Vuelta 2021: Gehavende Alex Aranburu stapt uit de wedstrijd

woensdag 25 augustus 2021 om 11:40
Vuelta 2021: Gehavende Alex Aranburu stapt uit de wedstrijd

Aranburu op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Astana-Premier Tech zal het in de resterende Vuelta-etappes moeten stellen zonder Alex Aranburu. De Spaanse springveer kwam gisteren tijdens de tiende etappe ten val in de afdaling van de Puerto de Almáchar en heeft te veel last van zijn verwondingen.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Aranburu besloot gisteren, tijdens de tiende etappe naar Rincón de la Victoria, mee te sluipen in de vroege ontsnapping. In de finale zagen we de explosieve Bask nog even in de aanval, maar Aranburu beschikte op de allesbeslissende Puerto de Almáchar niet meer over zijn beste benen en moest de betere klimmers laten gaan. In de verraderlijke afdaling van de Almáchar ging Aranburu vervolgens onderuit.

De 25-jarige renner wist vervolgens wel weer op te krabbelen en de finish te bereiken, in een groepje met onder meer ploegmaat Luis Léon Sánchez. Toch bleek Aranburu na de finish behoorlijk gehavend. Zo moest de knie van Aranburu worden gehecht en had hij last van andere fysieke kwaaltjes. Na een nachtje slapen blijkt de fysieke schade toch te groot en dus zien we Aranburu vandaag niet meer in het Vuelta-peloton.

Sterk uit de startblokken 
De uit het Baskenland afkomstige Aranburu begon een week geleden nog uitstekend aan zijn thuisronde. In de openingstijdrit in Burgos mocht de renner lange tijd dromen van de ritzege en de eerste rode trui, maar bleek op het allerlaatste moment Primož Roglič nog een tikkeltje sneller. Ook in de eerste rit-in-lijn liet Aranburu zich van zijn beste kant zien door naar een vijfde plaats te sprinten.

Aranburu is de veertiende uitvaller in de Vuelta a España 2021. Astana-Premier Tech moest eerder al afscheid nemen van Óscar Rodríguez en heeft nu nog zes man in koers.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Sagan=hulk 25 augustus 2021 om 11:49

Jammer, vermoedelijk te veel risico genomen om terug te keren naar dat 2e groepje.

0
zietemgaan 25 augustus 2021 om 12:08

Ja, en jammer voor de spanning, Mas kon dergelijke mannen nog wel gebruiken, als enige belager van Roglic. en voor Roglic is een overwinning altijd mooier als hij kan laten zien dat hij waardige tegenstanders (individueel en als ploeg) kan verslaan. Maar hej, er is nog steeds Intermarché als dappere tegenstand :)

0
appiett 25 augustus 2021 om 12:27

Mas schijnt bij Mobistar te fietsen…

0
Steven_E 25 augustus 2021 om 13:21

Mobistar schijnt overgenomen te zijn door Orange

0
hjjanssen1973 25 augustus 2021 om 12:11

Spijtig, was goed in vorm deze Vuelta.

0
Wheely 25 augustus 2021 om 12:29

Ah heb dat gemist, vond het al vreemd dat er niet meer gevallen waren in die afdaling.

Zonde, begon zo lekker aan de Vuelta.

0
nobrakes 25 augustus 2021 om 12:50

Jup maar wint zelden iets

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone