Vuelta 2022: Bahrain Victorious met Landa, Mäder en Poels, geen Haig

woensdag 17 augustus 2022 om 11:17
Vuelta 2022: Bahrain Victorious met Landa, Mäder en Poels, geen Haig

foto: Cor Vos

De selectie van Bahrain Victorious voor de Vuelta a España is bekend. De ploeg uit het Midden-Oosten schuift Mikel Landa naar voren als klassementsrenner, terwijl Gino Mäder als medekopman wordt aangewezen. Wout Poels is er ook bij, Jack Haig niet.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Voor het klassement hebben we Mikel, laten we kijken hoe het met zijn vorm is”, zegt ploegleider Franco Pellizotti op de site van Bahrain Victorious. Dat is opvallend, want Landa gaf na een teleurstellende Ronde van Burgos – hij werd 44e in deze wedstrijd – aan dat hij niet verwachtte een goed eindklassement te zullen rijden in de Vuelta.

Mocht dit inderdaad niet lukken, dan heeft Bahrain Victorious ook nog Mäder. “Met Mäder als medekopman, hebben we een sterk team op alle fronten. We hopen een goede ploegentijdrit te doen, en drie goede etappes te rijden in Nederland, zodat we in Spanje aankomen zonder achterstand. Als we in Spanje aankomen, begint de ‘echte’ Vuelta, met de eerste week in Baskenland en gelijk veeleisende etappes. We hopen wat plezier te hebben in de vluchtritten met Santiago (Buitrago, red.), en met Fred (Wright, red.) in de etappes die bij hem passen.”

Wel Poels, geen Haig
“Ik denk dat we een goed team hebben voor dit parcours, en ik ben ervan overtuigd dat we een goed resultaat kan behalen in het klassement. In de losse etappes kunnen we veel kaarten spelen”, sluit de Dolfijn van Bibione af. Naast de genoemde Buitrago en Wright, zitten ook Luis León Sánchez, Jasha Sütterlin, Edoardo Zambanini en Wout Poels nog in de selectie. Poels zijn laatste wedstrijd was de Ronde van Burgos. In de slotrit eindigde hij als elfde.

Jack Haig, die vorig jaar de Vuelta als derde beëindigde, zal niet naar Utrecht afreizen. De Australiër viel in de Tour de France letterlijk uit, maar zal in de Ronde van Spanje geen revanche kunnen nemen. Het is nog niet bekend wanneer hij weer terugkeert in koers.

voor

Dit artikel delen:

7 Reacties

Zutphen 17 augustus 2022 om 11:25

Ja, Landa of Mader ?

0
De Poezelige Poeksel uit Poekistan 17 augustus 2022 om 11:33

Buitrago toch?

0
ivo001 17 augustus 2022 om 11:37

Zambanini wel een heel bijzondere keuze.
Die finishte in de laatste etappes van het baskenland en tour of the alps nog buiten tijd. Ik zou dan eerder Jonathan Milan hebben laten debuteren. Goed voor de ploegentijdrit, en was sterk bezig in Polen.

0
ChefSpijker 17 augustus 2022 om 11:42

Er waren 54 en 64 renners in die ritten wel binnen tijd. Dat zegt dus niet zoveel. In een slotetappe van zo’n rondje hoef je je als knecht ook niet druk te maken of je de tijdslimiet nog haalt. Een Kuss zat in Baskenland bijvoorbeeld nog verder achter. Had zelf Milan ook geen gekke keuze gevonden overigens, die had met ondersteuning van Sütterlin zelf nog wel een paar leuke uitslagen kunnen sprinten.

0
Gebruikersnaam 17 augustus 2022 om 11:40

Bahrain anno 2022: sta gewoon al aan de start en we zien later of dat een goed idee was. Ideaal team voor Mathieu.

0
oostrijck 17 augustus 2022 om 13:50

Wederom een jaar dat Pernsteiner geen grote ronde rijdt voor Bahrein.

0
oostrijck 17 augustus 2022 om 15:11

Van de Bahrein selectie is het Buitrago die aardige vorm heeft laten zien. Als Landa en Mäder tegenvallen gaat die zijn kans wel grijpen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone