Vuelta 2021: Israel Start-Up Nation ziet Alex Cataford uitvallen met sleutelbeenbreuk

maandag 16 augustus 2021 om 10:13
Vuelta 2021: Israel Start-Up Nation ziet Alex Cataford uitvallen met sleutelbeenbreuk

Ter illustratie - foto: Cor Vos

Israel Start-Up Nation verschijnt vandaag zonder Alex Cataford aan de start van de derde etappe van de Vuelta a España. De Canadese renner was gisteren betrokken bij de grote valpartij op vier kilometer van de streep en naderhand bleek dat hij daarbij zijn sleutelbeen had gebroken.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Cataford kon na de val nog wel, als 184e en laatste renner, de finish bereiken, maar werd daarna naar het ziekenhuis overgebracht om foto’s te laten maken van zijn gekwetste linkerschouder. Uit onderzoek kwam een gebroken sleutelbeen aan het licht, waardoor hij in de derde etappe naar de Picón Blanco niet van start kan gaan.

Ploegleider Oscar Guerreiro baalt ervan dat hij Cataford al zo vroeg in de Vuelta ziet uitvallen. “Dit is vervelend voor hem en de ploeg. Hij is nog jong (27 jaar, red.), kwam hierheen om zich verder te ontwikkelen en te vechten voor de ontsnappingen. Afgelopen jaar viel hij in de Giro d’Italia, en nu begint hij deze Vuelta weer zo.”

Cataford is de eerste uitvaller in deze Vuelta a España.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Baukema Tomoulin 16 augustus 2021 om 12:48

Erg vervelend en jammer voor hem. Wel treffend dat ze bij Israël 27 jaar ‘jong’ vinden.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone