Vuelta a España deelt wildcards uit aan Burgos-BH, Caja Rural, Euskadi en Cofidis

dinsdag 10 april 2018 om 12:12
Vuelta a España deelt wildcards uit aan Burgos-BH, Caja Rural, Euskadi en Cofidis

foto: Sirotti

De Vuelta a España heeft bekendgemaakt welke ploegen eind augustus mogen deelnemen aan de wedstrijd. De vier wildcards zijn zoals verwacht gegeven aan de drie Spaanse ProContinentale ploegen Burgos-BH, Caja Rural-Seguros RGA, Euskadi Basque Country en het Franse Cofidis.

Geen kans op extra Nederlanders
Door het uitnodigen van de vier ploegen, komt het totaal – samen met de achttien WorldTour-formaties – op 22 teams. Bij de ploegen die deelnemen dankzij een wildcard rijden geen Nederlanders. Roompot-Nederlandse Loterij kreeg geen uitnodiging voor de Spaanse nationale ronde.


[poll id=”771″]


Vorig jaar ontvingen Caja Rural-Seguros RGA en Cofidis ook al een wildcard. De andere twee uitnodigingen gingen toen naar het Colombiaanse Manzana Postobon en het Ierse Aqua Blue Sport.

Deelnemende ploegen flag-es Vuelta a España 2018
flag-fr AGR2 La Mondiale
flag-kz Astana
flag-bh Bahrain Merida
flag-us BMC
flag-de BORA–hansgrohe
flag-us EF Education First-Drapac
flag-za Dimension Data
flag-fr Groupama-FDJ
flag-ch Katusha – Alpecin
flag-be Lotto Soudal
flag-nl LottoNL-Jumbo
flag-es Movistar
flag-au Mitchelton-Scott
flag-be Quick-Step Floors
flag-gb Sky
flag-de Sunweb
flag-us Trek – Segafredo
flag-ae UAE Emirates

Wildcards
flag-es Burgos-BH
flag-es Caja Rural-Seguros RGA
flag-fr Cofidis
flag-es Euskadi Basque Country

Dit artikel delen:

21 Reacties

Shinzawai 10 april 2018 om 12:19

Lijkt me prima, er is geen andere PCT-ploeg die er echt bovenuit steekt en geen andere grote ronde rijdt om de plaats van een Spaanse ploeg in te nemen.

wimpy 10 april 2018 om 12:21

Burgos vind ik echt zwak presteren dit seizoen, wat is er aan de hand met Mamykin?

thorsen 10 april 2018 om 12:32

Er zijn eindelijk weer wat Spaanse ploegjes, dus op zich logisch dat zij de wildcards krijgen. Wel jammer voor een aantal andere ploegen zoals Manzana Postobon met onze Jetse natuurlijk.

dikkechaap 10 april 2018 om 12:55

Inderdaad jammer van/voor Postobon. Dat was toch wel een mooi gezicht die mannetjes in de Vuelta.

Frits des Jeux 10 april 2018 om 12:59

Roompot in de poll meenemen? Serieus? Haha

Abdoe 10 april 2018 om 13:13

Geen Barguil dus. Daar gaan zijn klassementsambities.

Mac-S 10 april 2018 om 13:13

Begrijpelijk, maar toch jammer dat sommige best sterke ProConti ploegen geen enkele grote ronde kunnen rijden (AquaBlue, CCC, Manzana).
Maar ze waren toch bezig om de WorldTour te verkleinen naar 16 teams? Dan heb je meer ruimte voor wildcards en wordt die situatie snel weer rechtgetrokken.

Verweggistan 10 april 2018 om 13:14

Niet verrassend, hoewel ik Burgos ook wel heel zwak vind, ik zou die ploeg nog een jaar hebben gegeven om versterkingen te halen. En dan verdient Aquablue wel een wildcard voor hun optreden van vorig jaar. En Barguils grote doel van het jaar gaat niet door.

Grobbel 10 april 2018 om 13:18

@Frits des Jeux: mja, puur op basis van scorebordjournalistiek (CQ ploegenranking over 2018) steekt Roompot ver boven de drie Spaanse ploegen uit die een wildcard gekregen hebben. En van de genoemde ploegen in de poll doen alleen Wanty en Direct Energie het dit jaar tot dusver beter.

Johnny Westcycle 10 april 2018 om 13:23

Mamykin brak vorig jaar in de 19de etappe van de Vuelta zijn bekken, mijn gok is dat hij daarme nog wat sukkelt.

ronddraaien 10 april 2018 om 13:26

Tenzij ik iemand los vergeet, denk ik dat AquaBlue met Denifl vorig jaar de enige Proconti was met ritwinst in een grote ronde. Zelfs als je het beste neemt van Burgos en Euskadi samen krijg je volgens mij nog geen volwaardige ploeg die een wildcard zou verdienen.

Verweggistan 10 april 2018 om 13:36

Je vergeet Calmejane.

ditisdavid 10 april 2018 om 13:44

Afschuwelijke keuze qua niveau, maar was te verwachten natuurlijk. Veel te veel matige PCT’s in met name de landen van de grote rondes, en ze worden (afgezien van de Giro laatste twee-drie jaar) ook bijna altijd toegelaten. Aqua Blue zou toch gewoon een grote ronde moeten rijden zeker na Denifls zege vorig jaar, en Burgos en Euskadi heb ik zo weinig van gezien dat ik bijna vergeten was dat ze PCT waren geworden…

ChefSpijker 10 april 2018 om 15:04

Burgos won toch nog bijna een rit in Catalonië. Met die Rubio die met Schachmann voorop bleef. Jordi Simon werd daar ook 2e in het bergklassement achter Valverde. Tja, het is geen wonderteam, maar ze zullen wel aantrekkelijk koersen en ik snap de keuze van de organisatie wel als het alternatief bijv. Barguil met een stel Fransen knechten is. Dat is ook niet aantrekkelijk voor het Spaanse publiek. Dan had Fortuneo ook een paar Spanjaarden moeten aantrekken a la Delko en Cofidis.

Mathieu Moller 10 april 2018 om 15:30

@Mac-s
Dan krijg je wel dat twee van de huidige WorldTour ploegen ProContinentaal worden en dus ook meehengelen om die wildcards. Het ligt natuurlijk een beetje aan welke ploegen dat dan zouden zijn, maar ik denk niet dat dat de situatie veel verandert voor de ploegen die jij noemt.

ChefSpijker 10 april 2018 om 15:56

Als je degradeert uit de WorldTour houd je ook het recht om in alle WT-wedstrijden te starten de 2 jaar na degradatie geloof ik. Zo’n soort regel zou er komen, zodat het niet teveel risico wordt voor een sponsor om in te stappen bij een ploeg en na een jaar opeens geen Giro, Tour en Vuelta te mogen rijden.

Scott Sunderland 10 april 2018 om 18:30

Jammer dat de Colombianen plus Jetse Bol er niet bij zijn. Maar het is ook weer niet zo dat het een super sterke ploeg is natuurlijk die absoluut een wildcard verdient.

Aqua Blue had wel een prettig debuut vorig jaar in de Vuelta. Tot nu toe nog niet al te veel van ze gezien in 2018. Ze hadden zeker niet in het deelnemersveld misstaan.

Roompot….denk niet dat die ooit een grote ronde rijden hoor. Het feit alleen al dat het om allemaal Nederlanders gaat zal misschien ook niet meewerken. Te weinig internationale allure.

Mwielerfan 10 april 2018 om 18:51

Ditisdavid laatste jaren zijn er juist in alle grote rondes uitzonderlijk veel naar buitenlandse pct teams gegaan.
Onzin dat een ritzege vorig jaar ergens recht op zou moeten geven. Alsof denifl dat dit jaar weer gaat lukken.

Als zo’n ploeg als euskadi nu niet uitgenodigd wordt is het lastig om voor volgend jaar wat betere sponsors en renners aan te trekken. Vuelta snapt die wisselwerking en handelt daarnaar. Teksten van een arrogante teamleider die zo e zien geen enkele goodwill (meer) heeft. En nog minder people skills.

Covadonga 10 april 2018 om 21:17

Matige poll weer. Je kunt niet kwijt dat je de keuzes terecht vindt.

SCIC 10 april 2018 om 21:29

Vuelta doet niets anders dan Giro en Tour: 3 wildcards voor eigen land en 1 voor een buitenlandse ploeg.
Iets anders is dat sommige WT ploegen in 1 van de 3 grote rondes een B-ploeg opstellen en beter hun plek kunnen afstaan aan een ploeg die geen enkele grote ronde mag rijden.

Viktrodriguez 11 april 2018 om 03:52

Waarom mensen in hemelsnaam denken dat Roompot een WC verdient, is mij een raadsel. Dat is echt pure pelotonvulling of, beter gezegd, pure VVV: vroege vlucht vuling. Een rare mengeling van niet goed genoeg en zwaar over de top, louter bestaande uit Nederlandse namen. Die zijn hoogstens commercieel interessant voor WT-races in de Benelux, maar voor koersen van daarbuiten zowel commercieel als sportief totaal niet interessant.

Buiten Weening (ver over zijn top), de modale Ligthart en een alleen maar achteruit sprintende Wippert waarschijnlijk ook totaal onbekend in het buitenland.

Headlines

Materiaalzone

Populair