Vuelta 2022: Filippo Conca moet ronde verlaten wegens positieve coronatest

woensdag 7 september 2022 om 10:33
Vuelta 2022: Filippo Conca moet ronde verlaten wegens positieve coronatest

foto: Cor Vos

Lotto Soudal moet het in de resterende etappes van de Vuelta a España doen zonder Filippo Conca. De 23-jarige Italiaan heeft namelijk een coronabesmetting te pakken. De Belgische formatie zag eerder al Jarrad Drizners, Harry Sweeny en Maxim Van Gils uitvallen wegens corona.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De jonge Italiaan wist zich de voorbije weken meerdere keren te onderscheiden namens Lotto Soudal. Zo werd Conca vijfde in de bergetappe naar Les Praeres Nava en was hij vanuit de vroege vlucht ook een van de smaakmakers in de veertiende etappe naar Sierra de la Pandera. Conca stond na zestien etappes 77ste in het klassement, op net iets meer dan twee uur van leider Remco Evenepoel.

“Ik ben enorm teleurgesteld dat ik op deze manier mijn eerste grote ronde moet verlaten. Vooral omdat ik me zeer goed voelde, voordat ik gisteren ziek werd. Ik had voor het eerst sinds ik twee jaar geleden prof werd het gevoel dat ik kon tonen waartoe ik in staat ben. Deze eerste ervaring in een grote ronde was heel waardevol voor mijn toekomst en ik hoop volgend jaar terug te keren”, blikt Conca in een perscommuniqué terug op zijn eerste drieweekse rittenkoers.

Drie renners in koers
Teamarts Stéphane Horman vult aan: “Het is vervelend om nog een renner te zien afstappen vanwege COVID. We nemen alle mogelijke maatregelen: renners en stafleden dragen mondmaskers, ook binnen onze eigen bubbel, we houden voldoende afstand en alle renners hebben hun eigen kamer. Het is moeilijk om zo te werken, maar de gezondheid van de renners is onze eerste prioriteit in een grote ronde.”

Lotto Soudal heeft met Thomas De Gendt, Cedric Beullens en Kamil Małecki nog maar drie renners in koers. De Belgische formatie moest op dag twee na een val namelijk ook al afscheid nemen van klassementsrenner Steff Cras.

Uitvallers

Etappe 2
Etappe 3
Etappe 5
Etappe 6
Etappe 7
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 10
Etappe 11
Etappe 12
Etappe 13
Etappe 14
Etappe 15
Etappe 16
Etappe 17
Etappe 18

Dit artikel delen:

5 Reacties

Thoin 7 september 2022 om 10:36

Opvallend, Wellens was afgelopen Tour de eerste Lotto renner die in een grote ronde moest opgeven wegens Covid sinds 2020 en nu 4 in één grote ronde. Dan zal het toch inderdaad niet liggen aan de maatregelen van de ploeg.

0
RLM 7 september 2022 om 10:42

Jammer, Conca was bezig aan een best goede Vuelta (naar zijn standaard toch). De rest is nu echt helemaal pelotonvulling, of de Gendt moet weer iets uit zijn hoed toveren. Lukt hem vaak maar 1 keer per jaar in een grote ronde, dus dit was ondanks hun zwak team (hadden de laagste “Team Strength” volgens PCS deze Vuelta) nog steeds een tegenvaller.

0
Thoin 7 september 2022 om 10:48

Allemaal akkoord, maar de grootste pech was toch Cras die uitvalt op dag 2…
Conca werd natuurlijk 2x 5de in de Baby Giro. Dus er moest toch ooit eens, iets uitkomen. Beullens heeft toch al 3 top 10 plaatsen bemachtigd in de spurts. Vorig jaar was het erger.

0
zietemgaan 7 september 2022 om 10:58

Ik hoop het écht dat TDG nog eens zijn ding doet, en ja, wie is er die hem gaat tegenhouden, met die onthoofde en geslonken ploegen. Wat lichter middengebergte: gaan Tomas, gaan, ik denk dat het aan hem is deze week

0
hjjanssen1973 7 september 2022 om 11:41

Ik zie TDG vandaag wel scoren!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone