Vuelta 2021: Jai Hindley niet fit genoeg, Chris Hamilton vervangt hem bij Team DSM

maandag 2 augustus 2021 om 16:57
Vuelta 2021: Jai Hindley niet fit genoeg, Chris Hamilton vervangt hem bij Team DSM

foto: Cor Vos

Team DSM heeft de selectie voor de Vuelta a España moeten aanpassen. Jai Hindley is niet volledig hersteld van zijn zadelprobleem waardoor hij eerder dit seizoen moest opgeven in de Giro d’Italia. Daardoor wil de Duitse ploeg niet het risico nemen met de Australiër. Zijn landgenoot Chris Hamilton is opgeroepen als vervanger.

De blessure van Hindley zorgt voor twijfels bij Team DSM, dat zich afvraagt of de klimmer een drieweekse ronde kan betwisten. Daardoor zal Hindley dit najaar andere wedstrijden rijden, die minder lang duren: de Ronde van Polen, de Bretagne Classic, de Ronde van Slowakije en de Ronde van Lombardije.

“Ik heb de laatste maanden wat ups en downs gehad. Daarom wilde ik wachten tot we wat dichter bij de Vuelta zouden zijn. Ik wilde ook een wedstrijd in de benen hebben”, vertelt de nummer twee van de Giro 2020 nadat hij afgelopen weekend Clásica San Sebastián reed.

Teleurstelling
“Ik voelde mij goed en de vorm komt nog wel, maar na overleg met de ploegdokter hebben we besloten dat het beter is om ons nu te focussen op korte wedstrijden. Daarmee nemen we geen risico en kan ik blijven verbeteren”, aldus Hindley. “Het is natuurlijk wel teleurstellend. We zijn allemaal gemotiveerd om het harde werk van de afgelopen weken niet weg te gooien, dus ga ik nu alles zetten op mijn nieuwe programma.”

Team DSM-coach Rudi Kemna bevestigt dat het goede gevoel ontbrak over de situatie van Hindley. “We waren niet overtuigd dat Jai in staat was om een drieweekse ronde te rijden, dus hielden wij zijn plek open en hadden we een goed plan-B. De Vuelta is een groot doel voor de ploeg, maar op dit moment passen korte rittenkoersen hem beter. We geloven erin dat Jai daarin goede resultaten kan behalen. Omdat we met dit scenario rekening hielden, is Chris gelukkig klaar voor de Vuelta”, zegt Kemna.

Selectie Team DSM voor de Vuelta a España 2021 (14 augustus-5 september)
flag-nl Thymen Arensman
flag-fr Romain Bardet
flag-it Alberto Dainese
flag-de Nico Denz
flag-us Chad Haga
flag-au Chris Hamilton (i.p.v. Jai Hindley)
flag-au Michael Storer
flag-nl Martijn Tusveld

Dit artikel delen:

19 Reacties

Ronellenfitsch 2 augustus 2021 om 17:11

Eigenlijk staat er: we kunnen niets meer met die Hindley dus laat die vertrekker in de luwte koersen, Bardet en Storer moeten het maar opknappen.

Verweggistan 2 augustus 2021 om 17:26

Hindley gaat toch weg en als hij nog pijntjes heeft ook laten we liever eentje rijden die wel blijft

Panache 2 augustus 2021 om 17:55

Zou het mogelijk zijn, een blessure bij een renner die vertrekt? Lijkt mij wel toch.

xistnc 2 augustus 2021 om 19:29

Schijnt een polsblessure te zijn, waardoor hij niet in staat is om een handtekening te zetten onder een nieuw contract.

Arema Pro Cycling Team 2 augustus 2021 om 17:16

Hamilton reed een prima Giro, dus zeker geen verzwakking, en hij bljjft ook bij DSM.
Leknessund ook gewoon. Dus opgeblazen verhaal van WF en AD.

Vinyakke 2 augustus 2021 om 17:21

Maar waarom toch geen Van Wilder?

Woutje 2 augustus 2021 om 17:31

Omdat ie weg gaat

Vinyakke 2 augustus 2021 om 17:35

Staat dat al vast dan? Naar waar? Please let it be de Lotto :)

Woutje 2 augustus 2021 om 17:51

Nee staat niet vast maar lijkt er wel op. Pls niet lotto, veelste groot talent om naar zo’n ploegje te gaan

Vinyakke 2 augustus 2021 om 18:16

De neutrale supporter heeft zoveel meer aan een spreiding van talenten dan wat er nu gebeurt met ineos, UAE, jumbo en andere BORA’s. En bij Lotto, FDJ, EF en dergelijke kun je ook perfect resultaten halen hoor. Denk maar aan Tiesj in de strade.

Marveloke 2 augustus 2021 om 17:44

Hindley rijdt dit jaar echt geen deuk in een pakje boter. Als ik dit zie baal ik er weer van dat Sunweb Hindley niet op Kelderman heeft laten wachten tijdens de Giro vorig jaar. Kelderman had dan het vertrouwen van de ploeg en die jongen zat mentaal dan beter in zijn vel. Ik geloof echt dat hij dan de Giro had kunnen winnen of op zijn minst veel meer kans had om dat te doen (en natuurlijk was hij dan op zijn minst ook tweede geworden). Ik heb drie vermoedens waarom Sunweb Hindley liet doorrijden. Ten eerste omdat Kelderman einde contract was. Ten tweede omdat Sunweb op twee paarden wilde gokken en niet voor een renner durfde te gaan. Ten derde omdat Luke Roberts een incompetente ploegleider is en als chauvinist liever een mede-Australiër de Giro zag winnen. Als je de documentaire van Sunweb over de Giro op hun YouTube kanaal ziet, zie je ook dat Roberts zich heel lelijk gedraagt tegenover Kelderman en dat bij hem duidelijk te merken is dat Hindley zijn favoriet is. Dit is mijn brabbeltaal die ik als toetsenbordridder weer even op Wielerflits moest spuwen. Als u het als mede-wielertifosi met me eens bent: hartstikke leuk! Als u het niet met me eens bent, kunt u deze comment beter laten voor wat het is.

Kelder is de Man 2 augustus 2021 om 17:59

Wat betreft het wachten.. blijft een als wat verhaal natuurlijk. Maar wat betreft Roberts in die docu helemaal eens. Hele nare houding richting Kelderman, waar je als renner totaal geen vertrouwen en motivatie uit haalt. Integendeel.

Panache 2 augustus 2021 om 18:05

Kelderman en winnen is als een hittegolf in februari. Maar buiten dat zou geen enkel team een kopman die als 4e of 5e boven komt op de Stelvio afschrijven.

Franco Ballerini 2 augustus 2021 om 18:43

Hartstikke leuk, Marveloke! Maar voor de rest laat ik jouw “comment” maar voor wat het is. Mag dat ook?

Ab Normaal 2 augustus 2021 om 19:52

Ik ben het wel helemaal met je eens Marveloke

jonglins 2 augustus 2021 om 22:16

Behalve dat Jay Hindley vooraf ook als kopman was aangemerkt. Nummer 3 in AK laten wachten? Ook niet bepaald logisch.

Maar er is natuurlijk al meer dan genoeg over gezegd. Voorlopig maar gewoon wachten op een aflevering van Andere Tijden Sport.

FritsvanHoefelen 2 augustus 2021 om 18:43

Treurig seizoen al met al voor Jai. Zou er misschien ook een stukje druk meespelen naast de fysieke blessures?

Titaantje 2 augustus 2021 om 19:26

zou Dainese eindelijk weer eens gaan sprinten? Dat was nog niet veel dit jaar.

lampje 2 augustus 2021 om 21:44

Die zal Kanter wel als voorbeeld nemen. Al had die ook gewoon een belabberde trein.

Headlines

Materiaalzone

Populair