Vuelta-baas Guillén: “We zagen niks in een overlap met de Tour”

woensdag 15 april 2020 om 17:03
Vuelta-baas Guillén: “We zagen niks in een overlap met de Tour”

foto: Cor Vos (archief)

Nu de Tour de France met twee maanden is verplaatst, zal de organisatie van de Vuelta a España op zoek moeten naar een nieuwe datum. “We kunnen nog geen uitsluitsel geven, maar we zagen niks in een overlap met de Tour”, zo vertelt Vuelta-baas Javier Guillén in een interview met Ciclo21.

De Vuelta zal nog steeds na de Tour en de Giro d’Italia worden georganiseerd, mits de coronacrisis op tijd is bezworen. “We zullen nu moeten schuiven met data, maar we kunnen op dit moment niet zeggen wanneer de Vuelta zal plaatsvinden. We weten ook nog niet wanneer de Giro op de planning staat”, aldus Guillén.

De Spanjaard is wel blij met het daadkrachtige optreden van de UCI. “Ik moet de UCI en de Touroganisatie bedanken. Ze hebben snel een alternatieve kalender weten samen te stellen.” Guillén heeft vrijdag 15 mei met rood omcirkeld in zijn agenda, aangezien de UCI dan komt met een nieuwe versie van de gehele UCI-kalender.

De 75e editie van de Ronde van Spanje zal normaal gesproken starten in Nederland, al is het nu de vraag of het in pakweg november organisatorisch nog haalbaar is. “Er spelen ontzettend veel factoren mee. Welke andere evenementen zijn er op dat moment? Hoeveel politie-inzet is er beschikbaar? Dat soort vragen”, aldus Martijn van Hulsteijn namens organisatiecomité La Vuelta Holanda.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Jean Dumas 15 april 2020 om 17:07

Je moet je ook realiseren dat Jaarbeurs Utrecht een hoop congressen in te halen heeft, en dan komt de Vuelta er eind oktober even tussendoor piepelen.

Niet alleen de wielersport gaat na de zomer weer van start. Er zullen nog harde noten worden gekraakt.

vanSpringel 15 april 2020 om 17:08

Alle organisatoren rollen over elkaar heen voor de inhaalrace. Gaat ‘m niet worden. Verlies slikken en volgend jaar met schone lei vooruitkijken.

Chekie 15 april 2020 om 17:39

Als de Vuelta in november is start hij zeker niet in Utrecht vrees ik. Risico op slecht weer is veel te groot. Zal wel rondje Spanje worden dan.

Verweggistan 15 april 2020 om 17:50

Woerden is in die periode een betere startplaats ;)

vincenzo 15 april 2020 om 20:29

Of nog een keer in Drenthe waar nu nauwelijks Corona is!

Derierre de la course 15 april 2020 om 21:02

Ja die krijgen het nog.

Headlines

Materiaalzone

Populair