Vuelta a España 2020 presenteert alternatieve etappes

vrijdag 12 juni 2020 om 18:22
Vuelta a España 2020 presenteert alternatieve etappes

foto: Cor Vos (archief)

De organisatie van de Vuelta a España heeft het definitieve parcours uitgetekend. Koersdirecteur Javier Guillén moest weer terug naar de tekentafel na het schrappen van de twee Portugese etappes. De Vuelta blijft nu op Spaans grondgebied, maar zoekt de grensregio op.

Oorspronkelijk stonden twee etappes ingetekend in Portugal: een aankomst in Matosinhos, een voorstad van Porto, en een vertrek vanuit Viseu. Het kortstondige bezoek aan het buurland werd echter geschrapt, nadat de betrokken etappeplaatsen de organisatie niet konden garanderen vanwege de coronapandemie.

De vijftiende etappe zal nu vertrekken vanuit Mos en finishen in Puebla de Sanabria. Het belooft een pittige etappe te worden gezien de vele hoogtemeters. Onderweg krijgen de renners vier beklimmingen van derde categorie voorgeschoteld. De top van de laatste klim – de Alto de Padornelo – ligt op goed zeventien kilometer van de streep.

De zestiende etappe tussen universiteitsstad Salamanca en Ciudad Rodrigo is nog pittiger. De coureurs trekken door de bergketen van Sierra de Francia, met onderweg de Alto El Portillo en de Alto El Robledo van respectievelijk tweede en eerste categorie. De laatste vijftien kilometer gaan in dalende lijn naar de aankomst.

Sleuteletappes 
De Vuelta telt dit jaar achttien etappes na het schrappen van de eerste drie ritten in Nederland. De renners beginnen nu op 20 oktober in het Baskische Irun. Verder staan er bergetappes op het programma naar onder meer de Col du Tourmalet, de Alto de Moncalvillo, Alto de la Farrapona en Alto de l’Angliru én een tijdrit naar de steile Mirador de Ézaro.

Dit artikel delen:

4 Reacties

josi 12 juni 2020 om 18:36

Twee kansen minder voor de sprinters dus. De oorspronkelijke ritten waren vrijwel vlak, maar dit is meer werk voor vluchters die behoorlijk kunnen klimmen.

ditisdavid 12 juni 2020 om 19:18

Kan opzich wel dat de sterkere sprinters er werk van maken gezien er maar 3 echt vlakke ritten overblijven, de vorige rit naar Puebla de Sanabria werd ook een sprint van een uitgedund peloton (2016; dat was de etappe dat Van Genechten iedereen uit het wiel sprintte en is Contador in de laatste bocht viel).

Edit: hoewel de etappe van dit jaar een stukje pittiger is gezien de lengte.

harryjohan71 12 juni 2020 om 19:23

Hebben de sprinters nog minder te zoeken in de Vuelta. Giro dus de juiste keuze voor Groenewegen.

Koersmaniak 13 juni 2020 om 08:53

Ocharme Philipsen..

Headlines

Materiaalzone

Populair