Vuelta 2022: Gehavende Carlos Rodriguez mag starten van medische staf

vrijdag 9 september 2022 om 12:50
Vuelta 2022: Gehavende Carlos Rodriguez mag starten van medische staf

foto: Cor Vos

Carlos Rodriguez gaat gebutst en geschaafd verder in de Vuelta a España. De Spaanse kampioen van INEOS Grenadiers, die gisteren hard ten val kwam, heeft groen licht gekregen om van start te gaan in de negentiende etappe naar Talavera de la Reina.

“Medische onderzoeken na etappe 18 lieten meerdere schaafwonden zien aan de linkerzijde bij Carlos”, schrijft INEOS Grenadiers op sociale media. “Tijdens de rit werd gekeken of hij een hersenschudding had, maar hij kon verder. Verdere onderzoeken deze ochtend hebben uitgewezen dat Carlos de wedstrijd kan voortzetten.”

Ondanks de hevige schaafwonden over zijn hele lichaam, wist Rodriguez de schade te beperken in de bergrit naar Alto de Piornal. Hij verloor wel meer dan een minuut op zijn naaste concurrenten en moest daardoor de vierde plek in het klassement afstaan aan Miguel Ángel López. Zelf staat Rodriguez nu vijfde op 6.49 minuut van Remco Evenepoel.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Limal 9 september 2022 om 13:38

Gelukkig kan hij verder! Vandaag en vooral morgen zal het serieus de pijn verbijten worden, maar hopelijk kan hij een mooi klassement vasthouden tot in Madrid. De top-5 plaats verdedigen tegen in de eerste plaats Almeida wordt wel een uiterst moeilijke opdracht…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone