Vuelta Aragon, Waeytens, BMC, Ronde van Overijssel, Transfer
Zico Waeytens - foto: Sirotti
donderdag 10 mei 2018 om 20:00

Vuelta Aragon, Waeytens, BMC, Ronde van Overijssel, Transfer

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over de nakende Vuelta Aragon, de onfortuinlijke Zico Waeytens en (transfer)nieuws uit de Ronde van Overijssel.

Terugkerende Vuelta Aragon met vijf Nederlanders

In de schaduw van de Giro d’Italia start morgen de 43e editie van de Vuelta Aragon (2.1). De Spaanse rittenkoers maakt na een afwezigheid van maar liefst dertien jaar zijn comeback op de kalender. Na de editie van 2005 moest de organisatie zich terugtrekken wegens een gebrek aan financiële middelen.

Nu is de wedstrijd – die in het verleden werd gewonnen door onder meer Luis Herrera, Fernando Escartin en Stefano Garzelli – echter weer terug als driedaags evenement. Movistar zal als enige WorldTour-formatie aan het vertrek staan, vergezeld door tien ProContinentale ploegen en negen continentale teams. Met Dennis van Winden (Israel Cycling Academy), Raymond Kreder (UKYO), Jetse Bol (Manzana Postobon), Steven Lammertink (Vital Concept Cycling Club) en talent Kevin Inkelaar (Polartec-Kometa) tekenen vijf landgenoten het startblad.

Voor het klassement zal er moeten worden uitgekeken naar onder meer Marc Soler en Jaime Roson (Movistar), Sergio Pardilla (Caja Rural-Seguros RGA), Fabio Duarte (Manzana Postobon) en Alex Cano (Coldeportes Zenu Sello Rojo). De Vuelta Aragon duurt van 11 tot en met 13 mei.


Zico Waeytens opnieuw in de lappenmand na val op training

De pechduivel blijft Zico Waeytens maar achtervolgen. De 26-jarige Belg van Veranda’s Willems-Crélan heeft afgelopen zondag bij een val op training een enkelverstuiking en rugblessure overgehouden. Hij zal een maand de fiets moeten laten staan.

De voormalig Sunweb-coureur was pas net hersteld van een in de Ster van Bessèges opgelopen polsbreuk. Waeytens is echter strijdvaardig. “Ik ben er elke keer in geslaagd om terug te komen, en dat zal dit keer niet anders zijn.”


BMC trekt met Van Garderen naar Californië

Tejay van Garderen moet voor thuisploeg BMC het mooie weer maken tijdens de Amerikaanse WorldTour-rittenkoers Tour of California. “Ik heb er super veel zin in om mijn rentree in de Tour of California te maken, omdat de editie van 2013 (die hij won, red.) voor mij een speciale herinnering is”, zegt Van Garderen op het digitale thuis van zijn ploeg. “Het parcours is veeleisend, maar we hebben een sterke ploeg en hebben onszelf grote doelen gesteld.” BMC richt zich op de eindzege en ritoverwinningen.

flag-us BMC voor de flag-us Tour of California
flag-nz Patrick Bevin
flag-us Brent Bookwalter
flag-us Tejay van Garderen
flag-us Joey Rosskopf
flag-ch Michael Schär
flag-be Nathan Van Hooydonck
flag-ch Danilo Wyss


Nieuws rondom de Ronde van Overijssel

Zaterdag vindt in Rijssen de start en finish plaats van de Ronde van Overijssel. De organisatie aldaar heeft te maken gekregen met de afmelding van Cibel-Cebon. De Belgische Continental-formatie is vervangen door Krush-IJsselstreek uit de regio, meldt CyclingOnline. Bovendien noteert de Topcompetitie transfernieuws. De Alecto-ploeg van Piet Rooijakkers heeft zich namelijk per direct versterkt met Matthew Overste. De 22-jarige renner staat zaterdag meteen aan de start in het lichtblauw en wit. Hij komt over van UWTC De Volharding. De Ronde van Overijssel maakt deel uit van de Holland Cup en is zaterdag live te zien via WielerFlits.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
10 mei 2018 20:35
Edit: Klopt, er zijn op het laatste moment nog veranderingen doorgevoerd
10 mei 2018 23:27
Vuelta aragon lijkt me een prooi voor soler. Zeker omdat op papier roson ze naaste belager is denk ik

Reacties zijn gesloten.