Vuelta a San Juan gaat in 2024 door als lokaal evenement
INEOS Grenadiers deed dit jaar nog mee aan de Vuelta a San Juan - foto: Cor Vos
maandag 25 september 2023 om 17:28

Vuelta a San Juan gaat in 2024 door als lokaal evenement

Dit jaar stonden er met Remco Evenepoel, Filippo Ganna en Fabio Jakobsen nog grote namen aan de start van de Vuelta a San Juan, maar dat zal in 2024 niet het geval zijn. De Argentijnse wielerronde gaat volgend jaar namelijk door als lokaal evenement, meldt Cyclingnews.

De internationale wielerunie UCI publiceerde onlangs de wielerkalender voor komend seizoen. Opvallend is dat de Vuelta a San Juan ontbreekt op de UCI-kalender voor 2024. Wat blijkt nu: de organisatie van de ronde heeft besloten om volgend seizoen door te gaan op lokaal niveau, met een lager budget en uitsluitend lokale en continentale ploegen.

Aansprekende winnaars
De Vuelta a San Juan was dit jaar nog een 2.Pro-koers en kon rekenen op de aanwezigheid van zeven WorldTeams (waaronder Soudal Quick-Step, INEOS Grenadiers en BORA-hansgrohe) en vijf ProTeams. Miguel Ángel López mocht zich na zeven etappes eindwinnaar noemen. Op de erelijst van deze wedstrijd prijken – met Remco Evenepoel, Óscar Sevilla en Bauke Mollema – nog meer aansprekende namen.

De Vuelta a San Juan zal ook volgend jaar – maar dan als lokale wedstrijd – naar alle waarschijnlijkheid plaatsvinden in de maand januari.

RIDE Magazine