Vuelta 2021: Vlasov krijgt bij Astana-Premier Tech zes Spanjaarden in dienst

maandag 9 augustus 2021 om 19:28
Vuelta 2021: Vlasov krijgt bij Astana-Premier Tech zes Spanjaarden in dienst

foto: Cor Vos

Aleksander Vlasov is de uitgesproken kopman van Astana-Premier Tech in de Vuelta a España. De Russische klimmer werd eerder dit jaar nog vierde in de Giro d’Italia. Hij krijgt zes Spanjaarden met zich mee, waaronder Luis Léon Sánchez en Spaans kampioen Omar Fraile.

Naast Sánchez en Fraile maken ook klimmers Gorka Izagirre, Ion Izagirre, Óscar Rodriguez en puncheur Alex Aranburu deel uit van de selectie van Astana-Premier Tech voor de Vuelta. Het achttal wordt gecompleteerd door de Kazach Yuriy Natarov.

Vorig jaar wist Vlasov elfde te worden in zijn eerste Vuelta a España. Hij begon matig aan de toen 18-daagse grote ronde, maar later wist hij zich te herpakken met onder meer een tweede plek op de Alto de l’Angliru en een vierde plaats op de Alto de Moncalvillo.

Selectie Astana-Premier Tech voor de Vuelta a España 2021 (14 augustus-5 september)
flag-es Alex Aranburu
flag-es Omar Fraile
flag-es Gorka Izagirre
flag-es Ion Izagirre
flag-kz Yuriy Natarov
flag-es Óscar Rodriguez
flag-es Luis Léon Sánchez
flag-ru Aleksandr Vlasov

Dit artikel delen:

2 Reacties

hardfietser 9 augustus 2021 om 20:58

Nog maar even je best doen dan kun je via de hoofduitgang zo doorlopen naar je nieuwe werkgever Bora. Dat komt vast beter over dan er niks van bakken en via het achterraampje afscheid nemen van Astana.

0
Titaantje 9 augustus 2021 om 21:35

Best een leuke ploeg en met izagirre x2, fraile, LLS en aranburu hopelijk veel aanvalswerk. Vlasov’s vorm is een beetje een vraagteken. Ik had meer vanhem verwacht tijdens de OS.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone