Vuelta 2021: Alpecin-Fenix ziet met Tobias Bayer tweede renner uitvallen

donderdag 26 augustus 2021 om 15:23
Vuelta 2021: Alpecin-Fenix ziet met Tobias Bayer tweede renner uitvallen

foto: Cor Vos

Alpecin-Fenix moet het in de komende etappes van de Vuelta a España stellen zonder Tobias Bayer. De Oostenrijker kwam halverwege de twaalfde etappe hard ten val en bleek niet meer in staat om verder te koersen. Bayer is de zeventiende uitvaller sinds de start in Burgos.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Met nog ongeveer tachtig kilometer te gaan kwamen enkele renners op hoge snelheid ten val in het peloton. De 21-jarige Bayer kon als enige renner zijn weg niet vervolgen en bleef kermend van de pijn liggen. De ronde-arts ontfermde zich al snel over de onfortuinlijke Bayer, die even van de kaart was maar geen breuken heeft opgelopen. Wel heeft hij last van een whiplash.

Eerste grote ronde
Voor de jonge Oostenrijker, die bergop meer dan zijn mannetje staat, komt er dus een vroegtijdig einde aan de eerste grote ronde uit zijn carrière. Bayer was eerder in de ronde nog in de aanval tijdens de bergetappe naar de Picón Blanco. Woensdag werd hij nog knap negentiende op de steile muur van Valdepeñas de Jaén. In het klassement stond Bayer 71ste, op ruim een uur van leider Odd Christian Eiking.

Bayer, die wel de hele tijd bij bewustzijn was, is inmiddels afgevoerd naar het ziekenhuis. Alpecin-Fenix is nu nog met zes renners in koers, na de eerdere opgave van sprinter en tweevoudige ritwinnaar Jasper Philipsen. De Belg had last van (lichte) koorts en stapte uit voorzorg uit de Vuelta.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Ronellenfitsch 26 augustus 2021 om 15:24

Oei, die zat gisteren nog lekker brutaal in het wiel van Roglic en Mas aan de voet van de slotklim

0

Headlines

Populair

Materiaalzone