Vuelta 2021: Cort wint na spannende finale op klim van Cullera, Roglic weer leider

donderdag 19 augustus 2021 om 17:27
Vuelta 2021: Cort wint na spannende finale op klim van Cullera, Roglic weer leider

foto: Cor Vos

De zesde etappe in de Vuelta a España, met aankomst op de Alto de la Montaña de Cullera, is ten prooi gevallen aan Magnus Cort. De sterke Deen maakte deel uit van een vroege vlucht, leek in extremis nog te worden ingerekend door Primož Roglič, maar wist met een ultieme krachtsinspanning toch nog uit de greep te blijven van de Sloveen.

Na twee overgangsetappes stond er donderdag in de Vuelta a España weer een finale met een venijnig slot op het programma. Het peloton zette koers naar de oostkust, om vervolgens te eindigen met een finish bovenop de Alto de la Montaña de Cullera. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 9,2% en pieken tot 12%, over een afstand van 1,9 kilometer, beloofde het een spetterende finale te worden. Vooruitkijkend op de etappe was de grote vraag of dit een rit was waarin de vroege vlucht het ging overleven.

Eerste aanvallers krijgen geen vrijgeleide 
Rond de klok van 14.00 uur werd in een zonnig Requena het startsein gegeven voor de zesde etappe. Van bij de start was het volle bak koers en zorgde de nervositeit al snel voor een grote valpartij in het peloton. Renners van Movistar, Alpecin-Fenix en Astana-Premier Tech lagen op de grond, maar de gevallen coureurs konden na wat oponthoud hun weg vervolgen. Van voren was men niet van plan om gas terug te nemen. Meerdere renners probeerden een vroege vlucht op poten te zetten, maar niemand kreeg een vrijgeleide.

Florian Sénéchal was na dertig kilometer de volgende renner die iets probeerde. De Fransman wist in zijn eentje een halve minuut uit te lopen op het peloton en bleek de inspiratiebron voor Stan Dewulf, Jonathan Lastra, Antonio Jesús Soto, Andreas Kron, Michael Storer, Sergio Luis Henao en Matteo Trentin om in de tegenaanval te gaan. Het peloton liet echter niet begaan en dus werden de aanvallers na een ziedende achtervolging weer ingerekend. Op goed 120 kilometer van de streep was alles weer te herdoen.

Bol en Lindeman in de vlucht van de dag
Vervolgens was het de beurt aan Joan Bou (Euskaltel-Euskadi) en Ryan Gibbons (UAE Emirates) om er vanonder te muizen en deze twee avonturiers kregen wel de nodige ruimte van Trek-Segafredo, de formatie van leider Kenny Elissonde, en de andere klassementsploegen. De Spanjaard en Zuid-Afrikaan kregen na verloop van tijd nog assistentie van Nederlanders Jetse Bol (Burgos-BH) en Bert-Jan Lindeman (Qhubeka NextHash) en de rappe Deen Magnus Cort van EF Education Nippo.

Primož Roglič in gesprek met landgenoot Jan Tratnik – foto: Cor Vos

Met deze vroege vlucht van vijf renners begonnen we aan een nieuwe fase in de etappe. In de achtergrond probeerde Guy Niv, de Israeliër van Israel Start-Up Nation, in zijn eentje nog de oversteek te maken. Het bleek slechts de aanzet tot een heuse chasse patate en Niv besloot al snel weer de benen stil te houden om zich te laten inlopen door het peloton. Ondertussen liep de voorsprong van de kopgroep op tot ruim zeven minuten. Dit bleek een wake-up call voor de mannen van Team BikeExchange.

Matthews zet mannen op kop, wind zorgt voor nervositeit 
De Australische formatie wilde vandaag de etappe winnen met Michael Matthews en ging zich dus op kop nestelen van het peloton. Door het harde labeur van mannen als Robert Stannard en Damien Howson zagen de vluchters hun voorsprong langzaam wegtikken. Met nog zeventig kilometer op de teller was het verschil al teruggebracht tot vijf minuten. Wat dieper in de finale werd de oostkust van Spanje opgezocht en nam de nervositeit in het peloton toe door de toch wel fel blazende wind.

Op vijftig kilometer van de streep werd de groep opgeschrikt door een val van een renner van Alpecin-Fenix. Door een onverwacht manoeuvre nam hij Andrey Zeits, een van de trouwe knechten van Team BikeExchange, mee in zijn val. Door het plotselinge wegvallen van Zeits besloot de Australische formatie van kop te gaan in het peloton, waardoor de voorsprong van de vluchters weer wat bleef schommelen rond de drie minuten. In het peloton werd er vooral naar elkaar gekeken, maar dat was niet voor lang.

Peloton scheurt uiteen in verschillende waaiers 
Met nog meer dan dertig kilometer te gaan kwamen de renners namelijk in de open vlakten en dit bleek het moment voor Movistar, Jumbo-Visma en INEOS Grenadiers om het peloton op de kant te zetten. De meeste klassementsrenners waren bij de pinken en wisten de eerste schifting te overleven, maar voor Elissonde ging het duidelijk te snel. De rodetruidrager werd zonder pardon uit de eerste waaier gereden en door meerdere achtergebleven groepjes voorbijgesneld, maar profiteerde optimaal van een moment van windstilte.

In de laatste twintig kilometer leek de wind toch niet gunstig te staan voor waaiervorming en dus reden we met een uitgedund peloton naar de laatste tien kilometer. De vijf vluchters bleven stug doorrijden, in de hoop uit de greep te blijven van het peloton, maar de mannen van Movistar reden duidelijk met een ander plan rond. De Spaanse telecombrigade wilde maar wat graag de etappe winnen met een van de kopmannen en reed dan ook vol overgave op kop van de grote groep.

Spartelende Carthy moet peloton laten gaan, maar keert weer terug 
Net voor de boog van de laatste tien kilometer trok de wind weer aan en dat zorgde andermaal voor scheuren in het peloton. Het grootste slachtoffer was Hugh Carthy, de nummer drie van vorig jaar, maar de Britse klimmer had het geluk dat het opnieuw stilviel in de eerste waaier. Intussen hadden de vijf koplopers nog altijd een minuut voorsprong, en dat met nog goed acht kilometer te gaan. Het leek een dubbeltje op zijn kant te worden voor de vluchters, zeker omdat Movistar niet van plan was om het tempo te laten zakken.

Het verschil tussen Bol, Lindeman, Cort, Bou en Gibbons en het peloton was aan de voet van de Alto de la Montaña de Cullera nog altijd twintig seconden, maar door een indrukwekkende kopbeurt van Dylan van Baarle was alles weer speelbaar op de bijna twee kilometer lange slotklim. Vervolgens was het aan Narvaéz om Carapaz en Bernal zo goed mogelijk op gang te trekken voor een eventuele aanval. De groep der favorieten spatte volledig uiteen: zo stond Elissonde volledig geparkeerd.

Cort zegeviert na razendspannende finale, Roglic doet goede zaken
Vooraan probeerde Cort het nog met een ultieme versnelling, wist zo een sterke Lindeman te lossen, maar de favorieten hadden de Deen in het vizier. Toch begon de renner van EF Education Nippo met een mooie voorgift aan de laatste vijfhonderd meter en was zo nog altijd kansrijk voor de zege. Die hoop leek echter te vervliegen op het moment dat Roglič zijn sprint besloot in te zetten. De Sloveen schoot als een komeet naar voren, reed richting het achterwiel van Cort, maar kwam in de bochtige finale nét te laat.

Roglic deed aan de finish goede zaken – foto: Cor Vos

Cort wist op die manier zijn vierde etappezege in de Vuelta te boeken. Roglič deed met zijn tweede plek wel uitstekende zaken in het algemeen klassement. De kopman van Jumbo-Visma is nu weer de eigenaar van de rode trui en heeft in het klassement 25 seconden voorsprong op Enric Mas. Miguel Ángel López (+36 seconden) is de voorlopige nummer drie, de taaie Alejandro Valverde en Egan Bernal maken de top-5 vol. Morgen zal het klassement weer op de schop gaan, als er een bergetappe naar Balcón de Alicante op het programma staat.

Dit artikel delen:

70 Reacties

vevie 19 augustus 2021 om 17:29

Mooie etappe, hoor.

De mooiste tot nu toe, maar was ook niet moeilijk. Lekkere vaart erin en mooi einde!

Cort z’n redding was het laatste knikje. Maar mooi, aangevallen en de winst gepakt.

S'mon 19 augustus 2021 om 17:29

Wat een spanning!! Heerlijke finale met een verdiende winnaar. En ja, Roglic probeerde echt wel te winnen, ik zie niet in waarom hij niet zou willen winnen.
Bernal inderdaad nog niet super, maar weet de schade te beperken. Dus als hij nog in vorm geraakt kan er nog veel!
Corthy duidelijk nog niet de vorm van vorig jaar, en Elissonde was wel zéér zwak.

Maar strafste stoot van de dag (op Cort Nielsen na), Matthews, wat was die goed! Is de laatste tijd zeer sterk gaan klimmen (met als gevolg dat zijn sprint wat minder is geworden).

vevie 19 augustus 2021 om 17:31

Bernal wel goed. Dit zijn niet zijn finishes. Hij heeft die demarrage niet. Op dit soort aankomsten met een eindsprint verliest hij vaak tijd.

Panache 19 augustus 2021 om 18:17

Roglic had zeker kunnen winnen, maar moest daar voor in het rood gaan even. Hij heeft de keuze gemaakt om dat niet te doen. Was dat vanwege de gunfactor richting Cort, of vanwege de blik op drie weken koers?

Sagan=hulk 19 augustus 2021 om 17:31

Ongelooflijk gereden van Cort Nielsen.

Willem Kieft 19 augustus 2021 om 18:10

Razend knappe overwinning.

Pietspeed 19 augustus 2021 om 22:58

Sluit me graag daarbij aan. Hij schijnt nagenoeg in z’n eentje het kopwerk te hebben gedaan in de vlucht. Blijft volstrekt icm de winst onderbelicht in het artikel.

RodyTur10 19 augustus 2021 om 17:32

10 nationaliteiten bij de eerste 13. Mooie finish.
Knap van Cort. Weet opnieuw op sterke wijze uit een kopgroep te winnen.
Roglic wint echter waarschijnlijk gewoon als hij wat eerder gaat.
Toch vaak te berekenend, terwijl hij i.m.o. de beste ronderenner ter wereld is.

Murcia 19 augustus 2021 om 17:32

Terechte beloning voor Cort na al zijn werk in de kopgroep, Roglic daarachter superieur maar hij herinnerde zich Mäder denk ik en vond de tweede plek ook goed. Een sterke Matthews en Vlasov en al een iets minder INEOS blok en waar was Landa?

Dus kan de ploeg morgen weer een manier bedenken om het rood uit handen te geven.

Anton van Valouwe 19 augustus 2021 om 17:51

Tuurlijk, hij liet Cort Nielsen winnen.

Murcia 19 augustus 2021 om 17:55

@Anton
Alles voor de cooperation.

Anton van Valouwe 19 augustus 2021 om 18:03

Leg dat aan Pascal Eenkhoorn uit.

Peet Gute 19 augustus 2021 om 18:08

je geloofd dat zelf toch niet, knap gedaan en verdiende overwinning van Nielsen en Roglic was gewoon te laat begonnen. Waldorf en Statler op Sporza slaken elke dag alsmaar meer onzin uit, hoog tijd voor hun AOW

Turtlehead 19 augustus 2021 om 17:33

Mooi! Roglic heeft geleerd van het slachten van Mäder ;) Geintje, Cort had nog net genoeg power in die bochtjes.

Ineos inmiddels naar goede traditie teruggebracht tot een sterk collectief met één kopman.

S'mon 19 augustus 2021 om 17:34

Inderdaad, Yates viel wel serieus tegen!

adelaarvanantwerpen 19 augustus 2021 om 18:11

Ik denk dat Yates gewoon helemaal gesloopt werd door de wind. Hij was ook niet mee toen Ineos alles op de kant trok.

zacht 19 augustus 2021 om 17:33

Jetsers, wat een fraaie etappe was dit.

Chippen 19 augustus 2021 om 17:35

toch wel de pech van matthews, sterk maar op alle vlakken net niet goed genoeg om het af te maken. goed op deze aankomsten, maar het is net wat te zwaar. en als het wat minder steil is, dan zal hij roglic wel voor blijven, maar dan zijn er ongetwijfeld betere sprinters die er ook nog aan hangen en hem verslaan.

en hij is wel constant, maar om goed te scoren in het puntenklassement moet hij in dit soort ritten ook gewoon beter dan een 6e plek scoren, want hij verliest dan weer net te veel in de echte vlakke sprints om dat in ritten als vandaag goed te maken.

Panache 19 augustus 2021 om 18:21

Matthews moet, net als Cort, eens aanvallender gaan koersen. Dan fiets je niet 8x top-10 in een ronde, maar win je misschien een rit. 2019 had de Australiër drie kleinere WT zeges, vorig jaar eentje, dit jaar nog niets. Dat is een schrale oogst voor zo’n sterke renner met eindschot.

Chippen 19 augustus 2021 om 19:44

op zich wel positief dat matthews verschijnt op het einde van een leuke wedstrijd.

een matthews die meedoet voor de zege, was vroeger heel vaak een indicatie van een saaie, afwachtende en zeer gesloten wedstrijd

Aart van Woud 19 augustus 2021 om 17:35

Mooie en verdiende overwinning voor Cort Nielsen. Ik hoopte even dat Lindeman een stunt in huis had, maar helaas. Roglic sterk en Carthy die het even niet heeft. Aru in zijn laatste (?) GT bij de eerste 10..

Gaat nog een mooie Vuelta worden!

thorsen 19 augustus 2021 om 17:35

Movistar nu 2, 3, 4 in het klassement. Nou hebben ze in hun hele geschiedenis nog nooit een overtal situatie kunnen benutten, maar eens zou toch de eerste keer moeten zijn zou je denken.

Aart van Woud 19 augustus 2021 om 17:37

Inderdaad, maar niet in deze Vuelta ben ik bang..

Chippen 19 augustus 2021 om 17:40

jumbo ziet er wel kwetsbaar uit. kuss is altijd wisselvallig en kruijswijk maakt ook niet de meest solide indruk.

anderzijds denk ik dat roglic het ook wel alleen geregeld krijgt tegen het los zand dat movistar is.

Michelangelo 19 augustus 2021 om 17:46

Vind het wel mee vallen Chippen. Kopman wordt altijd keurig afgezet op de plaats waar het hoort. En dan is het aan de grote mannen zelf.

Natuurlijk heb je het liefste nog 3 man om je heen bij de beste 10. En misschien verwacht je Kuss of Kruijswijk net wat langer voorin. Maar om meteen te spreken over een zwakke ploeg gaat me een stapje te ver.

Uiteindelijk wordt de sterkte van de ploeg in het wielrennen vaak bepaald door de sterkste schakel, en niet door de zwakste.

Staf V 20 augustus 2021 om 01:38

Kuss moet er in die korte klimmetjes niet staan, zijn tijd komt nog, Roglic heeft bijgeleerd, ook de ploeg rijdt slimmer, remember Briek Schotte, ‘ ge moet rijden als ge moet rijden’, en al de rest zijn verloren krachten.
Inderdaad, er zijn sterkere en rijkere ploegen dan TJV maar presteren ze beter? ik denk het niet, en hun uitbouw voor de toekomst ziet er heel positief uit.

rennerske 19 augustus 2021 om 17:38

Roglic kwam, zag en vond dat het zo wel goed was! Wat een overmacht!

Magician 19 augustus 2021 om 17:44

Nee, Cort was gewoon te sterk.

Michelangelo 19 augustus 2021 om 17:49

Ik zit hier toch op de “rennerske-lijn”. Ik denk dat als Roglic het echt gewild had, dat hij Cort nog had teruggepakt. Maar het is vooral ook de verdienste van Cort om daar nog steeds te zitten.

What goes around, comes around. Kan nooit kwaad om iemand wat te gunnen, dan kun je later in de Vuelta toch ineens een verrassende kopbeurt zien van de mannen in het roze.

Wheely 19 augustus 2021 om 18:00

Roglic had genade.

girardengo 19 augustus 2021 om 19:06

De finish van Roglic achter Cort leek een beetje op die van Pogacar achter Van der Poel in Tirreno-Adriatico. Snel naderen, maar wel als tweede eindigen.

Pietspeed 19 augustus 2021 om 23:05

Goh, wat geweldig van Roglic. Heel de dag in de buik van het peloton en dan z’n trucje ‘poef’. Cort beukt nagenoeg de hele dag op kop en wint. That’s impressive, niet dat kunstje van Roglic.

Jacco van Stierop 19 augustus 2021 om 17:38

Spannende finale, had wat beter in beeld gebracht kunnen worden. Erg knap van Cort Nielsen om stand te houden, fijn dat er weer eens een snor wint.

Aart van Woud 19 augustus 2021 om 17:40

Grossschartner ook bij de eerste 10!

rennerske 19 augustus 2021 om 18:32

@ jacco
Mooi voorbeeld ook voor jeugdige snorren. Zij worden gesterkt in het gevoel dat je ook met snor koers kan maken en winnen!

Pizzi 20 augustus 2021 om 07:58

En Lambie onder de 4 minuten op de achtervolging. Snorrendag!

arviidd 19 augustus 2021 om 17:39

Movistar gaat voor het ploegenklassement.

Tony 19 augustus 2021 om 17:43

Prachtige rit vandaag met een terechte winnaar. Was genieten vandaag.

Chippen 19 augustus 2021 om 17:45

het niet te onderschatten grote blok bahrain blijkt toch wat overschat

Murcia 19 augustus 2021 om 17:52

Nu zijn jongens als Caruso en Haig al niet echte muurtjesspecialisten maar van een Landa mag je op zijn minst verwachten dat hij bij de Movi mannen kan blijven. Die viel mij zwaar tegen. Padun wil gewoon redelijk wat tijd verliezen zodat een toekomstig leider hier hem een ritzege gunt denk ik maar Landa heeft dat excuus niet.

vevie 19 augustus 2021 om 18:31

Murcia, Landa doet hier wat je ongeveer van hem kunt verwachten op dit soort aankomsten. Daarnaast rijdt hij zich nog in vorm na zijn valpartij. Hij zou op zo een aankomst altijd tijd verliezen. Zelf vind ik dat hij wel meer in de buurt had mogen zijn qua tijd van Grobschartner of De La Cruz vandaag. Dat dan weer wel.

klootje kriekeljon 19 augustus 2021 om 17:48

Roglic toch slimmer om Cort te laten winnen. Gewitnooitnie.

Petertje PretnieZON 19 augustus 2021 om 17:52

Dat heb je goed gehoord van de Belgen 3 minuten geleden

rennerske 19 augustus 2021 om 17:54

Ja mooi hè, je zag hem afwegen, omkijken en denken” het is wel goed zo”.

klootje kriekeljon 19 augustus 2021 om 17:54

Hoe duidelijk wilde je het hebben?

Ja rennerske, deze had ie paar jaar geleden nog gepakt he. Jumbo leert van 'foutjes' uit het verleden.

Peet Gute 19 augustus 2021 om 18:09

hilarisch hoe ze hier die onzin van die twee oude rakkers nog geloven ook

Aart van Woud 19 augustus 2021 om 18:19

Waarom zouden “we” deze twee vakmannen niet geloven Peet?

bartp25 19 augustus 2021 om 18:03

Met een man tegen man gevecht zijn beide Slovenen momenteel gewoon te sterk in het rondewerk. Roglic geen seconde in de problemen ondanks dat dit de 2e keer was dat hij alleen zat. Ineos knalde de berg op, dat was indrukwekkend maar ze doen het even hard voor roglic en de eigen kopmannen trekken het momenteel niet. Ze zullen toch met een ander plan moeten komen om roglic te kloppen. Van vroeg met een (schaduw) kopman aanvallen

Aart van Woud 19 augustus 2021 om 18:04

Wuyts had Philipsen getipt vandaag hoorde ik op Eurosport..

Murcia 19 augustus 2021 om 18:07

Karsten maakte zich daar ook vrolijk over, als dat echt zo is komt het pensioen geen seconde te vroeg maar ik denk dat Michel een geintje maakte en dat kan ik wel waarderen.

Aart van Woud 19 augustus 2021 om 18:14

Moet haast wel een geintje zijn geweest inderdaad.

Panache 19 augustus 2021 om 18:25

Philipsen won vorig jaar een zware heuvelrit naar Puebla de Sanabria, dus ik denk dat Wuyts het meende.

platteprijs 19 augustus 2021 om 18:45

Ik heb het tijdens de uitzending niet gehoord. Maar Wuyts en geintjes, die man is meestal bloedserieus.

Aart van Woud 19 augustus 2021 om 18:46

In welke koers was dat?

Romāns Vainšteins 19 augustus 2021 om 18:09

Intuïtief schat ik in dat Roglic het Cort Nielsen wel gunde, wel een mooie winnaar met een neus voor de eindstreep.

En of je er iets voor terugkrijgt,.. mwah. Denk eerder dat EF en Jumbo sowieso wel ploegen zijn die redelijk overeenkomen in de koers, geen keiharde kemphanen iig.

Aart van Woud 19 augustus 2021 om 18:14

En een goeie snor ook natuurlijk.

JopieZ 19 augustus 2021 om 18:12

Roglic heeft het niet echt weg gegeven vandaag, maar hadvoor de laatste bochten al voor Cort Nielsen moeten zijn. In en na die bochtjes was geen plaats.

williams 19 augustus 2021 om 18:14

Roglic veruit de beste renner in de vuelta, als hij verliest zal het aan zijn zwakke ploeg liggen.

Romāns Vainšteins 19 augustus 2021 om 18:21

Zeeeeeer voorbarig. Zelf uitvallen kan hij ook best goed en erdoor zakken heb ik hem ook regelmatig zien doen. Dat het er nu goed uit ziet ben ik het mee eens.

vevie 19 augustus 2021 om 18:27

Niet verrassend, toch. Pogacar en Roglic zijn dé beste renners. Waar zij starten zijn zij de topfavorieten. De rest moet hopen op pech/valpartijen of idd de zwakte van de ploegen om wat te kunnen klaarspelen. Maar het is zeker niet binnen voor Roglic. De Vuelta is altijd om onvoorspelbaar. Ineos en Movistar zijn sterk. Die kunnen echt wel wat deze ronde.

Aart van Woud 19 augustus 2021 om 18:49

Zo zwak is zijn ploeg ook weer niet. Dat Ineos en TBV sterker in de breedte zijn ben ik het wel mee eens.

Michelangelo 19 augustus 2021 om 18:56

De ploeg heeft tot nu toe nog iedere keer de kopman afgezet op de plek waar hij hoort te zitten.
Ja, het meerkopmannenplan is om zeep. Maar was dat een reeel plan met Roglic in je ploeg? Ik denk het niet, daar is Roglic gewoon te goed voor t.o.v. Kuss of Kruijswijk.

Op een klim als deze moet de kopman het doen. Heeft die niet de benen, dan is er geen knecht die hem kan helpen. Dit is gewoon 2 km volle bak naar boven. En ik verwacht op de langere klimmen gewoon dat de ploeg op de afspraak is.

Maar ja, het zeikt wel lekker op geelzwart natuurlijk….

RLM 19 augustus 2021 om 19:13

Hij kan ook op zijn petoeter gaan, of ziek worden, of een meteoor die op zijn hoofd valt. Nog genoeg manieren die niet aan zijn ploeg liggen.

RLM 19 augustus 2021 om 18:29

Oververdiende overwinning van Cort Nielsen, deed bijna 50% van het werk in de laatste 40 km. Ik had het een beetje moeilijker gehad als Lindeman had gewonnen, want die sloeg wel nogal vaak een beurt over (en even indekken, al hoop ik dat het niet nodig is: Ik had het Bol ook zeer gegund, dus geen anti-Nederlands gevoelens). Daarachter een sterke Bagioli, en ik dacht dat ik een Alpecin zag zitten op 1 km van het einde, maar die moet dan wat teruggeslagen zijn.

Dat Roglic hem de overwinning heeft geschonken geloof ik wel degelijk, maar het is niet dat hij de enige is die een vroege vluchter een overwinning gunt. Is het niet normaal dat als een vroege vluchter en een klassementsman samen naar de meet gaan dat de klassementsman dan gewoon doorstoomd tot de finish en dan wel ziet of de vluchter er nog voorbij geraakt? Kan natuurlijk niet als er meerdere klassementsmannen zijn (zie rit 9 in Tour vorig jaar, arme Hirschi) maar volgens mij gebeurd dit toch meer. Als ik zie dat Carthy bijna 3 minuten verloor, dan kan het wel eens zijn dat een Carr misschien wel wat meer op kop zal rijden voor Roglic in het geval van problemen.

Michelangelo 19 augustus 2021 om 18:49

Helemaal mee eens.

Ik denk dat Roglic harder door had gesprint mocht Bagioli nog in staat geweest zijn om Cort Nielsen te pakken. Maar Bagioli hing op achterstand, de rest op nog wat meer, dus het was goed zo voor Roglic. Het was ofwel de vroege vluchter die ging winnen, ofwel hijzelf. Niet iemand anders vanuit het peloton.

Een mooi gebaar richting de vroege vluchters die de etappe hebben gekleurd, zelf gewoon goede zaken gedaan richting eindwinst in de Vuelta, dus een prima dag op kantoor.

Polleke 19 augustus 2021 om 19:12

Het zal nooit meer mooier worden dan die keer dat Jalabert Dietz voorbij knalde op Sierra Nevada maar toen bij zinnen kwam en hem alsnog de rit te gunnen… jaargang even kwijt…

KevinK1986 19 augustus 2021 om 19:59

Die Alpecin renner klopt. Ik denk dat dit Plankaert was, die 2 weken geleden natuurlijk uit het niets op een slotklim de beste was. Die zag opeens Roglic, Bernal, Matthews voorbij knallen en kroop terug in z’n hok

KevinK1986 19 augustus 2021 om 19:52

Ik vond wel die Narvaez ongelooflijk indrukwekkend die slotklim op knallen. Reed alles en iedereen uit het wiel en kwam toen bij zinnen..
Toen Vlasov achter Matthews aanging en ik Roglic niet direct zag, dacht ik eerst.. die laat begaan. Wat een overmacht. Een overduidelijk signaal naar Cort dat hij loon naar werken kreeg. Ben benieuwd wie er nog kan gaan verrassen, want naast Vlasov / Bernal en wellicht nog een putch van Movistar, zie ik niet in wie Roglic nog van de Rode trui kan afhouden. Bahrein – Merida liet het ook compleet afweten vandaag.

vincenzo 19 augustus 2021 om 20:38

Ik wil toch even opmerken dat de veelbesproken – en in veler ogen raadselachtige – voorspelling van Wielerflits is op geen kanten na is uitgekomen.

Alexander 20 augustus 2021 om 00:03

Ik weet dat dit Kruijswijk niet echt ligt, maar om hier op meer dan minuut gereden te worden is toch te veel in mijn ogen. Hopelijk komt hij gedurende de ronde beter in vorm want dit is wel balen voor een voormalig kopman. Net die laatste punch niet aan kunnen en dus 10 of 15 sec verliezen is niet heel erg maar 1m14 is echt te veel.

Headlines

Materiaalzone

Populair