Vuelta 2022: Peloton eert afzwaaiende Alejandro Valverde en Vincenzo Nibali
foto: Cor Vos
zondag 11 september 2022 om 19:07

Vuelta 2022: Peloton eert afzwaaiende Alejandro Valverde en Vincenzo Nibali

Het peloton in de Vuelta a España heeft voor en tijdens de laatste etappe Alejandro Valverde (42) en Vincenzo Nibali (37) geëerd. De Spanjaard en de Italiaan stoppen na dit seizoen en reden in Madrid voor het laatst een rit in een grote ronde.

Vlak voor het beginsignaal van de slotetappe, die begon in Las Rozas, stelden alle renners zich op om Valverde en Nibali een massaal applaus te geven. Zij mochten vooraan plaatsnemen toen de etappe op gang gevlagd werd.

Bij het binnenrijden van Madrid kreeg Movistar-kopman Valverde nog een eigen eerbetoon. Hij kreeg van het peloton de kans om een eigen ereronde te rijden op het lokale rondje in de Spaanse hoofdstad. El Imbatido nam alle gelukswensen met een glimlach in ontvangst en zwaaide als ware hij de koning van Spanje was.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
11 september 2022 20:02
Terecht twee grote kampioenen met geweldige erelijsten. Gilbert had er ook bij moeten zijn. Toch een afscheid van een generatie zo dit jaar.
11 september 2022 21:27
Terechte hulde, grootheden van de buitencategorie.
11 september 2022 20:26
jaja, we hebben wat meegemaakt met die twee.
Zijn erelijsten waar we het nog lang over zullen hebben.

Gelukkig staan er nieuwe superkampioenen klaar. :)
11 september 2022 20:16
Nibali is toch nooit een absolute wereldtopper geweest. De enige Tour die hij won was tegen janneke en mieke … En ja klassiekers, die tellen we hier toch niet mee zeker? (sic)
  11 september 2022 21:57
  Hij heeft 2x de Giro, de Tour, de Vuelta, Milaan San Remo, 2x Lombardije, 2x Tirreno en diverse podiumplekken, top 10´s en etappezeges in grote rondes.

  Als je dan nog geen wereldtopper bent weet ik het niet meer.

  Trouwens, hij was zo dominant dat hij die tour wellicht ook had gewonnen als Froome wel overeind bleef. Hij had minimaal 2 minuten gepakt in de kasseienrit en was de hele ronde goed, geen moment van verslapping. Froome heeft wel vaker momenten van zwakte getoond in de laatste week en zou deze ronde eindelijk een tegenstander hebben gehad die wel kon tijdrijden.

  Overigens had ik niet meegekregen dat Nibali deze Vuelta meereed. Toch vrij onzichtbaar geweest deze ronde.
  11 september 2022 22:02
  blijft wel een beetje de renner die aan de auto hing, vooral omdat hij het meerdere keren schaamteloos deed
  11 september 2022 22:34
  Tuurlijk was het een wereldtopper, ik verwijs alleen naar de uitleg van anderen hier om bepaalde renners te blijven kleineren.
  11 september 2022 22:38
  De Tour winnen tegen Janneke en Mieke. Het moet ook niet zotter worden hè
  12 september 2022 09:49
  Nibali geen wereldtop? Het enige wat zo ongeveer mist op zijn erelijst zijn een wereldtitel en Luik. Luik had hij in 2012 eigenlijk moeten pakken, maar toen stuitte hij op een op en top geprepareerde Iglinsky.

  Sympathieke renner, altijd willen koersen en aanvallen. Nibali ga ik echt missen in het peloton.

Reacties zijn gesloten.