Vuelta 2021: Michael Storer gaat bergklassement winnen

zaterdag 4 september 2021 om 18:42
Vuelta 2021: Michael Storer gaat bergklassement winnen

foto: Cor Vos

Michael Storer is de bergkoning van deze Vuelta. De Australiër van Team DSM sprokkelde zaterdag nog de nodige bergpunten en is met alleen nog een tijdrit te gaan niet meer in te halen. Als de tweevoudig ritwinnaar zondag binnen de tijdslimiet finisht, wint hij het bergklassement.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Voor aanvang van de twintigste rit kon Storer nog worden bijgehaald door Primož Roglič en door ploeggenoot Romain Bardet. Met Bardet kwam Storer uiteindelijk in de kopgroep terecht en een gevecht om de bollen tussen twee ploeggenoten leek mogelijk, maar al snel werd duidelijk dat de Fransman de punten aan zijn collega liet.

Storer behaalde in totaal 81 bergpunten. Dat zijn er 19 meer dan Bardet en 29 meer dan Roglič. Vorig jaar won Guillaume Martin de bergtrui.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Franco Ballerini 4 september 2021 om 19:20

Wat een kerel(tje?). Nee, dat “tje” is denigrerend, hoewel verleidelijk als toevoeging. Een potentieel grote klasbak. Ik heb enorm van hem genoten.

0
Anton van Valouwe 4 september 2021 om 19:24

Zeer verdiend en mooi dat DSM hem dit -als vertrekkend renner- gunt!

0
Viktrodriguez 5 september 2021 om 08:51

Genoeg ploegen die vertrekkende renners gewoon opstellen in de resterende wedstrijden, tenzij het vertrek wat minder vriendelijk is of in sommige gevallen als de coureur stopt.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone