Vuelta 2022: Bronchitis noopt Bruno Armirail tot opgave

donderdag 8 september 2022 om 10:22
Vuelta 2022: Bronchitis noopt Bruno Armirail tot opgave

foto: Cor Vos (archief)

Bruno Armirail zal de Vuelta a España 2022 niet uitrijden. De Franse hardrijder van Groupama-FDJ heeft last van bronchitis en zal niet meer aan de start verschijnen van de achttiende etappe naar de Alto de Piornal.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Armirail is de 45ste uitvaller sinds de start van de Vuelta in Utrecht. “Het is teleurstellend dat ik afscheid moet nemen van mijn ploeggenoten. Ik heb nog een aantal dagen gevochten, maar het bleek niet genoeg. Ik neem nu de tijd om te herstellen, om zo weer competitief te worden voor de volgende koersen”, laat de 28-jarige Fransman weten via zijn ploeg.

Armirail stond na zeventien etappes 77ste in het algemeen klassement, op meer dan twee uur van leider Remco Evenepoel. De regerende Franse kampioen in het tijdrijden is – na Jake Stewart – de tweede uitvaller van Groupama-FDJ in deze Ronde van Spanje.

Uitvallers

Etappe 2
Etappe 3
Etappe 5
Etappe 6
Etappe 7
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 10
Etappe 11
Etappe 12
Etappe 13
Etappe 14
Etappe 15
Etappe 16
Etappe 17
Etappe 18
Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone