Vuelta 2021: Nieuwe ritzege Storer na monstervlucht, Eiking neemt rood over van Roglic

Vuelta 2021: Nieuwe ritzege Storer na monstervlucht, Eiking neemt rood over van Roglic

foto: Photo Gomez Sport

dinsdag 24 augustus 2021 om 17:07

De tiende etappe van de Vuelta a España is gewonnen door Michael Storer. Voor de Australiër van Team DSM is het zijn tweede ritzege deze ronde. Een monstervlucht van ruim dertig renners kreeg de ruimte en mocht strijden om de ritzege en de rode trui. Primož Roglič en Jumbo-Visma gaven de kopgroep namelijk meer dan dertien minuten cadeau. Odd Christian Eiking (Intermarché-Wanty-Gobert) is de nieuwe klassementsleider.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De openingsfase ging in razende vaart. Mede door de stevige wind in de rug duurde het lang vooraleer de kopgroep van de dag ontstond. De etappe trok langs de Middellandse zuidkust en was op papier behoorlijk vlak, maar toch lagen er flink wat hoogtemeters op de route. Op een van die lastige stukken was het dat de vlucht van de dag ontstond. Dat gebeurde na bijna twee uur (!) koers aan een gemiddelde snelheid van meer dan 48 kilometer per uur.

Jumbo-Visma liet de kopgroep rijden – foto: Cor Vos

Eiking virtueel in de rode leiderstrui
n totaal reden 31 renners weg, waarvan Odd Christian Eiking (Intermarché-Wanty-Gobert) de best geplaatst was op 9.10 minuut van de rode trui van Jumbo-Visma. De ploeg van Primož Roglič had zelf geen renners meegestuurd en controleerde de vlucht. De kopgroep reed al snel meer dan vijf minuten weg van het peloton en die voorsprong groeide zienderogen, omdat Jumbo-Visma geen haast maakte. Vijftig kilometer voor de finish kroop het verschil boven de negen minuten en nam Eiking virtueel de leiding over in het klassement.

De kopgroep van de dag:

Geoffrey Bouchard, Lilian Calmejane, Clément Champoussin (AG2R Citroën), Floris De Tier (Alpecin-Fenix), Alex Aranburu, Luis Léon Sánchez (Astana-Premier Tech), Cesare Benedetti, Maximilian Schachmann (BORA-hansgrohe), Jonathan Lastra, Julen Amezqueta (Caja Rural-Seguros RGA), Guillaume Martin, Jesús Herrada (Cofidis), Andrea Bagioli, Mauri Vansevenant (Deceuninck-Quick-Step), Lawson Craddock, Jens Keukeleire, Magnus Cort (EF Education-Nippo), Xabier Azparren (Euskaltel-Euskadi), Olivier Le Gac (Groupama-FDJ), Jhonatan Narváez, Dylan van Baarle (INEOS Grenadiers), Odd Christian Eiking (Intermarché-Wanty-Gobert), Florian Vermeersch (Lotto Soudal), Damien Howson, Nick Schultz (BikeExchange), Thymen Arensman, Michael Storer, Martijn Tusveld (Team DSM), Kenny Elissonde (Trek-Segafredo), Rui Oliveira en Matteo Trentin (UAE Emirates).

Het peloton nam in aanloop naar de lastige finale een heuse snipperdag. De voorsprong van de kopgroep liep op tot boven de dertien minuten, maar dat was de max voor Jumbo-Visma. De grootste uitdager van de virtuele leider Eiking was Guillaume Martin, die in het klassement 29 seconden achterstand had op de Noor. In de zware finale op de Puerto de Almáchar (10,9 km aan 5,4%) gingen zij uitmaken wie de rode trui mocht overnemen van Roglič. Op die klim waren de laatste vijf kilometer het steilst, met gemiddelde percentages tot 8%.

Storer een klasse apart op de Puerto de Almáchar
Nog door die klim wisten Trentin, Herrada, De Tier en Aranburu weg te rijden uit de kopgroep. Zij begonnen met vijftien seconden voorsprong aan de Puerto de Almáchar. De eerste aanval van achteruit kwam van Storer, Bagioli en Craddock, maar dat was niet de beslissende move omdat alles weer bij elkaar kwam. Oliveira was de volgende die het probeerde. Achter hem was het EF Education-First dat de controle in handen nam in dienst van de rappe Cort.

De kopgroep van de dag – foto: Cor Vos

In de steile slotfase van de klim waren het namelijk de klimmers die het initiatief namen. Een sterke Storer, die de rit naar Balcón de Alicante reeds wist te winnen, sprong drie kilometer onder de top weg en had al gauw een halve minuut te pakken. Die voorsprong op de eerste achtervolgers breidde hij alsmaar verder uit. In die achtervolgende groep was er een strijd in de strijd, want Martin probeerde Eiking te lossen, maar de Noor week geen meter van het achterwiel van de Fransman.

Storer kwam uiteindelijk met een ruime halve minuut voorsprong over de top van de Puerto de Almáchar. De achtervolgende groep bestond daar uit Bouchard, Champoussin, Martin, Vansevenant, Van Baarle, Eiking, Schultz en Elissonde. De laatste vijftien kilometer gingen in grotendeels dalende lijn richting de aankomst in Rincón de la Victoria. In die afdaling verdedigde Storer zijn voorsprong met verve, waardoor hij zijn tweede ritzege van deze Vuelta mocht vieren.

Eiking, Vansevenant, Champoussin en Van Baarle wisten in de afdaling weg te rijden uit de groep met Guillaume Martin. Zij kwamen nog tot op twintig seconden van Storer, maar dat was te laat om nog mee te doen om de ritzege. Vansevenant won de sprint om de tweede plaats, voor Champoussin en Van Baarle. Eiking bolde over de finish als vijfde, maar mocht wel de rode trui in ontvangst nemen na afloop.

Strijd der favorieten: Roglič demarreert, maar valt
Bij de favorieten was het Movistar dat het tempo opschroefde op de klim. Mikel Landa had andermaal een slechte dag: hij moest nog voor het zware deel van de Puerto de Almáchar lossen. De eerste demarrage daar kwam van een opvallende renner: Roglič koos namelijk zelf de aanval en daarmee reed hij de favorietengroep uit elkaar. Hij dwong Movistar daarmee tot achtervolgen.

Roglic valt aan, de concurrentie moet passen – foto: Cor Vos

Miguel Ángel López, Enric Mas, Jack Haig en Sepp Kuss wisten onder meer Egan Bernal en Adam Yates te lossen, maar kwamen niet dichter op Roglič. De Sloveen wilde even zien wie de beste van de klassementsrenners was. Met achttien seconden voorsprong kwam hij over de top op de drie achtervolgers, waar Kuss was afgehaakt. In de snelle afdaling ging het echter mis voor Roglič, die te veel risico nam en onderuit schoof. Hij zat rap weer op de fiets en kon weer aanhaken in de groep-Mas.

In het laatste deel van de afzink wisten Kuss, Vlasov en Großschartner de aansluiting te maken bij het viertal met Roglič, Mas, López en Haig. Zij probeerden de groep met onder meer Bernal, Yates, Meintjes, De la Cruz en Majka op achterstand te rijden. Dat lukte, want het verschil aan de finish was ruim een halve minuut.

Eiking nieuwe leider in het klassement
Odd Christian Eiking is de nieuwe klassementsleider. Hij is de tweede Noor die dat flikt in de Vuelta, na Thor Hushovd in 2006. Eerder deze Vuelta droeg ook Eikings ploegmaat Rein Taaramäe ook al enkele dagen het rood. Guillaume Martin volgt op 58 seconden als nummer twee en Primož Roglič is derde op 2.17 minuut.

Dit artikel delen:

95 Reacties

LeoR 16 24 augustus 2021 om 17:14

Roglic toch onzeker over zijn voorsprong?

Die Addy Engels had er trouwens wel een goed oog op: “Het grootste gevaar is nu om overmoedig te worden”. Misschien hem ploegleider van Jumbo maken om dit soort valpartijen als vandaag te voorkomen? :D

0
F4L 24 augustus 2021 om 17:24

Het kan zijn dat Roglic aanviel om te voorkomen dat hij onder druk zou worden gezet in de afdaling. Als je valt wanneer je bij je conurrenten zit dan heb je volgens mij een groter probleem dan nu.

0
Willem Kieft 24 augustus 2021 om 17:37

Franco Ballerini komt hier straks vertellen dat het geniaal ploegenspel van Ineos was om van achter uit druk te zetten op Roglic zodat hij in een val werd gedwongen.

0
Willem Kieft 24 augustus 2021 om 17:39

Ah, hij was me hieronder al voor.

0
vevie 24 augustus 2021 om 17:20

Leuke etappe, alsnog. Nu kijken of Roglic last overhoudt van z’n val.

0
Reiger 24 augustus 2021 om 17:25

Meestal zijn de 2 dagen na een val niet de lekkerste. Stijf en stram zal hij sowieso zijn en het helen van wonden kost energie. Op het oog geen megaklapper maar de reputatie van brokkenpiloot is weer bevestigd.

0
S.t.B 24 augustus 2021 om 18:54

Niets aan de hand. Roglic gaf nogal onbekommerd aan dat’t een glijder was. Ook Oomens reactie was veelbetekenend. Keek een seconde bezorgd naar Roglic die naast hem werd geïnterviewd en daarna kwam er alweer een lach op Sams (tomaatrode) gezicht.

0
notriple 24 augustus 2021 om 17:22

Weer een super klassementrijder erbij. Wordt steeds moeilijker voor evp om een grote ronde te winnen.

0
S'mon 24 augustus 2021 om 17:24

Over wie hebben we het?

0
Reiger 24 augustus 2021 om 17:31

Alhoewel ik het met Notriple eens ben dat het geen uitgemaakte zaak is dat REV een grote ronde gaat winnen is mij ook totaal niet duidelijk op wie hij hier doelt.

0
Deel Koeper 24 augustus 2021 om 17:34

Dat wordt kampen met Hirschi en Hindley.

0
Willem Kieft 24 augustus 2021 om 17:38

Denk dat hij doelt op de definitieve doorbraak van Odd Eiking. Wordt een grote.

0
notriple 24 augustus 2021 om 17:46

Die Eiking

0
LaDoyenne 24 augustus 2021 om 18:22

edit wf: ontopic svp

0
MarkPeeters 24 augustus 2021 om 20:34

Oei, dus ook voor Dumoulin zal het moeilijk worden om nog eens een podium te halen. En voor Kelderman wordt top-5 vast en zeker ook niet meer mogelijk met al dat nieuwe geweld.

0
MarkPeeters 24 augustus 2021 om 20:38

@FlecheWallonne/LaDoyenne: die Ayso is dat niet diegene die op 1 been de Tour de l’Avenir ging winnen?

0
Reiger 24 augustus 2021 om 20:55

@MarkPeeters ik ben blij dat je eindelijk het licht hebt gezien en het eens bent met de stelling over REV. Hulde!

0
LaDoyenne 24 augustus 2021 om 21:35

@MarkPeeters

De 18-jarige Ayuso viel uit door een val. Trouwens, heeft hij, in tegenstelling tot Evenepoel, ooit zo’n uitspraak gedaan?

0
De Melkboer 24 augustus 2021 om 21:51

Deze van LaDoyenne is toch echt hilarisch in het zichzelf tegenspreken.

0
MarkPeeters 24 augustus 2021 om 21:51

@reiger: natuurlijk heb ik het licht gezien, met dank aan jou. Hoe kan het ook anders met zoveel trollen op dit forum wiens voornaamste bezigheid is DQS, Patrick Lefevre en RE te bashen?

0
Reiger 24 augustus 2021 om 22:02

@MarkPeeters Graag gedaan. En gelukkig zijn er nog juichcapers met één kleur bril die hun favoriet te vuur en te zwaard verdedigen tegen de boze buitenwereld, altijd op inhoud de discussie aangaan en nooit meteen de BEL-NED kaart uit hun achterzak trekken.

0
LaDoyenne 24 augustus 2021 om 22:43

@Melkboer

Tegenspreken? Hoezo? Tegen de tijd dat Evenepoel zogezegd volledig hersteld is van "de val", staan Ayuso en Uijtdebroeks nagenoeg klaar om het over te nemen. Welke tegenspraak zie jij daar in?

0
MarkPeeters 25 augustus 2021 om 08:27

Ik dacht dat dit artikel over de Vuelta ging, en meer bepaald de 10e etappe. Evenepoel doet niet mee maar toch komen de haatspuiers weer bij Remco Evenepoel terecht en doen ze hun favoriete ding. Zielig …

0
Drossard Kudus 24 augustus 2021 om 17:23

De mannen van Jumbo mogen van de kerst denk ik wel bij Hilaire over de vloer komen. Geeft het seizoen van die ploeg nu toch wel iets van glans. Eiking zal hiermee toch ook wel ergens een nieuw contract mee kunnen versieren?

Mooie onorthodoxe tactiek van Roglic die beloond had mogen worden, al is dit meen ik niet de eerste keer dat hij ten val komt wegens overenthousiast afdalen

0
Deel Koeper 24 augustus 2021 om 17:25

Roglic lijkt me een daler van de Nibali-school, meer lef dan kunde.

0
Franco Ballerini 24 augustus 2021 om 17:29

Nibali is zeer zeker een betere daler.

0
Deel Koeper 24 augustus 2021 om 17:33

Maar wordt vaak in rijtjes gezet met Savoldelli en Cancellara, terwijl hij daarbij niet in de buurt kwam, daarvoor viel hij véél te vaak in afdalingen.

0
Reiger 24 augustus 2021 om 17:37

Ik had het idee dat Rogliç voor een positie op de weg koos waarbij hij de cameramotor enigzins wilde beletten om naast hem te komen rijden met het oog op de bocht die er aan zat te komen. Daardoor miste hij compleet de apex want hij kwam megaslecht en veel te hard bij de bocht aan met weer een sullige val incusief een flinke brandwond als resultaat.

0
Franco Ballerini 24 augustus 2021 om 17:41

@Reiger: een paar bochten daarvoor ging hij ook al bijna onderuit…

0
Reiger 24 augustus 2021 om 17:53

@Franco Ja dat klopt. Bij Rogliç zie je dat hij niet is opgegroeid op de racefiets maar eigenlijk pas net komt kijken. Geen automatismes en vaak de verkeerde keuzes wat betreft positionering en in dit geval het aansnijden van een bocht. Alleen toen ik de herhaling van zijn val zag kreeg ik de indruk dat hij een beetje met de cameramotor bezig was. Vandaar.

0
SolitaryShell 24 augustus 2021 om 19:43

@Reiger

Roglič is geen Turk.

0
Reiger 24 augustus 2021 om 20:00

@Solitaryshell Als dit een poging is tot humor zou ik even afwachten om Carré af te huren. Ik zou beginnen op een heel klein zakdoekje tijdens de plaatselijke braderie..

0
SolitaryShell 24 augustus 2021 om 20:30

Heeft niks met een poging tot humor te maken.

Alleen om te zeggen dat als je diakrieten wil gebruiken het wel handig is om dat met de juiste te doen.

0
MarkPeeters 24 augustus 2021 om 22:10

@solitaryshell: +1, hahaha.

Wees niet te streng. Misschien moet je gewoon even uitleggen wat diakrieten zijn. Mogelijk dacht Reiger dat je hem uitschold voor Turk, hahaha :)

0
fietsvriend 24 augustus 2021 om 17:24

Nu wordt morgen echt een spannende etappe

Goeie situatie voor TJV – Wanty en Cofidis die gaan rijden de komende dagen – mits de schade voor Roglic meevalt.

Ik viel er laat in (rondom de crash) maar waarom viel ie aan?

0
Rawolf Rawolf 24 augustus 2021 om 17:24

De grootste tegenstander van Primoz Roglic is elke grote ronde hetzelfde. Het asfalt.

Hopelijk kan hij in het vervolg van de Vuelta wel voldoende afstand houden op deze geduchte concurrent.

0
Turtlehead 24 augustus 2021 om 17:50

Ja, er is geen enkele Grote Ronde gewonnen door mannen die hard vielen, maar hij doet toch zijn best om de uitzondering te zijn.

0
Merlinappa 24 augustus 2021 om 18:07

Froome heeft de giro gewonnen nadat ie vrij hard onderuit ging.

0
Rawolf Rawolf 24 augustus 2021 om 18:16

Roglic zelf heeft ook al grote rondes gewonnen waarin hij 3/4 keer viel! dus er is nog geen nood aan de man.

Lijkt me wel dat valpartijen vermijden de makkelijkere weg is.

0
Maenhout 24 augustus 2021 om 17:25

Ik vind dat wel wat, aanvallen in de leiderstrui. Jammer dat Roglic onderuit gleed.

0
vevie 24 augustus 2021 om 17:26

Dat is ook mijn sentiment. Ik heb hier vaak genoeg gezegd dat Roglic vaak te defensief koers, dus ik geef nu dan ook toe dat ik dit heel mooi vond. Jammer dat hij niet beloond werd.

0
Lendilonus 24 augustus 2021 om 17:27

Jammer van die valpartij want aanvallen aan de voet van de klim had ik graag beloond zien worden. Verder redt Storer hier wel eigenhandig het seizoen van DSM, mooie etappe!

0
Franco Ballerini 24 augustus 2021 om 17:27

Logisch dat Roglic probeert elke seconde binnen te harken, want hij realiseert zich terdege dat hij de komende twee weken van zijn ploeg niet al teveel mag verwachten.

0
SolitaryShell 24 augustus 2021 om 17:30

Kuss > Ineos

0
Deel Koeper 24 augustus 2021 om 17:31

Denk dat hij eerder vreest voor zijn ondertussen wel gebruikelijke problemen in de laatste dagen van een grote ronde.

0
Franco Ballerini 24 augustus 2021 om 17:32

Ineos is inderdaad dramatisch.

0
Erik33 24 augustus 2021 om 17:46

Weet niet naar welke koers Franco B zit te kijken.

0
Michelangelo 24 augustus 2021 om 18:14

Zelfde koers, andere bril…

0
Murcia 24 augustus 2021 om 17:28

Kom vandaag voor het eerst sinds lange tijd weer van kantoor af en dacht hier gebeurt vandaag toch niet veel. Niet dus!
Storer is in topvorm en pakt vrij eenvoudig de rest van de kopgroep in. Daarachter was het lange tijd de vraag of Odd Eiking of G. Martin rood mocht aantrekken van Roglic en TJV. Dan de onverwachte aanval van Primoz die van vrij ver op de berg weg rijdt bij de rest. Hij krijgt na de aanvankelijke verwarring bij iedereen Lopez, Mas Haig en Kuss achter zich aan waarvan de laatste kort onder de top moet afhaken. Roglic heeft op de top een seconde of twintig maar krijgt te maken met zijn oude vriend die valpartij heeft.
Kan toch snel aanpikken bij de mannen achter hem en mag hopen dat de schade meevalt en het groepje dikt nog wat aan met o.a. Kuss en Vlasov.

UIteindelijke resultaat is een Noor van Wanty in het rood en de top 3 die dicht bij elkaar blijft. Verliezers weer INEOS maar als Primoz last heeft kan de schuiver ook zo maar doorwerken. Wel nog wat opwinding vandaag door de renner die volgens velen te berekenend rijdt en daar misschien nu wel weer voor zal kiezen.

0
Dion 24 augustus 2021 om 18:14

Bedankt voor de samenvatting van het verslag.

0
gengen-wer 24 augustus 2021 om 17:32

De kansen van Movistar (Lopez) zijn wel gestegen daardoor.

0
fietsvriend 24 augustus 2021 om 17:33

Ok, volgens Oomen was het gepland tijdens de etappe. Roglic voelde zich goed.

0
Franco Ballerini 24 augustus 2021 om 17:40

Tja, Oomen… ik geef toe dat ik best enthousiast was dat TJV de Nederlanders Dumoulin en Oomen aantrok, maar nu begrijp ik waarom DSM deze renners zo makkelijk liet gaan. Oomen heeft echt nog niets laten zien bij TJV en de grote man heeft twee noemenswaardige prestaties geleverd waarvan slechts één in het shirt van de sponsors.

0
Erik33 24 augustus 2021 om 17:48

Beetje zuur Franco B?

0
Turtlehead 24 augustus 2021 om 17:51

@Franco: in Italië zoeken ze nog een bondscoach, vriend. Is dat niet wat voor jou?

0
Franco Ballerini 24 augustus 2021 om 17:53

Beetje zuur? Ja, als TJV fan die niet elke scheet van de ploeg als parfum inademt best wel.

0
YogiBear 24 augustus 2021 om 17:53

Heb het idee dat Franco de fles azijn per ongeluk heeft gevonden.

0
Marik 24 augustus 2021 om 18:45

Franco elke dag even het zuur spuien over TJV. Of hij is een teleurgestelde fan, of hij heeft het niet zo op TJV.
Ik ben er nog niet uit wat het is.

0
SolitaryShell 24 augustus 2021 om 17:33

,,Without the crash it would be even better”

Ha ha.

0
Franco Ballerini 24 augustus 2021 om 17:46

“No pain, no gain”, “Crashing is part of life” etc…

0
iLLan 24 augustus 2021 om 17:58

Deze was ook mooi:
“Uhhh, no guts, no glory, ehhh”

0
De Melkboer 24 augustus 2021 om 19:11

"joe cannot kook without breaking some eggs ehh"

0
Jeszon 24 augustus 2021 om 17:37

Stel je voor dat Guillaume Martin er dit keer niet doorheen zakt…

0
Willem Kieft 24 augustus 2021 om 17:41

Jaja, en Sinterklaas bestaat ook.

0
Aart van Woud 24 augustus 2021 om 17:42

Dan moet hij toch wel een dijk van een tijdrit rijden.

0
Geel Zwarte Bril 24 augustus 2021 om 17:38

Balen dat die valt. Maar wat een held dat hij weer aanvalt!

0
NiM 24 augustus 2021 om 17:39

Poging 2 voor wanty met een ex wanty op nr 2

0
Turtlehead 24 augustus 2021 om 17:54

Ja, ik ben benieuwd wat ze deze keer gaan verzinnen om het weer te verknallen…

Gelukkig voor TJV is Cofidis er nog voor Plan B.

0
Chippen 24 augustus 2021 om 17:42

in een tijdperk waar het jongerenklassement en het algemene klassement vaak identiek zijn, is de witte trui in deze vuelta relatief old-school. 3 man in de top 15 en ze lijken allen vrij kwetsbaar om er door te gaan zakken.

0
Tony 24 augustus 2021 om 17:42

Ik hou mijn hart vast met Primoz. Ik begrijp ook niet de bedoeling van deze aktie. Hopelijk geen last van de val in de komende dagen.

0
djerkson 24 augustus 2021 om 17:46

Knappe prestatie van Vansevenant, maar wel een duidelijk sterkere Storer. Een ontdekking, ook voor zichzelf.
Gisteren dacht ik nog dat het saaie bedoening zou zijn, ik kon me niet meer vergissen. Misschien moet de Tour dat wat meer doen: overwegend vlakke etappes met een (1) heuvel van tweede of eerste categorie aan het einde.

0
Michelangelo 24 augustus 2021 om 18:18

ik heb de koers jammer genoeg niet gezien. Maar Vansevenant doet volgens mij wat een renner op zijn leeftijd moet doen. Je grote ronde debuut maken (liefst in Giro of Vuelta), meerijden in de buik van het peloton, je regelmatig laten lossen, niet overmoedig proberen aan te klampen, en er 2 of 3 dagen uitkiezen om je kans te gaan op een terrein dat je moet liggen.

Verder vooral ogen open, oren open, en leren wat het is om 3 weken achter elkaar te fietsen, en uitvinden wat dat met je lichaam doet. En vanaf daar weer de volgende stap zetten.

0
platteprijs 24 augustus 2021 om 19:10

Ik had juist iets meer van Van Sevenant verwacht.

0
MarkPeeters 24 augustus 2021 om 20:42

Ik had iets meer van Arensman verwacht. Die zat ook mee in de goede ontsnapping.

0
harryjohan71 24 augustus 2021 om 21:15

@Mark Peeters Arensman heeft misschien wel geknecht voor de winnaar. Teambelang boven eigen belang. Volgens mij heeft het team van Arensman gewonnen. Hier gaat het om. Het maakt niet uit wie van het team wint, als het team maar wint

0
MarkPeeters 24 augustus 2021 om 22:01

Arensman had ook zijn kans kunnen gaan. Storer heeft er al eentje gewonnen en verlaat de ploeg na dit seizoen. Het zou logisch zijn als de ploegleiding liever Arensman had zien winnen … als hij daarvoor de benen had tenminste. En daar knelt het schoentje, hij haalt niet het niveau van vorig jaar.

0
josi 24 augustus 2021 om 17:53

Als Roglic niet was gevallen, was het een briljante tactiek geweest. Het rood uit handen geven en tegelijkertijd de voorsprong op de concurrentie vergroten. Altijd wel mooi als de leider van de wedstrijd de aanval kiest, vooral als je het niet verwacht. Hopelijk valt de lichamelijke schade mee.

Ineos valt hier toch wel behoorlijk door de mand. Bernal en Yates staan nog steeds in de top-10, maar maken niet echt de indruk nog serieus om de prijzen te gaan meedoen. Großschartner niet bij kunnen benen op dit klimmetje is geen geweldig teken.

0
Dion 24 augustus 2021 om 18:18

Precies. Altijd gezeur dat de koers zo saai is, dan is er eindelijk iemand die wat probeert en dan regent het commentaar.

0
josi 24 augustus 2021 om 18:02

Wat is er trouwens met Arensman aan de hand? Vorig jaar zo'n hoopgevende Vuelta en deze lente goed bezig in Romandië, maar nu is hij een van de eersten die gelost wordt in zo'n vlucht.

0
Franco Ballerini 24 augustus 2021 om 18:05

Inderdaad opvallend. Misschien kan zijn vader hier zijn licht over laten schijnen.

0
platteprijs 24 augustus 2021 om 19:12

2021 dreigt een teleurstellend jaar voor hem te worden. In de vorige etappe toen Storer won, moest Arensman als eerste van 5 DSM'ers in de ontsnapping op kop gaan rijden. Zo laag staat hij blijkbaar in de pikorde. Niet te hopen dat hij na Kevin Inkelaar, van wie ik me afvraag of hij nog renner is, het volgens NL klimtalent is dat afhaakt. Misschien moet hij weg bij die rare ploeg.

0
harryjohan71 24 augustus 2021 om 21:21

@Josi Het kan zijn dat hij meer energie heeft verbruikt om zo de kansen van Storer te vergroten. Als dat het geval is, heeft Arensman zijn taak goed uitgevoerd. Het is altijd lastig te beoordelen wie welke rol in het team heeft.

0
hjjanssen1973 24 augustus 2021 om 18:06

Roglic zijn aanval was prima, maar het risico in de afdeling was totaal niet nodig. Hij zat teveel op zijn voorwiel, waardoor zijn achterwiel wegschoot. Niet handig gedaald. Vind hem daar toch niet zo goed in geloof ik.

0
Dion 24 augustus 2021 om 18:18

Ik geloof dat roglic een van de betere dalers in het peloton is. Foutje bedankt en door.

0
Reiger 24 augustus 2021 om 18:30

Ik denk dat Rogliç heel veel durft in een afdaling en daardoor vaak snoeihard naar beneden suist maar of hij daarmee meteen een goede daler is betwijfel ik. Vooral door de vele smakken tegen het asfalt de laatste jaren.

0
MarkPeeters 24 augustus 2021 om 21:56

@reiger: wie vaak smakt tegen het asfalt in een afdaling is per definitie toch niet zo een goede daler? Lijkt mij logisch …

0
Reiger 24 augustus 2021 om 22:08

@MarkPeeters Dat is dan ook mijn punt. Daarom vind ik het geen goede daler. Teveel valpartijen de afgelopen jaren.

0
zietemgaan 24 augustus 2021 om 18:22

Hebben ze bij DSM iemand die koersen wint en hen wat positieve uitstraling geeft, is die weg, haha. En euh, dat niemand meer lacht met Wanty, al drie dagen rode trui voor ons klein prutsploegje, ze doen sowieso beter dan CCC vorig jaar! En heb zo het idee dat ze aan Eiking nog veel meer plezier gaan beleven, als ze hem kunnen houden tenminste.

0
Lalsacien 24 augustus 2021 om 18:22

Voor DSM valt het seizoen nu op zijn plaats. Een paar mooie overwinningen de laatste weken. Cees Bol die er ook eentje pakt. Pieken na de Tour dus…

0
zietemgaan 24 augustus 2021 om 18:33

Cees Bol won heel erg nipt een kermiskoers die niet eens vermeld wordt op procyclingstats, een kermiskoers waarbij Bol dus net niet geklopt werd door de roemruchte Thomas Joseph van Tarteletto-Isorex (ooit nog winnaar van een rit in de topkoers de Ronde van Iran). Niet overdrijven he ;)

0
Cochise 24 augustus 2021 om 18:44

Wel leuk dat er ook nog veel renners zijn die de traditionele 3-4 seizoenen nodig hebben om hun prestaties bij de beloften om te zetten in prestaties bij de profs.
Storer en Hindley waren er bij de beloften altijd samen bij vooraan als er geklommen werd (wel meestal achter Bernal, Lambrecht en Sivakov). Ook Mäder, McNulty, Bisegger en Sweeny zijn van deze generatie en komen dit jaar voor het eerst écht prominent in beeld (Foss, Hirschi en Hindley vorig jaar al). Het moeten dus niet allemaal Bernal’s zijn die er meteen staan.

Duimpje ook voor Mauri. Dagje uitgekozen en er het maximale uitgehaald.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone