Vuelta 2021: Mikel Landa en Itamar Einhorn knijpen in de remmen

woensdag 1 september 2021 om 18:17
Vuelta 2021: Mikel Landa en Itamar Einhorn knijpen in de remmen

foto: Cor Vos

Mikel Landa en Itamar Einhorn zullen de Vuelta a España niet uitrijden. De Baskische klimmer besloot nog voor de slotklim van Lagos de Covadonga in de remmen te knijpen en ook sprinter Einhorn wist de finish niet te bereiken.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Eerder op de dag zagen we Landa nog in de aanval. De Spanjaard wist op de eerste passage van La Collada Llomena nog naar de kopgroep te springen, maar de omvangrijke vlucht met onder meer Landa, Michael Storer en Jay Vine kreeg alleen geen ruimte van de mannen van Jumbo-Visma. Landa werd opnieuw ingerekend en moest vervolgens al snel lossen op de voorlaatste klim van de dag.

Teleurstellende ronde 
De 31-jarige Spanjaard zag het vervolgens niet meer zitten om nog naar de streep te rijden en besloot nog voor de slotklim af te draaien. Landa werd voor de start van de Vuelta nog gezien als een van de favorieten voor de eindzege, zeker na zijn overwinning in de Ronde van Burgos. Na een goed begin zakte de klimmer, na enkele mindere dagen, echter ver weg in het algemeen klassement.

“Ik had na de Giro amper tijd om te herstellen. Ik zat vrijwel meteen weer op de fiets, in de hoop mijn vorm niet te verliezen. Twee maanden geleden dacht ik dat het onmogelijk was om voor een goed klassement te strijden, maar ik behield het vertrouwen en wilde het wel proberen. Nu blijkt het toch te optimistisch. Of ik nu gefrustreerd ben? Toch wel een beetje, daar ga ik niet over liegen. Het is een moeilijk seizoen geweest”, liet Landa een week geleden nog weten.

Dit artikel delen:

16 Reacties

HSV 1 september 2021 om 18:19

Altijd wat. Groot talent maar gaat geen grote ronde winnen.

0
Willem040 1 september 2021 om 18:20

Nee, en Landa ook niet…

0
Maenhout 1 september 2021 om 18:32

Sowieso zwaar overgewaardeerd. Niet Einhorn hoor.

0
HSV 1 september 2021 om 19:48

Ik bedoel Landa idd

0
Baukema Tomoulin 1 september 2021 om 18:23

Ook niet zo’n best teamgevoel als je niet blijft voor je ploeggenoot in de top 5

0
Ab Normaal 1 september 2021 om 18:28

Nee, altijd fan geweest van Landa maar het is gedaan met het absolute kopmanschap van Mikel.
Je moet wel een ontzettend rund zijn als je volgend seizoen een ploeg helemaal op hem afstemt. Vrije rol a la. Maar kopman?

0
Dahu 1 september 2021 om 23:55

Arkea, gezien de geruchten over Quintana?

0
de adelaar 1 september 2021 om 19:14

Landa is goed voor 5 km doorhalen en dan poefen

0
Duh 1 september 2021 om 22:58

Ja, daarmee rijd je 3x top6 in de Tour en 2x top4 in de Giro…
Heeft zeker potentie, maar veel pech en mentaal niet zo sterk.
De Spaanse Kelderman (en die mocht ook als kopman naar de Tour), maar dan beter/mooier palmares.

0
Japsie 1 september 2021 om 20:23

Eerst mee in de aanval, dan opgeven. Mits hij niet gevallen is, of een andere vorm van pech had, buitengewoon mentaal zwak. Je zou zeggen dat hij wel iets tegen is gekomen anders doe je jouw ploeg dit niet aan.

0
beppe-saronni 1 september 2021 om 21:40

Zo jammer he. Een van de beste klimmers van het peloton, maar als je niet topfit bent en geen tijdrit kunt rijden is hij kansloos tegen die 2 slovenen en enige anderen die 2 a 3 min pakken in een tijdrit van 30 km

0
tvm 1 september 2021 om 21:52

Kuss heeft het slim bekeken: zowel mentaal als fysiek (tijdrit) gaat hij geen grote ronde kunnen winnen. Laat staan de druk van een ploeg te moeten laten werken voor jou als kopman. Hij wil dus geen kopman zijn. Hierdoor rijdt hij met zichtbaar plezier en zonder druk. En passant pakt hij hier en daar zijn winst.

Dit gun ik Landa ook.

0
Turtlehead 1 september 2021 om 22:54

Scheelt wel een miljoentje of anderhalf per jaar denk ik. Dat is toch ook iets om eens voor op- en af te stappen lijkt mij.

0
Alfons Haavers 2 september 2021 om 11:02

Ik vind wat Landa doet toch van een andere orde dan de carrière van Kuss tot dusver (knechten en als het écht eens uitkomt een keer je kans mogen gaan voor een etappezege).

Als hij niet valt is Landa toch een man voor top 4-7, en hij heeft zelfs al podium gereden.

Het idee dat enkel de allerbesten het onder elkaar moeten uitmaken en al de rest voor een ander moet rijden (omdat je dan minder druk zou voelen en meer koersplezier hebt?) volg ik niet zo.

De onderlinge strijd binnen de top-10 van het klassement maakt een grote ronde mee aantrekkelijk, zeker als de strijd voor de eerste plaats niet echt spannend is zoals dit jaar in de grote rondes.

Voor pakweg een zesde plek koop je misschien niet zoveel, maar ik vind dat er voor de eerste 10 plaatsen in het klassement toch echt wel wat strijd mag zijn. Het is deel van het plezier van het volgen van een grote ronde.

En als alles eens meezit is Landa toch zeker een man die nog het podium kan halen.

0
Scott Sunderland 2 september 2021 om 09:58

Ach Landa is serieus gevallen in de Giro hè. Gewoon nog niet klaar om drie weken op hoog niveau te koersen. Net een mens. De basisconditie mist hij. Dan gaat het een weekje wel goed maar daarna is het wel op.

0
Scott Sunderland 2 september 2021 om 09:59

Over Landa gesproken : nog geen contract voor volgend jaar hè. Gaat Bahrein met hem door of moet hij verder shoppen ??

0

Headlines

Populair

Materiaalzone