Vuelta 2021: Scott Thwaites koerst verder ondanks een gebarsten rib

vrijdag 27 augustus 2021 om 13:03
Vuelta 2021: Scott Thwaites koerst verder ondanks een gebarsten rib

foto: Cor Vos (archief)

Alpecin-Fenix begon uitstekend aan de Vuelta a España, maar zit voorlopig even in de hoek waar de klappen vallen. Gisteren zag de ploeg Tobias Bayer opgeven na een harde valpartij tijdens de twaalfde etappe. Ook Scott Thwaites was betrokken bij deze crash, maar kon zijn weg wel vervolgen.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

De 31-jarige Brit, die uiteindelijk als 156ste over de streep kwam in Córdoba, werd na afloop medisch onderzocht en bleek verwondingen te hebben opgelopen aan zijn linkerarm en rechterdij. Uit nader onderzoek kwam echter ook een barstje in een rib aan het licht. Thwaites kreeg vanochtend echter groen licht om van start te gaan in de dertiende etappe naar Villanueva de la Serena.

De medische staf van Alpecin-Fenix zal de gezondheidssituatie van Thwaites de komende dagen echter goed in de gaten houden, zo laat de ploeg weten via Twitter. De jonge Oostenrijker Bayer hield geen breuken over aan de valpartij, maar heeft wel last van een whiplash.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Wheely 27 augustus 2021 om 13:23

Waarom joh? Tekenend voor de cultuur van het wielrennen en wellicht Alpecin?

0
bilthoven 27 augustus 2021 om 16:41

Lijkt me duidelijk: Hij heeft een aflopend contract en wil natuurlijk ook volgend jaar nog graag aan de bak!

0
O Sullivan 29 augustus 2021 om 19:30

Inderdaad. Gewoon net zo gaan aanstellen als die voetballers. Daar zitten we echt op te wachten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone