Vuelta a la Rioja gaat niet door, Fraile past voor Strade Bianche

donderdag 7 maart 2019 om 15:38
Vuelta a la Rioja gaat niet door, Fraile past voor Strade Bianche

Omar Fraile is er zaterdag niet bij - foto: Cor Vos

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de Vuelta a la Rioja en Strade Bianche.

Vuelta a la Rioja gaat niet door

De Vuelta a la Rioja zal in ieder geval de komende twee jaar niet worden verreden. De organisatie van de Spaanse 1.1-koers meldt dit aan Marca. De wedstrijd, die op de planning stond voor 7 april, zou deel gaan uitmaken van de Copa de España, een nieuw regelmatigheidsklassement van de Spaanse wielerbond. Club Ciclista Logroñés krijgt het benodigde budget om de wedstrijd te organiseren echter niet rond. Wel hoopt de organisatie in de toekomst op een comeback.

Vorig jaar ging de koers vanwege financiële problemen ook al niet door. De laatste winnaar op de erelijst is Rory Sutherland. Hij won de koers in 2017. Ook vedetten als Luis Ocaña, Marino Lejarreta, Eduardo Chozas, Laurent Jalabert, José María Jiménez, Miguel Indurain en Abraham Olano staan op de erelijst.


Omar Fraile moet passen voor Strade Bianche

Omar Fraile zal toch niet kunnen starten in Strade Bianche. De Spaanse rittenkaper is onvoldoende hersteld van zijn crash in de UAE Tour. Fraile was één van de slachtoffers van de valpartij in de rit naar Hatta Dam. De Astana-renner wordt vervangen door Manuele Boaro.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair