Vuelta 2022: Zieke Jake Stewart moet opgeven

zaterdag 27 augustus 2022 om 11:34
Vuelta 2022: Zieke Jake Stewart moet opgeven

foto: Cor Vos

Jake Stewart zal niet van start gaan in de achtste etappe van de Vuelta a España. De jonge Britse renner van Groupama-FDJ is afgelopen nacht ziek geworden, dat laat de Franse ploeg weten op sociale media. Stewart reed viermaal top-10 in de Ronde van Spanje.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Jake Stewart is ziek geworden in de nacht en zal niet deelnemen aan de achtste rit van de Vuelta a España”, aldus Groupama-FDJ. De ploeg voegt daar ook nog aan toe dat Stewart negatief heeft getest op het coronavirus.

De 22-jarige renner liet zich zien in de Ronde van Spanje. In de tweede etappe sprintte hij naar een achtste plaats, een dag later werd hij twaalfde. Sprinten is echter niet het enige wat de Brit kan, in de vijfde etappe naar Bilbao was hij een van de blikvangers. Stewart reed een tijdje solo, maar kon niet standhouden op de laatste klim van de dag. Uiteindelijk kwam hij als twaalfde over de streep.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Brabander 27 augustus 2022 om 11:42

Zeer jammer. Want hij reed vrij verdienstelijk

3
zacht 27 augustus 2022 om 11:50

Flink in de aanval geweest deze Vuelta en gisteren nog ’tweede’ achter Bennett, het kan snel gaan.

2
Panamaman29 27 augustus 2022 om 12:41

Heel jammer, een leuke renner die enorm goed rondreed

2

Headlines

Populair

Materiaalzone