Vuelta 2021: Indrukwekkende Roglic grijpt de macht in bergrit naar Lagos de Covadonga

woensdag 1 september 2021 om 17:03
Vuelta 2021: Indrukwekkende Roglic grijpt de macht in bergrit naar Lagos de Covadonga

foto: Cor Vos

Kennen we na zeventien etappes al de eindwinnaar van de Vuelta a España 2021? Primož Roglič deed vandaag in elk geval uitstekende zaken met het oog op een derde eindzege. De Sloveen van Jumbo-Visma won vandaag met groot machtsvertoon de bergetappe naar Lagos de Covadonga, na een lange vlucht met tegenstrever Egan Bernal, en is de nieuwe leider.

Eindelijk! In de tweede week van de Vuelta a España konden de favorieten voor de eindzege zich nog enigszins verstoppen, maar vandaag gingen mannen als Primož Roglič, Enric Mas en Egan Bernal met de billen bloot. De zeventiende etappe voerde namelijk door het gebergte van Asturië, met onderweg de Alto de Hortiguera, een dubbele beklimming van La Collada Llomena en als pittig nagerecht de iconische slotklim naar de meren van Covadonga. Op deze 12,5 kilometer lange klim, met stijgingspercentages tot 16%, konden de favorieten elkaar naar hartenlust bestoken.

Diverse schermutselingen
Met Odd Christian Eiking nog altijd in de rode leiderstrui, vertrok het peloton rond het middaguur uit het kleine dorpje Unquera voor de officiële start van deze 185,8 kilometer lange sleuteletappe. De eerste aanval van de dag kwam op naam van Arnaud Démare, Olivier Le Gac, Cesare Benedetti, Pelayo Sanchez, Dylan Sunderland en Mauri Vansevenant. Deze zes koplopers reden enige tijd voor het peloton uit, maar werden nog voor de eerste klim van de dag weer ingerekend. Het was echter niet lang wachten op een volgende vluchtpoging van een achttal renners.

Landa probeerde het nog even in de beginfase – foto: Cor Vos

Dit keer kozen tweevoudig ritwinnaar Michael Storer, Mark Padun, Kévin Geniets, Joe Dombrowski, Andreas Kron, Alexander Krieger, Damien Howson en Bert-Jan Lindeman het ruime sop net voor het opdraaien van de Alto de Hortiguera (5,3 km aan 4,7%) van derde categorie. Ook deze vlucht was geen lang leven beschoren, want nog voor de top van de Hortiguera was er opnieuw sprake van een hergroepering. Op de top van deze klim kwam Jan Polanc als eerste boven, voor Damiano Caruso en Romain Bardet. Die laatste twee waren ook vandaag weer verwikkeld in een fikse strijd om de bergtrui.

Wedstrijd ontploft op de flanken van La Collada Llomena 
In het eerste koersuur (aan ruim 50 kilometer per uur) werd er slag om slinger gedemarreerd, maar zonder resultaat. Toch bleven de renners het proberen en kregen de klassementsmannen geen tijd om op adem te komen. Op de steilste stroken van La Collada Llomena, de tweede klim op de route, reed andermaal een omvangrijke kopgroep weg met erkende klimmers als Michael Storer, Fabio Aru, David De la Cruz, Mikel Nieve, Jay Vine en Sergio Henao. Ook Dylan van Baarle was erg bedrijvig namens INEOS Grenadiers. Deze vlucht van veertien renners kreeg wat meer bewegingsvrijheid van het flink uitgedunde peloton.

Vlak onder de top van La Collada Llomena probeerde Mikel Landa nog de oversteek te maken vanuit het peloton. De sierlijke klimmer van Bahrain Victorious, die al lang en breed is uitgeschakeld voor het algemeen klassement, maakte voor het eerst in deze Vuelta indruk door met hulp van een ploeggenoot anderhalve minuut dicht te rijden en de vlucht bij te halen. Landa kwam net voor bergsprint aansluiten, die werd gewonnen door Vuelta-revelatie Storer. De groep der favorieten, aangevoerd door de mannen van Jumbo-Visma, volgde op de top op goed anderhalve minuut.

foto: Cor Vos

Bernal houdt woord, rodetruidrager Eiking past 
De vlucht van de dag leek vertrokken, maar Jumbo-Visma dacht daar duidelijk anders over. De formatie van Roglič bleef een strak tempo ontwikkelen in de vallei richting de tweede passage van La Collada Llomena en wist zo de omvangrijke kopgroep weer bij te halen. Alleen Olivier Le Gac reed op dat moment, met nog goed zeventig kilometer te gaan, nog vooruit. De Fransman was bezig aan een dappere solo, maar was tegelijkertijd een ideaal mikpunt voor de eerste groep. Plots zagen we de mannen van INEOS Grenadiers naar voren schieten: Egan Bernal en Adam Yates hadden duidelijk plannen.

Door het tempo van Tom Pidcock, Dylan van Baarle en Pavel Sivakov werd de groep der favorieten stevig uitgedund, met als eerste slachtoffer Odd Christian Eiking. Voor de Noorse rodetruidrager ging het duidelijk te hard en dus kregen we na de etappe van vandaag een andere leider. Met nog goed vijf kilometer te klimmen was het werk van Sivakov gedaan en zagen we een eerste tempoversnelling van Bernal. De nummer zeven in de voorlopige stand kreeg het gezelschap van niemand minder dan Roglič, maar de mannen van Movistar bleven zitten en waren plots op achtervolgen aangewezen.

Bernal en Roglič met de vlucht vooruit 
Een ontketende Bernal en een goed volgende Roglič reden al snel driekwart minuut weg van een achtervolgende groep, waar Wout Poels en Gino Mäder van Bahrain Victorious de schade probeerden te beperken in dienst van hun kopman Jack Haig. In deze groep zagen we ook nog de Movistar-tandem Mas en López, Felix Großschartner, Sepp Kuss, Guillaume Martin, De la Cruz en Meintjes. Op iets minder dan twee minuten van de kop van de koers probeerde Eiking in alle macht de schade te beperken. De Noor deed dit zeker niet onverdienstelijk, maar was inmiddels wel virtueel leider af.

foto: Cor Vos

Bernal en Roglič begonnen met een veertigtal seconden aan de natte en daardoor extra verraderlijke afdaling van La Collada Llomena. De Colombiaan en Sloveen waren begonnen aan een dappere, maar tegelijkertijd ook zeer ambitieuze raid, aangezien de renners nog meer dan vijftig kilometers moesten afleggen richting de streep. Bernal schuwde de risico’s echter niet, schatte een bocht verkeerd, maar bleef overeind. In de achtergrond hadden Aleksandr Vlasov en Eiking minder geluk. Beide renners kwamen ten val in de afzink van La Collada Llomena, maar konden hun weg wel weer vervolgen.

Ontketende Roglič gaat alleen verder 
Helemaal vooraan reden Bernal en Roglič om beurten op kop om de voorsprong op de achtervolgende groep verder uit te breiden. In de tweede groep deed Bahrain Victorious er alles aan om het verschil binnen de perken te houden, maar de twee koplopers begonnen toch met een bonus van anderhalve minuut aan de slotklim van Lagos de Covadonga. Het was vervolgens wachten op een nieuwe plottwist. Roglič en Bernal bleven gebroederlijk bij elkaar, terwijl een sterke Poels voor een strak tempo zorgde in de achtervolgende groep. Dit bleek funest voor Martin, de nummer twee in het klassement, die moest afhaken.

Met het naderen van de streep begon Bernal steeds meer grimassen te trekken, terwijl Roglič nog altijd stoïcijns voor zich uitkeek. Het bleek een teken aan de wand, want met nog zeven kilometer te gaan reed de Sloveen weg van zijn schokschouderende Colombiaanse tegenstrever. Een vlotjes pedalerende Roglič reed in een vloek en een zucht een minuut weg van Bernal, die nog zijn best moest doen om de opkomende achtervolgers van zich af te houden. In de tweede groep zagen we eerst een versnelling van López, maar de Colombiaan raakte niet weg. Vervolgens was het aan Mas om in de dichte mist een sprongetje te wagen.

foto: Cor Vos

Roglič legt fundament voor nieuwe eindzege 
De Spanjaard, dinsdag nog een van de slachtoffers van een vroege valpartij, kende echter niet zijn beste dag uit deze Vuelta en werd weer tot de orde geroepen door Yates, Kuss, Haig en Mäder. De groep Mas-López had inmiddels Bernal in het vizier, die bleef knokken maar toch duidelijk van zijn pluimen verloor. Het gebeurde echter allemaal in de schaduw van een indrukwekkende Roglič, die na een gewaagde maar zeer geslaagde onderneming zijn tegenstanders een dreun van jewelste wist te verkopen. Het is voor de Sloveen zijn derde ritzege in deze Vuelta, na winst in de openingstijdrit in Burgos en de etappe naar Valdepeñas de Jaén.

Kuss maakte het feestje van Jumbo-Visma compleet door als tweede te eindigen, met in zijn spoor de andere klassementsrenners, op meer dan anderhalve minuut van de glorieuze triomfator van de dag.

Dit artikel delen:

90 Reacties

vevie 1 september 2021 om 17:06

Een voorstelling van Primoz, maar wat een Bernal. Wat een gozer! Zonder hem was deze etappe nooit geworden wat het nu was. Topetappe.

Mooie strijd gezien en Roglic laat duidelijk zien wie de beste is. Er is geen competitie voor de man, deze Vuelta. Hopelijk kan Bernal morgen ook wat proberen om nog op het podium te komen. Hij verdiend het wel na deze actie.

Wat een beeld, ook. Roglic die al naar beneden gaat terwijl z’n concurrenten nog moeten finishen, haha. Pijnlijk!

Franco Ballerini 1 september 2021 om 17:15

Dit had mijn reactie kunnen zijn. Fantastisch wat Bernal liet zien, maar ook geweldig van Roglic om hier in mee te gaan. Dat had hij helemaal niet hoeven te doen.

Chasse_patate 1 september 2021 om 23:33

Franco ben je nu ineens pro JV. Beetje succes supporteren.

Alfons Haavers 1 september 2021 om 17:09

Klappertje ja, deze etappe. Niet toevallig in hondenweer.

Bernal op z’n Contadors in zijn laatste jaren. Niet de allersterkste maar wel de man die voor spektakel zorgt.

Enorm sterke Roglic, niks aan te doen. Mooi om hem eens zo’n langere raid te zien doen.

rennerske 1 september 2021 om 17:11

Spannend is het als verwacht nooit geworden maar toch een mooie etappe.

rennerske 1 september 2021 om 17:12

Geweldige finish van Kuss!

Wheely 1 september 2021 om 17:13

Prachtige rit, had er hoge verwachtingen van en het stelde niet teleur. Kuss ook nog lekker, die kan nog top vijf gaan rijden deze Vuelta.

Guushovd 1 september 2021 om 18:29

Mee eens. Niet spannend, wel heel mooi.

Man met de hamer 1 september 2021 om 17:14

Kuss sprint lachend langs de al weer dalende Roglic. Schitterend beeld.

Franco Ballerini 1 september 2021 om 17:18

Gelukkig hadden we het beiden mis qua vorm Roglic…

fietsvriend 1 september 2021 om 17:18

Echt schitterend beeld.

Man met de hamer 1 september 2021 om 17:43

Inderdaad Franco, ik was er huiverig voor!

Reiger 1 september 2021 om 17:15

Mooie middag bankhangen achter de rug. Ben alleen bang voor het zwarte gat na Lombardije..

de adelaar 1 september 2021 om 17:19

Ja helemaal mijn gevoel ooo, wel lekker afsluiten met een blond biertje

Reiger 1 september 2021 om 17:21

Goed plan! Die eerste grote slok die je naar beneden voelt zakken met je ogen dicht en met een gelukzalige grote zucht er achteraan..

Franco Ballerini 1 september 2021 om 17:24

Dan komt de cross!

T80JZ 1 september 2021 om 17:49

Er is altijd Ajax. En het schaatsen, met deze winter de Olympische Spelen.

Lalsacien 1 september 2021 om 18:12

En Arie den Blanken….

de adelaar 1 september 2021 om 19:19

@T80JZ laten we voetbal hier aub ver van houden

VespavanBern 1 september 2021 om 19:39

ach, off-season heeft ook weer zo zijn voordelen ;)

fietsvriend 1 september 2021 om 17:15

Roglic wordt vaak als saai gezien. Heb hem deze Vuelta een aantal nummertjes zien opvoeren, daar kijk ik wielrennen voor.

En Bernal, heerlijk de lont in het kruidvat gestoken – wat een coureur. En mooi dat Roglic op 60km(!) mee durfde te sluipen.

Achtervolging magertjes. Movistar was al compleet ontmanteld voordat de finale begon, jammer. Bahrein kon het ook niet brengen.

TJV als collectief sterk. En de kopman durfde te verliezen.

Mooie wielerdag.

Guushovd 1 september 2021 om 18:30

Precies dat

Petje 1 september 2021 om 17:15

Jumbo geweldig, 4 man nog in de achtervolgende groep. 1 en 2..Top team!

rennerske 1 september 2021 om 17:18

Topteam? Had uit eerdere posts hier op WF begrepen dat TJV, als ondersteuning voor Roglic, maar matig presteert in deze Vuelta.

Franco Ballerini 1 september 2021 om 17:22

Ondersteuning? Nee, die was inderdaad niet altijd even best. Vandaag ook bij Sporza door de Cauwer nog even aangehaald.

KevinK1986 1 september 2021 om 18:26

Ploeg natuurlijk niet altijd even denderend.. alleen zie je wel in de derde week altijd een ijzersterke Kuss en nu komt ook Kruijswijk langzaam bovendrijven.
Laat een grote ronde nu juist in de 3e week (bijna) altijd beslist worden.
Neemt niet weg dat ze blij kunnen zijn dat Roglic een pijnvrije eerste week heeft gekend.

Chasse_patate 1 september 2021 om 23:35

Vooral sommige waren heel negatief of niet Franco?

rennerske 1 september 2021 om 17:15

Benieuwd wanneer het aangekondigde plan van de Movi’s wordt uitgevoerd!

Baukema Tomoulin 1 september 2021 om 17:19

Plan van de movis is beide renners in de top 5, daar verdien je meer mee dan 1 op p2 en de ander opgeofferd

de adelaar 1 september 2021 om 17:20

De boni seconden verdelen ze al verkeerd, aan de meet. Timing is ook drama met die ploeg

arviidd 1 september 2021 om 17:16

Prachtig die lachende Kuss als 2de over de finish al zouden mensen altijd blijven zeggen dat het dom is. Ik zou zeggen probeer wat meer te genieten van zo'n actie. Even laten zien wie de beste is!

fietsvriend 1 september 2021 om 17:17

Hoezo dom, die 5s?

Reiger 1 september 2021 om 17:18

Wat is dom?

arviidd 1 september 2021 om 17:20

De chat in het liveblog stond er vol mee dat het een domme actie was. Even voor de duidelijkheid: ik vind het niet dom.

Dion 1 september 2021 om 17:22

Ik heb het in de chat niet gezien maar ben het met je eens.

arviidd 1 september 2021 om 17:25

Nieuw hier Dion? haha

Guushovd 1 september 2021 om 18:34

Ja, Dion is nieuw ;)

Nu serieuzer. Ik vond het mooi dat Kuss de rest mentaal onder druk zette door te laten zien dat hij hen ook kan kloppen. Lijkt me tactisch beter dan de paar seconden die het gescheeld zou hebben als hij in het wiel zou hebben gezeten.

wilbertdh 1 september 2021 om 20:47

plus hij haalt 6 vd beschikbare 10 boni’s weg

IlPirata 1 september 2021 om 17:17

Bernal wat een held en Roglic is gewoon te sterk. Pogacar vs Roglic,zonder valpartijen, hopelijk volgend jaar in de TdF.

Chasse_patate 1 september 2021 om 23:36

Denk dat Roglic beter is dan Pogacar.

LaDoyenne 1 september 2021 om 17:17

Bernal verdient beter dan een 6e plek in het algemene klassement. Hopelijk haalt hij het podium. ’t Zou mooi zijn: ondanks Corona en rugpijn in eenzelfde jaar tweemaal podium in een grote ronde.

de adelaar 1 september 2021 om 17:18

Mooie bernal en schitterende Roglic.

Dion 1 september 2021 om 17:21

Prachtig dat prikje van kuss waardoor de achtervolgers geen seconde dichter komen maar hij wel tweede wordt. Held.

KevinK1986 1 september 2021 om 18:28

Veruit de mooiste stylist van het hele pak. Daarnaast wat mij betreft een enorme gunfactor.. Enorm zonde dat hij het altijd klaarspeelt om in de eerste week een offday te hebben.

Jopster 1 september 2021 om 17:21

Heerlijke actie Bernal en vet dat Roglic meeging.
Heerlijke rit!

Ben benieuwd of TJV iets anders qua aanpak heeft gedaan richting vorm en de 3de week bij grote rondes. In de tour waren ze allemaal al in bloedvorm in de 3de week, nu in de vuelta lijken ze ook allemaal alleen maar beter te worden.

kelderfan 1 september 2021 om 17:22

Een leuke rit in de regen met een geweldige Primoz Roglic, die laat zien, dat hij de sterkste is in deze Vuelta. Leuk dat Kuss op 2 binnen komt.
Die Bernal heeft voor de beloofde spektakel gezorgd.

Lendilonus 1 september 2021 om 17:22

Wat een aanval, jammer dat Bernal er niet voor beloond wordt. Overigens natuurlijk onzin van Wuyts over dat Bernal het gat maakte in de vallei, in de vallei reed Roglic namelijk de hele tijd mee op kop en deden de mannen gelijke beurten(eigenlijk vanaf dat kleine slippertje in de afdaling) . Hopelijk kunnen die verhalen over de ‘saaie’ Roglic na dit jaar wel de ijskast in, wat rijdt die een schitterende aanvallende Vuelta.

IlPirata 1 september 2021 om 17:24

Wuyts gaat gelukkig met 'ongewild' pensioen. Kan erger hoor, Herbert Dijkstra. Ook goed voor De Cauwer, die is buitencatagorie en gewoon koppelen aan Renaat. Op eurosport was het commentaar Van Karsten Kroon en Van Belleghem uitmuntend. Echt goed dit keer.
Zit zonder Sporza, dus eurosport.

Reiger 1 september 2021 om 17:31

Naar wie luisteren we volgend jaar ook al weer tijdens Grote rondes, klassiekers en cross?

Franco Ballerini 1 september 2021 om 17:32

Ik ben toch weer zo snel mogelijk naar Sporza overgegaan toen ze in de lucht gingen. Kroon is een zeer sympathieke vent die graag buiten de gebaande paden denkt. Van Belleghem heeft de feiten redelijk op orde, maar ik word kotsmisselijk van zijn gedweep met QS en met REV in het bijzonder.

Lendilonus 1 september 2021 om 17:34

Ik trek Jeroen heel slecht dus vandaar dat ik bij de Belg blijf, zeker ook vanwege De Cauwer die naar mijn mening nog steeds de beste analist is.

Dr op en dr over 1 september 2021 om 17:50

Ik persoonlijk trek Kroon dan totaal weer niet. In z’n dagelijkse leven zal het vast een super fantastische gozer zijn, maar als verslaggever vind ik het echt zwaar knudde. Hij kent nul renners, spreekt de hele tijd over zichzelf. En dan heb ik het nog niet eens over de ontelbare keren dat hij begint iets te vertellen, om vervolgens ergens halverwege z’n verhaal de draad kwijt te zijn. En misschien wel het allerbelangrijkste is dat z’n stem niet prettig is om bij in slaap te vallen in de bank. lol ;)

Zodra Sporza begint zap ik dus ook gelijk over, en als Sporza nog niet begonnen is kijk ik Eurosport zonder geluid.

Maar ach …. ieder z’n voorkeur toch ? Zolang het wielrennen maar te zien is, vindt ik het verder eigenlijk allemaal wel prima.

ON-TOPIC …> Prachtige rit gezien.

Respect ook voor de woorden van Bernal na de race. Wat een gentlemen !!

Lalsacien 1 september 2021 om 18:18

Eurosport is aangenaam kabbelend commentaar. Kroon kent veel meer renners dan je denkt. Bij Sporza wordt wielrennen als een serieuze sport gezien wat resulteert dat Wuyts zichzelf te serieus neemt mede door het feit dat hij zijn eigen waarheid wel eens creëert!

Emergo 1 september 2021 om 19:44

je kunt bij Eurosport altijd nog naar het Engelstalige commentaar overschakelen,

rennerske 1 september 2021 om 20:11

Engelse Eurosport? Verschrikkelijk. Een keer noodgedwongen naar moeten luisteren. Niet te doen. Stapelgek van al dat opgeklopte surrogaat enthousiasme.

Massimo Bataille 1 september 2021 om 20:28

Goh in een race zonder Evenepoel en Van Aert hoor je toch wel dat Wuyts eigenlijk wel een uitstekende commentator is. Kan perfect een hele dag aan elkaar praten.

Jacco van Stierop 1 september 2021 om 17:23

Roglic bevestigt nogmaals dat hij hier buiten kijf de beste is. Attent gereageerd op Bernal en vervolgens doorgemaald met weinig verval. Mooi dat Bernal zo vroeg durfde te openen.
Niettemin blijft deze Vuelta voor de neutrale liefhebber weinig bijzondere kost.

vevie 1 september 2021 om 17:25

Maar dit was toch wel 1 van de mooiste GT etappes dit jaar?

rennerske 1 september 2021 om 17:42

@Jacco
Eens. Vandaag was een leuke etappe maar meer niet. Geen spanning m.b.t. plaats 1 en verder wat krachteloos gespartel om de podiumplaatsen.

Jacco van Stierop 1 september 2021 om 17:47

@vevie
Dat vind ik altijd lastig te zeggen. De etappe die Taco van der Hoorn in de Giro won bijvoorbeeld, was van geen enkel belang voor wat voor klassement dan ook. Een kleine renner uit een kleine ploeg die vanuit de vlucht van de dag een hongerig peloton nipt weet te verschalken heeft echter een bijzondere schoonheid. Heb tijdens de finale van die rit langer op het puntje van mijn stoel gezeten dan deze hele Vuelta bij elkaar.

rennerske 1 september 2021 om 20:13

@ Jacco
Oef! Taco die in zijn eentje meer spanning genereert dan een heel peloton in twee weken Vuelta? Dat geeft te denken.

thorsen 1 september 2021 om 17:23

Wel heel jammer dat Bernal niet heeft kunnen profiteren van zijn actie, dan zullen de afwachters wel weer denken “zie je wel!” en vervolgens blijven ze lekker zitten om hun plekje in de top10 te verdedigen.

tvm 1 september 2021 om 17:34

Ja, want renners als Haig en Lopez konden ook veel rapper vandaag.

rennerske 1 september 2021 om 18:38

Wanneer je de beste bent kun je met één nummertje orde op zaken stellen en verder loont afwachten nu eenmaal in het huidige wielrennen.

Murcia 1 september 2021 om 17:37

Koning Primoz!!
Wat een beest is het toch, vlot meegaan met Bernal en op de klim gewoon bij hem wegrijden. In zware omstandigheden deze etappe en het AK naar zijn hand gezet. Bernal durft te verliezen en dat is ook heel wat waard want door zijn aanval krijgt de etappe grandeur, Bravo!! Verliezers natuurlijk Movistar, konden niet mee en dan is het schade beperken. Kuss nog ijzersterk tweede. De strijd om rood lijkt beslist maar morgen doen we het nog een stukje zwaarder qua parcours.

Hoe dan ook genoten van de kruisridder uit Slovenië en zijn geweldige ploeg. Ze staan op de afspraak.

Maenhout 1 september 2021 om 17:40

Bernal wist vast ook wel dat zijn actie kansloos was, maar o zo goed dat hij het toch heeft geprobeerd, in plaats van aanklampen voor een plaatsje in de top-10. Die van de Movistar snappen het nog steeds niet trouwens.

Drossard Kudus 1 september 2021 om 17:40

Blijft een epische aankomst. Roglic pakt met stijl de macht en, wellicht, de eindzege. Bernal man van de dag, prachtige poging die dit met een klap de mooiste etappe van deze ronde maakte. Nog andere etappes in de Tour of Giro die we boven deze plaatsen? Tourrit naar Le Creusot misschien

Kenbev 1 september 2021 om 18:16

Yes, rit 7 van de Tour was hemels.

Tony 1 september 2021 om 17:42

Mooiste etappe van de laatste tijd. Zat op het puntje van mijn stoel. Wat een krachtmens die Primoz. Bernal zou aanvallen en dat gebeurde ook. Jammer dat hij te kort kwam op het laatst. Ben supertrots op de Nederlandse Jumbo-Visma renners ploeg. Allemaal in vorm gekomen op het juiste moment. Bedankt allemaal!!!

Franco Ballerini 1 september 2021 om 18:34

Tja, wat blijft er van over als je er nuchter naar kijkt. Kuss inderdaad sterk vandaag, maar morgen kan het weer met gemak niets zijn. Wat hebben Oomen en Bouwman bijgedragen aan de prestatie van Roglic? Er aan hangen en bij de eerste de beste versnelling er weer af liggen. Van Kruijswijk mag je wat verwachten, maar ik zie een knecht met zware tegenzin. De knecht die de meeste indruk op mij heeft gemaakt was (niet verrassend) Wout Poels. Helaas geen TJV renner.

Bonorrie 1 september 2021 om 19:20

@Franco Ballerini, met 3 man bij de eerste 15, waarvan pole-position, 2 e in ploegenklassement, met zicht op meer, kun je echt spreken van ‘slechte’ ploeg. Nou ik vind van niet, de Jumbo boys zijn in vorming het moment dat ze er moeten zijn. Terugkijkend op die momenten dat ze er niet waren, leert dat het toen ook niet nodig was. Wellicht hadden ze zich bespaart en hebben ze gewerkt naar de bloedvorm die ze nu het er op aan komt moeten hebben. Ik heb er in ieder geval van genoten en hoop dat morgen weer te kunnen doen.

bswinkelss 1 september 2021 om 17:50

En dan nu nog de vraag: gaat de bus binnen tijd binnen komen?

Magician 1 september 2021 om 18:33

Iedereen ruim op tijd, ronduit belachelijk dat er zo’n tijdslimiet op staat. Volgens PCS 22%, dus meer dan een uur in dit geval. Dan kan je dat toch net zo goed schrappen, geen renner zonder fysieke malheur die hier wakker van ligt.

Reiger 1 september 2021 om 18:58

@Magician ik weet bijna zeker dat het gros van de bus compleet gestoofd binnen is gekomen. Een organisatie heeft er niets aan om met 40 renners het einde van een ronde te halen. Vandaar wss de ruimere tijdslimieten tegenwoordig. De Tour de France heeft in de jaren 70 nog de regel gehad dat de laatste in het klassement per etappe naar huis moest. Dat lijkt me ook letterlijk én figuurlijk de achterdeur uit.

Lalsacien 1 september 2021 om 21:27

@Reiger dat kwam omdat er strijd was om laatste te worden in de Tour. In de criteriums na de Tour kreeg de laatste in de Tour namelijk lucratieve contracten.

Magician 1 september 2021 om 22:52

Dat ze gestoofd binnen zijn gekomen zal ongetwijfeld, want ze moesten nogal een zwaar parcours over. Maar een kwartier over aan de finish, dus 20+ minuten die ze op de slotklim konden verliezen. En een grote ronde is drie weken presteren, zo geef je goede renners de kans om halve toertochtjes te maken en op een andere dag daarvan profiteren. Vind ik persoonlijk jammer.

Headlines

Materiaalzone

Populair