Vuelta 2021: Dubbelslag voor Rein Taaramäe in eerste bergrit naar Picón Blanco
foto: Cor Vos (archief)
maandag 16 augustus 2021 om 17:38

Vuelta 2021: Dubbelslag voor Rein Taaramäe in eerste bergrit naar Picón Blanco

De eerste bergetappe in de Vuelta a España is gewonnen door Rein Taaramäe. Op de derde dag was de 34-jarige Est van Intermarché-Wanty-Gobert als eerste op de top van de steile Picón Blanco in de regio Burgos. Taaramäe was de beste van een kopgroep die de vrijgeleide kreeg van het peloton, voor Joe Dombrowski en Kenny Elissonde. Omdat Primož Roglič op 1.48 minuut over de finish kwam, is Taaramäe ook de nieuwe klassementsleider.

Op 22 september verschijnt de nieuwe najaars-editie van RIDE. In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Jetse Bol mee in de ontsnapping
Na een mislukte poging van Ryan Gibbons wisten acht renners wel weg te rijden uit het peloton. Tobias Bayer (Alpecin-Fenix), Julen Amezqueta (Caja Rural-Seguros RGA), Antonio Jesus Soto (Euskaltel-Euskadi), Rein Taaramäe (Intermarché-Wanty-Gobert), Joe Dombrowski (UAE Emirates) reden weg en zij kregen Kenny Elissonde (Trek-Segafredo), Lilian Calmejane (AG2R Citroën) en Jetse Bol (Burgos-BH) achter zich aan. Zij kregen al snel zes minuten voorsprong.

foto: Cor Vos

De best geplaatste renner in de kopgroep was Soto, op 29 seconden van rode trui Primož Roglič. De Sloveen zette zijn Jumbo-Visma-ploegmaats op kop van het peloton, maar de Nederlandse ploeg maakte weinig haast. De voorsprong groeide tot boven de negen minuten en daarmee leek Jumbo-Visma de rode trui ‘weg te geven’ aan een van de vroege vluchters.

Naast Soto zagen daardoor ook Bayer (op 33 seconden van Roglič), Calmejane (op 38s), Elissonde (op 1m11s), Amezqueta (op 1m19s), Taaramäe (op 1m28s) en Bol (1m37s) kansen. Dombrowski had al meer dan drie minuten achterstand in het peloton.

Peloton komt laat op gang
Dertig kilometer voor het einde was het verschil nog altijd negen minuten tussen de koplopers en het peloton. Daar ging het tempo vervolgens in de golvende aanloop richting de slotklim wel de hoogte in, omdat alle ploegen hun kopmannen uit de problemen wilden houden.

Het Bahrain Victorious van Mikel Landa was een van die ploegen die het verschil onder de vier minuten bracht. Ondertussen was het Calmejane die dertien kilometer voor de meet wegsprong uit de kopgroep. Hij begon met twintig tellen voorsprong op zijn medevluchters aan de slotklim, het peloton volgde op 3.30 minuut.

Jumbo-Visma controleert het peloton – foto: Cor Vos

Picón Blanco: Strijd op twee fronten
Op die Picón Blanco (7,6 kilometer aan 9,3%) was het meteen alle hens aan dek. Taaramäe bepaalde het tempo in de kopgroep en pakte Calmejane terug. Dat ging te hard voor onder meer Bol, die vroeg loste. Elissonde, Amezqueta, Dombrowski en Calmejane konden het tempo van Taaramäe wel volgen, al kreeg de Spanjaard van Caja Rural-Seguros RGA het snel moeilijk. Calmejane haakte op een steile strook ook af bij een versnelling van Dombrowski.

Dombrowski, Taaramäe en Elissonde bleven daardoor over vooraan. Van die drie was de Est van Intermarché-Wanty-Gobert de sterkste. Op 2,8 kilometer van de finish plaatste hij een demarrage die Elissonde en Dombrowski overboord gooide. Het bleek de beslissende zet van Taaramäe, die de tegenwind en de flinke mist trotseerde en zo zijn Belgische ploeg een ritzege bezorgde in de Vuelta a España.

Tien jaar geleden, in de Vuelta van 2011, won Taaramäe ook al een bergetappe. Toen was hij de beste op Lagos De Somiedo. Dit keer bleef hij Dombrowski (tweede) en Elissonde (derde) voor.

Rein Taaramäe viert de ritzege – foto: Cor Vos

Favorieten kijken vooral naar elkaar
In het peloton plaatste de klimtrein van Bahrain Victorious een eerste versnelling op de Picón Blanco. Na Mark Padun was het aan Wout Poels om het tempo de hoogte in te gooien voor Landa. Dat ging ten koste van onder meer Steven Kruijswijk, bergtruidrager Sepp Kuss en Andrea Bagioli. Een eerste echte aanval kwam van David De la Cruz, maar de Spanjaard van UAE Emirates reed – mede door de tegenwind op de klim – niet ver weg.

Een slecht moment was er voor olympisch kampioen Richard Carapaz, die op drie kilometer van de top in de problemen kwam. Hij kwam nog terug, maar toen het tempo weer opgeschroefd werd ging het weer te hard voor de klimmer uit Ecuador. Adam Yates viel op zijn beurt weer aan in de favorietengroep, maar ook hij kwam niet weg.

Alejandro Valverde voerde in de slotkilometer de favorietengroep aan in dienst van Enric Mas. Hij dunde de groep flink uit en stelde Mas in staat om enkele seconden te pakken in de sprint, voor Miguel Ángel López en Primož Roglič. Onder meer Hugh Carthy en Aleksandr Vlasov verloren wat tijd, al was Carapaz de grote verliezer van alle beoogde topfavorieten.

Taaramäe nieuwe leider
In het algemeen klassement is Rein Taaramäe de nieuwe aanvoerder. Hij heeft 25 seconden voorsprong op Kenny Elissonde en een halve minuut op Primož Roglič, die wel de eerste klassementsrenner is. Enric Mas wist door zijn sprint drie seconden te pakken en hij is nu vijfde in het klassement op 45 tellen van Taaramäe. Achter hem staan Miguel Ángel López, Alejandro Valverde, Giulio Ciccone, Egan Bernal en Mikel Landa. Zij staan binnen veertig seconden van Roglič.

 
115 Reacties
Sorteer op:
16 augustus 2021
Carapaz duidelijk niet in vorm, en bij INEOS lijkt mij eigenlijk Yates echt in vorm. Sterk gereden van Taaramäe, duidelijk de beste voorin!
  16 augustus 2021
  Carapaz natuurlijk geen blaam te treffen, die had hier misschien niet moeten starten of komt in week 3 nog opborrelen.
  16 augustus 2021
  Dat Carapaz er niet staat is niet verrassend, dat hij voor de Vuelta geselecteerd is wel. Yates is goed, maar kon ook het verschil niet maken op deze toch wel op zijn lijf geschreven aankomst.
  16 augustus 2021
  Onbegrijpelijk ook dat Carapaz wordt genoemd in de voorbeschouwingen. Is gewoon knecht hier.
  16 augustus 2021
  Makkelijk praten achteraf. Pidcock mocht wel vernoemd worden in de voorbeschouwingen maar komt er ook nog niet aan te pas.
  16 augustus 2021
  En dan die half-gouden helm… Gênant zeg!
16 augustus 2021
Ik mag hopen dat hier een fantastisch tactisch plan achter zat bij Jumbo, want anders was dit een zelden vertoonde wanprestatie.
  16 augustus 2021
  Ik weet zeker dat dit een wanprestatie is. Ik vraag me al een tijd af waarom Kruijswijk keer op keer weer geselecteerd wordt voor belangrijke grote rondes. Heeft sinds zijn prachtige 3e plaats in de tour van 2019, helemaal niets meer gepresteerd. Maar dan ook echt helemaal niks. Een talentvolle Foss of een gretige Tolhoek houdt hij weg uit de selectie, obv prestaties uit een inmiddels zeer ver verleden.
  16 augustus 2021
  Ik had helaas niets anders verwacht. TJV draait om 3 of 4 renners, de rest is ondermaats voor een ploeg met zulke ambities.
  16 augustus 2021
  Niet alleen Kruijswijk in deze, de hele ploeg faalt afgezien Roglic. En, Kruijswijk heeft erg veel pech gehad sinds zijn podium, al mag de vraag intussen wel gesteld worden.
  16 augustus 2021
  Gesink, Hofstede en Van Hooydonk hebben andere taken, die hebben niet gefaald wat mij betreft. De anderen uitgezonderd Roglic wel.
  16 augustus 2021
  We zijn 3 dagen onderweg en de grootschalige azijnconsumenten buitelen alweer over elkaar heen.
  16 augustus 2021
  Zoveel forumleden die met alle winden meewaaien. Hofstede, van Hooydonck en Gesink hebben prima werk geleverd. Oomen is blijkbaar nog steeds niet helemaal terug tussen de grote mannen. Kuss, Bouwman en Kruijswijk had ik zeker beter verwacht, maar we weten niet wat er is gebeurd. We zullen het vast nog wel horen als er iets is voorgevallen en als dat niet zo is dan hebben ze minder gepresteerd dan wat ze zouden moeten, maar er is nog geen man overboord. Roglic zat alleen de laatste 5 km geisoleerd. Alleen over het continu selecteren van Kruijswijk op basis van zijn prestaties in 2019 ben ik het wel mee eens.
  16 augustus 2021
  Dat ze Kruijswijks contract maar laten aflopen. Rijdt geen deuk in een pakje boter, terwijl er genoeg talent bij JV rijdt. Kuss laat eens te meer blijken dat hij in géén voorbeschouwing genoemd moet worden, perfecte knecht voor met name de laatste week.. en een rittenkaper waar nodig. Blijft eeuwig zonde dat ze Kruijswijk een fortuin blijven uitkeren, terwijl een Fisher Black andere oorden opzoekt voor absoluut geen “exorbitant” bedrag. Laten we hopen dat Dumoulin nog een keer de drive voor een grote ronde vindt. Ziet er wat betreft NL ronderenners mager uit de komende 5 jaar.
  16 augustus 2021
  Ik gok dat Oomen, Bouwman, Kuss en Kruijswijk de opdracht hebben gekregen dat zodra ze merkten dat ze niet meer mee konden ver van de finish, ze beter konden laten lopen. Ze hebben een kopman die het in deze fase van een grote ronde easy zelf klaart op zo'n klim en als je niet een pionnetje binnen een minuut kan houden heb je niks aan een pionnetje. Oomen, Bouwman en komen er nog wel doorheen in de komende 2.5 weken. Kruijswijk vrees ik wel voor eigenlijk.
  16 augustus 2021
  @Bauke - als er 2 of 3 rustig aan doen is het prima, maar als het kan zou er altijd iemand dichtbij moeten blijven voor zaken als een lekke band, kleine valpartije, etc.
16 augustus 2021
Zwakke prestatie van de overige Jumbo's
  16 augustus 2021
  Allemaal???
  16 augustus 2021
  Van Hooydonk wordt natuurlijk niet geacht er op het laatst nog bij te zijn bergop, maar Bouwman, Kuss, Oomen en Kruijswijk hadden hier wel bij moeten zitten of minimaal niet zo snel al moeten lossen.
16 augustus 2021
Carapaz weg, dat is al meteen mooi. Verder houden de klassementsrenners het nog rustig al heb ik paar hele verwrongen gezichtjes gezien van onder ander Bernal, die zat op het einde echt scheef op zn fiets. Landa ook niet best. Roglic lijkt vooralsnog een rondje rond te kerk te rijden met grootste gemak op zn Pogacars.
16 augustus 2021
Buiten Carapaz, kruiswijk en Kuss, waar was Vlasov?
  16 augustus 2021
  Op een half minuutje van Roglic.
  16 augustus 2021
  @S'mon Thanks, zag het ook net.
16 augustus 2021
Wat een spektakel meteen in deze Vuelta. Als je dat vergelijkt met die eerste saaie Tourweek.
  16 augustus 2021
  De Vuelta is mijn ronde, maar dit was toch niet echt spektakel? Gebeurde niet zoveel, toch.
  16 augustus 2021
  Nou, inderdaad. Optocht van levende lijken.
  16 augustus 2021
  Ik viel bijna in slaap...
  16 augustus 2021
  Voor jou blijkbaar spannend en de eerste tourweek saai. Smaken verschillen gelukkig.
  16 augustus 2021
  Ik denk dat rennerske sarcastisch is, mensen ;)
  16 augustus 2021
  De eerste 4 dagen van de tour waren anders behoorlijk enerverend
  16 augustus 2021
  Haha mooie rennerske.
  16 augustus 2021
  Was wat sarcastisch inderdaad. Als deze blokken met deze aanvalslust en potentie Roglic pijn moeten doen, dan wordt het een hele saaie Vuelta.
  16 augustus 2021
  Hahaha, precies wat ik dacht. De Vuelta is de mooiste en de Tour is ruk. Mooi niet. Wim, kom er maar in.
16 augustus 2021
Roglic de sterkste man, maar z’n ploeg was zwak vandaag. Kunnen iig nu allemaal in dienst rijden. Bahrein sterk en Movistar ook sterk. Dat wordt echt oppassen voor Roglic. Die gaan hem zeker nog het vuur aan de schenen leggen als Jumbo bergop niet verbetert.
  16 augustus 2021
  Bahrain met 5 man bij de eerste 30. Vooral de tridente van Movistar oogt heel sterk. Ook al zijn dit soort aankomsten praktisch gemaakt voor een renner als Valverde. Lopez die Mas nog bijna terughaalt op de finish was ook weer een lekkere Movistar actie.
  16 augustus 2021
  @vevie Vuur aan de schenen leggen? Ben gek joh. Als Mas attaqueert reageert Bernal omdat het ook voor hem een concurrent is. Idem wat betreft Landa en Lopez. En mocht de concurrentie in bovengenoemd voorbeeld niet thuis geven dan wast Roglic het varkentje zelf wel.
16 augustus 2021
Knap van Reintje de vos, Hilaire en Piva zien weer een ritzege voor hun 'kleine' ploeg in de Vuelta. In de kopgroep de sterkste en de slimste. Daarachter gebeurde hoegenaamd niks al zal Roglic niet blij zijn met wat zijn ploeggenoten bergop lieten zien. Kuss had weer zo een dag, die wordt later wel beter maar voor Kruijswijk en Oomen is dit onder de maat. INEOS ook met problemen want Carapaz verliest veel tijd en Bernal niet maar die kwam niet gelukkig over de finish. Van de drie kopmannen zijn er nog twee over die Roglic er op dit soort werk af moeten rijden. Movistar weer redelijk onnavolgbaar net als Bahrain overigens. Wil je de ritzege, ga da eerder rijden.
16 augustus 2021
Mooie overwinning! Ook top voor zijn ploeg! Roglic leek heel makkelijk te zitten, zijn ploeg viel wel door de mand. Hoe kan het nu dat er niemand wat langer mee kon?
16 augustus 2021
Mooie zege voor IWG, leuk ook voor Hillaire! Kruijswijk wordt wel pijnlijk zo langzamerhand, Oomen en Kuss ook niet best.
  16 augustus 2021
  Kuss rijdt niet voor een klassement, Kruijswijk wel.
  16 augustus 2021
  Akkoord, maar ik bedoelde meer het vroege lossen en niet zozeer het klassement.
  16 augustus 2021
  Ook van Kuss moet je kunnen verwachten dat hij als schaduw kopman kan functioneren om een eventueele aanval van een team als Ineos af te slaan. Het lijkt erop dat Kuss niet meer gaat worden dan een brilliant klimmer op zijn dag.
  16 augustus 2021
  Hij is erg wisselvallig ja
16 augustus 2021
Favorieten voor plaats 2, Mas, Bernal, Landa en Lopez, geven niet veel toe op elkaar. Dat kan nog een spannende strijd worden.
  16 augustus 2021
  Je kijkt duidelijk over Yates heen. Heel duidelijk. Roglic gaat moeten oppassen deze ronde. Bahrein, Movistar en Ineos zijn sterker. Die gaan echt nog wel wat proberen. Een ambush ligt op de loer.
  16 augustus 2021
  Helemaal eens, Vevie. Bahrein en Movistar zagen er sterk uit. INEOS moeilijk te pijlen maar de tridente Yates, Bernal en Carapaz (op een beetje afstand misschien nog wel gevaarlijker), laat TJV een flinke puzzle leggen. En dan moet het sowieso beter gaan dan vandaag. Mooi dat het rood weg is, nu sparen, sparen, sparen.
  16 augustus 2021
  Gunstig die sterke blokken. Als er een Mobistar of Bahreintje vertrekt, countert Ineos en omgekeerd. En de almachtige Roglic ziet toe dat het goed is.
  16 augustus 2021
  Oh ja, en sowieso met alle Movi’s achter Carapaz aan
16 augustus 2021
Mooie overwinning voor deze kleine ploeg. Zie ik altijd graag. Bahrein op de afspraak tot aan het moment dat er echt om ging. Movistar misschien sterker dan ze zelf hadden gedacht. INEOS: hield niet over. Yates zag er goed uit, en de rest was maar zozo En TJV: enkel de knechten voor het vlakke, en de kopman zelf op de afspraak. In ieder geval is na etappe 1 de mogelijkheid om nu al met meerdere pionnen te kunnen spelen om zeep. Nu is dit niet een Kruijswijk-klim, maar tegenwoordig lijkt bijna iedere klim niet meer voor hem. En juist Kuss had ik hier veel langer verwacht. Maar zolang de kopman in orde is, is het ook niet echt een groot probleem.
16 augustus 2021
Movistar, Bahrein en Trek op de afspraak. Jumbo teleurstellend, kwamen flink tekort.
16 augustus 2021
Weinig meerwaarde om hier op kop te gaan rijden of er aan te blijven hangen als Jumbo's. Valverde deed het werk wel. Lekker sparen voor wat komen gaat.
16 augustus 2021
Een sterk Bahrain en vooral Movistar en een zwak Jumbo zijn wel ingrediënten voor een heerlijke drie weken. Dit gaat niet zomaar binnen zijn voor Roglic.
  16 augustus 2021
  Roglic zat er anders nog aardig ontspannen bij, wat ik van Landa toch wat minder vond vandaag. Mas die op het einde een krachtsinspanning doet en drie luttele seconden wint… Ik moet het nog zien.
  16 augustus 2021
  Roglic zelf is in orde, maar kan in zijn eentje geen bergritten controleren natuurlijk. Vandaag was nog makkelijk, één klim op het eind en wind tegen die alle aanvallen kilde.
  16 augustus 2021
  Is maar de vraag of hij moet gaan controleren natuurlijk. Hij heeft het rood niet meer, dus kan ook aanhaken bij Ineos of TBV. Hij heeft zijn tijdrit ook nog om het verschil te kunnen maken.
  16 augustus 2021
  Dat rood heeft ie na donderdag wel weer ;)
  16 augustus 2021
  Dat zou zomaar kunnen ;)
16 augustus 2021
Bahrein en Movistar lijken de sterkste ploegen te zijn. Verder kun je Carapaz en Carthy al voorzichtig doorstrepen. Voor de rest kunnen we weinig conclusies trekken denk ik.
  16 augustus 2021
  Als er zo gekoerst wordt, dan wordt de sterkte van de ploeg uiteindelijk bepaald door de sterkte van de kopman. En dan waren vandaag Movistar en TJV de sterkste ploegen. Wil je de sterkte van de ploeg ook uitbuiten, dan moet je niet op deze manier koersen. Geen strak tempo rijden met een treintje op kop, maar je meerderheid uitspelen. Want anders ben je misschien wel de sterkste ploeg, maar niet de slimste.
  16 augustus 2021
  Natuurlijk kunnen we conclusies trekken, zelfs eindconclusies! Morgen of op zijn laatst overmorgen is iedereen dat toch weer vergeten.
16 augustus 2021
Knappe en gegunde zege van Taaramäe, sympathieke renner met de juiste koersinstelling. Roglic op zijn gemak, Landa nog niet erg overtuigend en Yates lijkt in orde. Er had wat meer strijd mogen zijn de laatste 2 km, maar goed, we zijn net begonnen.
16 augustus 2021
Slim gereden van TJV. Rode trui kwijt en knechten enigzins kunnen laten sparen voor de momenten dat het er wel toe doet.
16 augustus 2021
Het leek erop dat Yates niet mocht aanvallen omdat Bernal het lastig had. Roglic's doel is geslaagd nu de leiderstrui weg is. Bahrain zag er sterk uit als ploeg.
16 augustus 2021
Niermann: "... it was good day for us..."
  16 augustus 2021
  Vond ik ook vreemd, idealer is toch nog wat man hoog te houden in het klassement.
  16 augustus 2021
  Meesterlijke zet van Jumbo deze rit. Alles op Roglic. Als die ziek wordt, pech krijgt of valt, kunnen ze naar huis.
  16 augustus 2021
  Net als in de Tour .... Bijna allemaal naar huis en uiteindelijk meeste etappezeges ...
  16 augustus 2021
  Ok, en wie zie jij dit keer een Vingegaardje doen, een tijdrit winnen of in de massasprint zegevieren?
  17 augustus 2021
  Dat is natuurlijk flauwekul om voordat überhaupt gebeurd is wat jij zegt al te gaan speculeren wie het dan moet gaan doen. Want Roglic zit gewoon nog op z'n fiets. Maar als je het wil hierbij dan; - van Hooydonck mee in een vlucht - Kuss mooie bergetappe - Kruiswijk die er doorkomt en in de laatste week veel tijd goedmaakt en alsnog op het podium eindigt - Bouwman in een heuveletappe - en natuurlijk Gesink for the win in de koninginnen etappe ... ;-) Als er onverhoopt iets gebeurt weet je nooit hoe dit uitpakt.
16 augustus 2021
Ik hoop wel dat de ondersteunende klimmers voor Primoz een slechte dag hadden. Op Kruijswijk hoeft primoz niet meer te rekenen.
  16 augustus 2021
  Kruiswijk heeft de laatste jaren veel tegenslag gehad natuurlijk maar afgelopen week liet hij al optekenen dat hij zich afvraagt waar hij het allemaal voor doet. Dus de moraal was/is al niet goed als je zo aan een grote ronde moet gaan beginnen. Ik denk dat het voor TVJ en Kruiswijk goed zou zijn als partijen eind van dit seizoen afscheid nemen van elkaar. Geeft jonge mannen de ruimte en misschien voor Steven ook goed om het nog eens te proberen in een andere omgeving.
  16 augustus 2021
  JaBo Dat heb ik gemist over Kruis. Ergens terug te lezen?
  16 augustus 2021
  @ kelder is de man Interview 13 aug in de Volkskrant
  16 augustus 2021
  Thanks JaBo. Ga m zoeken.
  16 augustus 2021
  https://www.volkskrant.nl/sport/steven-kruijswijk-wil-zijn-seizoen-redden-in-de-ronde-van-spanje-af-en-toe-denk-ik-waar-doe-ik-het-allemaal-voor~b4070c65/
  16 augustus 2021
  Had m al, maar dank Groetjes.
16 augustus 2021
Benieuwd of ze op voorhand goede afspraken hebben gemaakt bij Bahrein. Met Caruso, Mäder, Poels, Haig en Padun hebben ze op papier 5 meesterknechten maar ik had niet de indruk dat ze vandaag allemaal met evenveel zin hun eigen ambities al wilden opgeven, op Padun die me dan weer minstens even sterk leek als Landa zelf. Zou Landa al wat beginnen vrezen voor een Movistar2019-scenario? De commentaar op Movistar zelf begrijp ik minder. Valverde reed redelijk duidelijk voor Mas en Mal en die eindigden keurig 1 en 2 van de favorieten. In de uitgezuiverde stand hebben ze nu plekken 2, 3 en 4 vast. Dat ze niet de hele dag achter de kopgroep aanreden (dan hadden ze mss de rit gewonnen) begrijp ik ook in dit geval. Bij zo'n eerste bergrit ken je de verhoudingen nog niet en voor hetzelfde geld laat je de ploeg een hele dag werken voor een 17e plek van je kopman.
  16 augustus 2021
  Interessante stelling wat TBV betreft. Als daar renners tussen gaan zitten die stiekem toch een beetje voor eigen kans willen gaan als Landa niet op de afspraak is, kan de kracht van het team juist de grootste zwakte blijken te zijn..
  16 augustus 2021
  Poels toch ook duidelijk op kop gesleurd, dat doe je niet als je voor het klassement wil rijden.
  16 augustus 2021
  Bij Bahrein waren ze toch duidelijk aan het knechten. Dat zou ik eerder twijfels hebben bij Movistar. Valverde kwam wel erg laat uit zijn hok.
  17 augustus 2021
  Onderschat Caruso niet hierin, die was wel vaker aan het knechten (niet maximaal) en toch keurig in de top 10 eindigen van een grote ronde. Deze nummero twee van de giro kan nog best hoog eindigen.
16 augustus 2021
Knappe zege van Taaramäe, maar voor de rest toch wel een teleurstellende etappe. Niet echt een verrassing dat Carapaz erdoor zakt, na de Tour, OS en wellicht het nodige feesten. Vlasov en Carthy had ik vooraf wel hoger ingeschat, maar lijken de topvorm ook niet echt te hebben. De ondersteuning bergop voor Roglic was vandaag onthutsend zwak. In deze etappe niet zo'n punt, maar in een heuse bergetappe moet het wel een stuk beter.
16 augustus 2021
Wat een opmerkingen weer over Kruijswijk zonder dat men zich op de hoogte heeft gesteld van de feiten. Kruijswijk in de Volkskrant: ‘De dag erna, op de rustdag (van de Tour), had ik koorts, hoofdpijn en keelpijn. Ik heb daarna nog de 16de etappe uitgereden, maar dat heeft me genekt.’ Hij had er langer last van dan hem lief was. Daardoor kan hij niet zo goed inschatten wat hij mag verwachten van de Vuelta, die zaterdag begint. ‘Ik ben pas twee tot drie weken weer fit. En de conditie is er wel, maar of ik ook in topvorm ben, dat weet ik niet.’ En op Wielerflits: “Ik hoop in de wedstrijd (Vuelta) te groeien richting die lastige slotweek. De voorbije periode was niet makkelijk.” Zijn prestatie van vandaag was daarom wat je er van kon verwachten. Je ziet het met Taaramäe, je moet renners niet te vroeg afschrijven. Ik kan natuurlijk de hele voorgeschiedenis van Kruijswijk sinds de Tour van 2019 er nog eens bijhalen, maar heb dat al een paar keer eerder gedaan. Kruijswijk heeft sinds de Tour van 2019 hoofdzakelijk pech gehad. Als hij de Tour had kunnen uitrijden en zich normaal op de Vuelta had kunnen voorbereiden, dan denk ik dat we hier een goed rijdende Kruijswijk hadden gezien. Hij heeft nu een langere periode nodig waarin hij zonder val of ziekte kan doorrijden. Pas daarna kunnen we oordelen waar hij nog echt staat.
  16 augustus 2021
  Dat klopt allemaal wel, maar misschien hadden ze hem dan niet moeten laten starten hier, en een renner mee moeten nemen die wel de benodigde vorm heeft.
  16 augustus 2021
  Sorry, maar dit is gewoon slecht als je wordt opgesteld in de Vuelta. Anders moet je thuis blijven.
  16 augustus 2021
  TJV zal er vanuit gaan dat Kruijswijk dit soort wedstrijden nodig heeft om weer op niveau te komen en is bereid daarin te investeren. Terecht.
  16 augustus 2021
  Kruijswijk is nu al heel 2021 aan het proberen weer op niveau te komen. Wat volgt, 2022 ook nog proberen op niveau te komen?
16 augustus 2021
Niet alleen het drietal Bouwman, Kruijswijk en Oomen zwak, maar ook Arendsman. Wanneer laat hij nu eens zien dat zijn 2e plek achter Pogacar in de Toekomstronde geen toeval maar talent was?! Ik hoop niet dat hij nu weer voor ontsnappingen kiest, want dat weten we nu wel.

Reacties zijn gesloten.