Vuelta 2021: Jumbo-Visma met titelverdediger Roglic, Kruijswijk en Kuss

donderdag 5 augustus 2021 om 10:06
Vuelta 2021: Jumbo-Visma met titelverdediger Roglic, Kruijswijk en Kuss

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma heeft haar selectie voor de Vuelta a España 2021 geopenbaard. De selectie van de Nederlandse formatie wordt aangevoerd door titelverdediger Primož Roglič. Hij wordt ondersteund door onder meer Steven Kruijswijk en Tour de France-ritwinnaar Sepp Kuss.

De Sloveense kopman, die onlangs olympisch kampioen tijdrijden wist te worden in Tokio, wordt in Spanje ondersteund door vijf Nederlanders. Naast Kruijswijk zijn ook klimmers Koen Bouwman, Robert Gesink, Sam Oomen en hardrijder Lennard Hofstede van de partij. Ook Nathan Van Hooydonck maakt deel uit van het achttal van Jumbo-Visma.

De laatste twee jaar ging de eindzege in de Vuelta a España naar Primož Roglič. Het is ook dit seizoen een laatste kans om een grote ronde te winnen voor de klassementskopman van Jumbo-Visma. De Tour de France reed Roglič niet uit vanwege een zware valpartij in de eerste week; uiteindelijk eindigde ploeggenoot Jonas Vingegaard als tweede achter Tadej Pogačar in Parijs.

Selectie Jumbo-Visma voor de Vuelta a España (14 augustus-5 september)
flag-nl Koen Bouwman
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Lennard Hofstede
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-us Sepp Kuss
flag-nl Sam Oomen
flag-si Primož Roglič
flag-be Nathan Van Hooydonck

Dit artikel delen:

53 Reacties

vevie 5 augustus 2021 om 10:09

Goede selectie. Minder dan Ineos, maar zeker sterk genoeg.

Deel Koeper 5 augustus 2021 om 10:40

Alles staat of valt met de paraatheid van het volledige team, maar denk dat Ineos deze ploeg normaal gezien wel serieus in de problemen kan brengen. Yates, Bernal, Carapaz, Pidcock, Sivakov en Martinez, dat zijn 6 top 10 kandidaten.

Boomie1 5 augustus 2021 om 11:13

Eensch. Ineos moet deze ronde winnen.
Zou de andere Sloveen mee doen?

Turtlehead 5 augustus 2021 om 11:54

@boomie: Pogacar staat niet in de preselectie van PCS en is verwijderd uit het Scorito-spel.
Wat dat zegt weet ik niet.

Edit: zelf aangekondigd nu ook.

Michelangelo 5 augustus 2021 om 12:24

Uiteindelijk wordt de kracht van het team eerst en vooral bepaald door de kracht van de kopman. En persoonlijk schat ik een Roglic in vorm hoger in dan alles wat INEOS aan kopmannen meebrengt.

Team van TJV is wat mij betreft ook prima uitgebalanceerd. Als je zoals INEOS met zes top 10 kandidaten start, dan moet je daar uiteindelijk ook je tactiek op aanpassen. Maar laat je iedereen treintje rijden, dan heb je er uiteindelijk niks aan als de kopman niet sterk genoeg is. Mee proberen sluipen in een vroege vlucht, TJV in de verdediging drukken, dat zou dan eerder het spel zijn met de meerdere kopmannen.

En verder doen er natuurlijk niet enkel INEOS en TJV mee… en al die anderen bepalen mede wat er in de koers gebeurt.

Snorro 5 augustus 2021 om 13:16

@Deel Koeper
Pidcock is uiteraard een groot talent, maar op basis waarvan is hij top10 kandidaat in deze Vuelta, nota bene zijn eerste GT?

Deel Koeper 5 augustus 2021 om 15:54

@snorro

Op basis van alles wat hij de voorbije 2 jaar heeft laten zien op diverse vlakken. Zijn prestaties bij de beloften in diverse wielertakken, zijn dominante winst in de Baby-Giro en zijn prestaties in enkele zware klassiekers.

Nog altijd geen garantie op prestaties in een grote ronde, maar al bij al een niet heel riskante gok.

VespavanBern 5 augustus 2021 om 16:13

@michelangelo
Roglic beter dan Bernal? Weet je het zeker?

vevie 5 augustus 2021 om 17:47

Roglic is wel beter dan Bernal. Maar we gaan het zien. Ik acht het zeer waarschijnlijk dat het gewoon weer Roglic vs Carapaz wordt.

VespavanBern 5 augustus 2021 om 19:28

@vevie
Als renner overall misschien, maar in een grote ronde absoluut niet lijkt me. Roglic kan beter tijdrijden, maar Bernal is heus geen quintana.
Daarnaast klimt Bernal een stuk gemakkelijker en heeft hij doorgaans een stabielere 3e week.

LaDoyenne 5 augustus 2021 om 22:58

@Michelangelo

Bernal heeft duidelijk aangegeven dat hij dit jaar de Vuelta rijdt om die ronde te verkennen, niet om ze te winnen. Met zijn chronische rugpijn is 2 grote rondes in éénzelfde jaar winnen gewoonweg uitgesloten. Bovendien, wanneer won iemand nog 2 grote rondes in eenzelfde jaar? Zelfs Poga en Rogi hebben dat nog niet klaargespeeld.

Petje 5 augustus 2021 om 10:15

Top selectie, alles op Roglic

Monsieur vdS 5 augustus 2021 om 10:17

Jammer dat Tolhoek niet mee mag. Ben wel benieuwd naar het niveau van Oomen en of Bouwman weer zijn niveau van de giro weet te halen

ZK 5 augustus 2021 om 10:42

Antwan wisselt van ploeg na dit seizoen, zuur dat dat doorslaggevend is voor zijn selectie voor de Vuelta. Hij heeft immers prima vorm te pakken

harryjohan71 5 augustus 2021 om 13:20

Als Tolhoek gereden had, was dit vermoedelijk ten koste gegaan van Bouwman. Ook al is Tolhoek in vorm, betwijfel ik of hij van een hoger niveau is als Bouwman in een GT. Ik zie Tolhoek niet een prestatie in de Vuelta neerzetten zoals Bouwman in de Giro deed. Volgend jaar kan Tolhoek als het goed is laten zien wat hij in een GT kan.

Willem040 5 augustus 2021 om 10:19

Dat wordt niet meesprinten :)

Panache 5 augustus 2021 om 14:44

Iedere finish op een viaduct behoort Roglic tot de favorieten.

Monsieur vdS 5 augustus 2021 om 10:19

Ik ben benieuwd wie de sterkste Nederlander in deze selectie is. Kruijswijk en Oomen zouden kopmannen kunnen worden achter Roglic maar die zijn nog niet goed dit jaar. Ik denk dat Hofstede en zeker Bouwman al net zo goed zijn

Groetjesaandevoetjes 5 augustus 2021 om 12:06

Hofstede was vorig jaar sterk in de Vuelta, dit jaar is dusver alleen iets minder helaas. En Bouwman was afgelopen Giro heel sterk. Veel werk verzet voor Foss en toch nog 12e worden in het AK. Oomen is hopelijk eindelijk helemaal hersteld en in vorm, want dan kan Oomen wellicht nog als schaduw kopman worden uitgespeeld. Ik hoop voor Kruijswijk dat hij nog eens een keer kan uithalen, maar ben er een beetje bang voor om eerlijk te zijn. Alleen voor de controle op het vlakke een iets mindere ploeg, dus stel dat Roglic snel de leiding neemt zullen we Gesink en v Hooydonck veel op kop zien.

molovin 5 augustus 2021 om 18:51

Roglic staat na de eerste dag, tijdrit, mogelijk al aan de leiding.

jvh93 5 augustus 2021 om 10:43

5 Nederlanders, wat een weelde voor de flitsers hier die vinden dat Jumbo-Visma nog meer Nederlanders moet hebben in de selectie.

On: prima selectie zo hoor, Roglic voor het klassement met daarachter Kruijswijk en Kuss die hopelijk ook een rol van betekenis kunnen hebben. En wat te denken van Sam Oomen (wat kan hij, heeft al eerder aardige klassementen gereden) en Koen Bouwman (reed een ijzersterke Giro) en dan Gesink, Hofstede en Nathan van Hooydonck (die ook in San Sebastian al een sterke indruk maakte) als knecht kan je bij de topteams gerekend worden.

Tolhoek gaat weg, dus logisch dat hij niet mee gaat
Harper zit hele jaar al te kwakkelen, dus ook logisch dat hij niet mee gaat
Had wel graag Eenkhoorn hier gezien en had ook Timo Roosen verwacht, maar je mag maar 8 renners opstellen en aangezien ze hier vol voor het klassement gaan zijn andere renners geschikter

nickdt 5 augustus 2021 om 17:15

Denk dat Eenkhoorn en Roosen naast Van Aert en Teunissen de Benelux Tour gaan betwisten.

Maar aan de ene kant idd wel schandalig dat de Nederlandse Kampioen geen grote ronde rijdt.

horsm 5 augustus 2021 om 10:49

Mooi team, maar wel met wat vraagtekens: hoe zit het met de vorm van Kruijswijk? Haalt Oomen zijn oude niveau? Wat wil Roglic? Hoe is Gesink?

Ik had zelf, denk ik, Eenkhoorn hier opgesteld & Van Hooydonck hetzelfde programma als Van Aert laten rijden.

xistnc 5 augustus 2021 om 10:52

Hup, vrolijk vrijbuiten met die handel.

horsm 5 augustus 2021 om 10:57

Kan idd leuk zijn: Oomen voor een top tien plek laten gaan, en de rest vol voor etappes.

Natte spons 5 augustus 2021 om 11:36

Roglic gewoon vol voor de winst natuurlijk. Etappezeges is bijzaak, mogelijk mogen van Hooydonk, Bouwman en Kuss een paar keer voor eigen kans gaan.

Ronellenfitsch 5 augustus 2021 om 12:25

Onwaarschijnlijk dat Oomen top 10 waardig is, maar zo ja, dan gaat hij sneaky z’n eigen klassementje rijden in de schaduw van Roglic, net zoals hij destijds bij Dumoulin deed. i

horsm 5 augustus 2021 om 15:21

@Ronellen, ik dacht meer zoals Foss in de Giro. In de laatste tour & giro bleek dat er uiteindelijk niet veel renners overblijven die moeite willen doen voor een plaatsje onder in de top tien. Dus ik denk dat Oomen door stug volhouden een eind kan komen. Het zou goed zijn voor zijn ontwikkeling.

Maar dit natuurlijk alleen als besloten wordt dat de rest allemaal gaat vrijbuiten.

Wheely 5 augustus 2021 om 15:29

Als ze willen vrijbuiten moeten ze wel eerst zelf Roglic een schouderduwtje geven.

Marik 5 augustus 2021 om 11:01

Wat een mooie selectie zeg, een zeer sterk team. Heb er nu alweer zin an!

Ketjap Manis 5 augustus 2021 om 11:41

Had Eenkhoorn wel in een vrije rol willen zien ipv van Hooydonck. Verder een topselectie.

Steven_E 5 augustus 2021 om 11:54

Eenkhoorn krijgt die rol allicht in een parallel programma, terwijl Van Hooijdonck hier zal moeten werken.

Teevansee 5 augustus 2021 om 15:09

Met een kopman als Roglic heeft niemand een vrije rol.

Nul verstand 5 augustus 2021 om 11:46

Hopelijk is Kuss net zo constant als vorig jaar in de Vuelta. Velen op dit forum zeggen dat hij erg inconsistent is. Zit misschien wat in, maar ik zie toch nog wel een klassementsman in hem. Als Roglic vorig jaar niet die vreselijke dag in de regen zou hebben, had Kuss gewoon top 10 gereden. Kijk zijn uitslagen maar eens na: hij stond er iedere bergetappe.

Turtlehead 5 augustus 2021 om 11:56

Vreselijke in de zin van ‘dommige’, daar kan ik het mee eens zijn.

Groetjesaandevoetjes 5 augustus 2021 om 12:09

Kuss geeft zelf aan niet voor klassementen te willen rijden, dus ik denk dat je je daar maar bij moet neerleggen.

Wheely 5 augustus 2021 om 11:47

Hoop Dutchies.

Romāns Vainšteins 5 augustus 2021 om 12:14

Het is de vuelta immers. Misschien moeten de lalala’ers met de caravans een col ergens in Espana opzoeken als ze hun hups in dat verstaande oren willen laten landen.

Tinus1984 5 augustus 2021 om 12:11

Mooie selectie, ook zeker benieuwd na vorm van de meeste renners. Vooral gesink kruijswijk en kuss naar de tour. Roglic bewezen dat hij sterk van de OS is gekomen. Bouwman hofstede en oomen geen idee…

Ineos op papier sterkere renners maar ook maar eerst verwachten wat hun vorm is.

Piet 5 augustus 2021 om 12:52

Mooie selectie. Vroeger keek ik de tour in mijn zomervakantie, nu ineens de Vuelta…

Johnny7 5 augustus 2021 om 12:59

Sterk team. Ik verwacht dat Kruijssie na een week gaat afstappen want die heeft er gewoon geen zin meer in maar Rogla zou gewoon deze Vuelta moeten kunnen winnen met deze geweldige ondersteuning.

Frits van Jumbo 5 augustus 2021 om 14:22

Lijkt mij dat die professioneel genoeg is om dan niet eens te starten

Wim Kruithof 5 augustus 2021 om 21:47
Quote:
Ik verwacht dat Kruijssie na een week gaat afstappen want die heeft er gewoon geen zin meer in

En dat baseer je op??? Lijkt mij namelijk volledig uit de lucht gegrepen. En kolder.

Turtlehead 5 augustus 2021 om 12:59

De kopman bepaalt of je een Grote Ronde wint, niet de ploeg. Dit is een prima selectie om Roglic te helpen winnen. Of INEOS als geheel sterker is lijkt me niet zo relevant.
Wel de vraag of Bernal weer in Giro-vorm steekt en of Carapaz meedoet.
Yates is maatje te klein lijkt mij.

Marco 5 augustus 2021 om 13:34

Ik vind het jammer dat die Vingegaard er niet bij zit.. ik dacht dat die niet naar de OS ging om voor de Vuelta optimaal te zijn?!

Had ook wel eens willen zien waar die nu staat tegenover Roglic

Murcia 5 augustus 2021 om 14:30

Volgens mij had hij alleen de Vuelta gereden als Tom de Tour had gereden. Men is terecht voorzichtig met hem na een Tour die voor hem heel veel heeft en gaat betekenen. Twee grote rondes lijkt me nu nog wat veel voor een jongen die al veel meer koersdagen heeft dan in zijn laatste twee seizoenen.
Over waar hij staat t.o.v. Roglic leek mij Baskenland al een goede graadmeter, Primoz heeft (weer) een betere tijdrit en bergop nog net iets explosiever maar Jonas heeft zijn leeftijd mee. Normaal gesproken zou hij meer groeimarge moeten hebben in alle facetten en tot nu toe maakt hij op het onderdeel niet vallen gehakt van Roglic.

platteprijs 5 augustus 2021 om 14:39

Hehe, eindelijk weer eens een duidelijk Nederlands tintje aan de ploeg. Hopelijk krijgen alle Jumbo-ers kansen en moet niet iedereen slaafs in het treintje van Roglic. Want dat is oerlelijk en -saai wielrennen. Lekker in de aanval zoals in de Tour. Primoz kan gewoon in de wielen van Ineos. En wat maakt het ook uit, de Vuelta heeft hij toch al gewonnen. Jammer dat Tolhoek niet start.

RLM 5 augustus 2021 om 15:25

Oh ja dat klopt, waarom zou je een wedstrijd meerdere keren winnen.

In de Giro konden ze aanvallen want geen favoriet, in de Tour konden ze aanvallen want Pogacar, nu heeft Jumbo de sterkste kopman en gaat van dat aanvallen geen sprake zijn, behalve misschien eens in een overgangsetappe.

Wim Kruithof 5 augustus 2021 om 21:52
Quote:
Hopelijk krijgen alle Jumbo-ers kansen en moet niet iedereen slaafs in het treintje van Roglic.

Wellicht bedoel je, ‘wat een eervolle baan, mogen knechten voor één van de succesvolste kopmannen uit deze generatie.

Quote:
Want dat is oerlelijk en -saai wielrennen.

Ik heb mij kostelijk vermaakt bij de Tour van 2020 met zo een dominant Jumbo. Plus zeer veel exposure voor de sponsor.

Quote:
En wat maakt het ook uit, de Vuelta heeft hij toch al gewonnen.

De toon in deze post is dusdanig simplistisch, dat ik me niet voor kan stellen dat je dit echt meent.

VespavanBern 5 augustus 2021 om 16:18

Sterke selectie. Benieuwd of Bouwman zijn niveau van afgelopen giro kan evenaren. Met die vorm pak je er in de Vuelta echt wel een mee, waar het in een giro dan net niet lukt.
Verder is het te hopen dat Roglic deze Vuelta op zijn fiets blijft zitten en geen pech kent. Dan kunnen we weer is ouderwets genieten van een grote ronde met daadwerkelijke spanning.

joseppe 5 augustus 2021 om 16:52

Waardeloos weer krijswijk en oomen er bij

fietsvriend 5 augustus 2021 om 17:07

Mooie selectie met duidelijke kopman. Nu maar eens kijken hoe deze ploeg reageert op de zestand van Ineos.

Romāns Vainšteins 5 augustus 2021 om 22:44

Het is simpel, ze treden aan met de titelverdediger die gezien ook zijn os goud goed aan de start komen kan. Dan ga je de titel verdedigen en is er geen ruimte voor andere pistes.

Headlines

Materiaalzone

Populair