video’s gezien die rond gingen. Er waren mensen op de weg en de hekken waren niet genoeg om ze tegen te houden. We hebben veel tijd geïnvesteerd in de Tour de France en om nu op deze manier naar huis te gaan is heel triest.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Max1 20 juli 2018 om 20:05

Het is echt een schande wat daar gebeurd is, alle steun voor Nibali, hopelijk wint hij de Vuelta.

rvb 20 juli 2018 om 20:50

Wat een ongelofelijke pech.

sudlowe 20 juli 2018 om 21:30

Ik ben toch voor Wilco! Maar hij mag wel mee het podium op.

LutsenkoFan 21 juli 2018 om 01:10

Hij was eigenlijk toch wel in goede doen. Zeker vergeleken met de dag daarvoor.

Knap dat hij nog op zo’n kleine achterstand binnenkwam terwijl hij denk ik 30 seconden heeft verloren met die val en opstaan/vertrekken.

Tiim 21 juli 2018 om 06:42

Als ik zie hoe Nibali erbij zat vlak voor de val en de rest daarna pierdood leek te zitten had het me niet verbaasd als hij een flinke slag had geslagen. En als Nibali zich op een klassement richt in een grote ronde rijdt hij normaal gesproken ook gewoon podium.

miguelon 21 juli 2018 om 11:40

Gewoon podium rijden in de Vuelta, WK worde, nog en passant Lombardije meepikken en dit is, samen met MSR weer een Nibali-grand cru -jaar

Headlines

Materiaalzone

Populair