Vuelta 2021: BORA-hansgrohe met Grossschartner en Schachmann

dinsdag 10 augustus 2021 om 11:35
Vuelta 2021: BORA-hansgrohe met Grossschartner en Schachmann

foto: Cor Vos

BORA-hansgrohe heeft de acht namen bekendgemaakt die zaterdag aan de start verschijnen van de Vuelta a España. Felix Großschartner en Maximilian Schachmann voeren de selectie van het Duitse WorldTeam aan.

Großschartner gaat op voor zijn derde Vuelta a España. De Oostenrijker maakte twee jaar geleden zijn debuut in de Spaanse ronde en eindigde vorig jaar negende in het algemeen klassement, op acht minuten van eindwinnaar Primož Roglič. Vorige maand besloot hij de etappekoers Settimana Ciclistica Italiana op de vierde plaats. Voor Schachmann wordt het zijn eerste deelname aan de Vuelta. Wel reed de regerende Duitse wegkampioen al twee keer de Tour de France en een maal de Giro d’Italia.

Voor zowel Jordi Meeus, Anton Palzer als Ben Zwiehoff wordt de Vuelta de eerste grote ronde in hun carrière. Daarnaast heeft Patrick Gamper nog niet veel ervaring in het rondewerk; vorig jaar maakte de Oostenrijker zijn debuut in de Giro d’Italia, maar vanwege een val moest hij de strijd al in de eerste week staken. Meeus is samen met Martin Laas de beoogde sprinter in de ploeg. De Belgisch-Limburger won dit jaar al een etappe in de Ronde van Hongarije. Laas was afgelopen week nog succesvol in de Arctic Race of Norway.

Cesare Benedetti maakt de selectie compleet. Sinds dit jaar heeft de 34-jarige renner het Poolse staatsburgerschap. Hij woont namelijk al heel wat jaren in Polen en heeft bovendien een Poolse vrouw. Hij begint zaterdag aan zijn derde Vuelta a España.

Selectie BORA-hansgrohe voor de Vuelta a España (14 augustus-5 september)
flag-pl Cesare Benedetti
flag-at Patrick Gamper
flag-at Felix Großschartner
flag-ee Martin Laas
flag-be Jordi Meeus
flag-de Anton Palzer
flag-de Maximilian Schachmann
flag-de Ben Zwiehoff

Dit artikel delen:

6 Reacties

Ronellenfitsch 10 augustus 2021 om 11:43

Hee, was me nog niet opgevallen dat Benedetti gePolariseerd is.

0
Drossard Kudus 10 augustus 2021 om 12:05

Mij ook niet. Ik meende hem laatst al met het Poolse vlaggetje hier tegen te komen, maar dacht toen dat het om een foutje ging

0
Peetvader 10 augustus 2021 om 11:48

Mooi voor Meeus, ideale leeftijd voor een eerste grote ronde.

0
Chasse_patate 10 augustus 2021 om 12:02

Meeus voor de sprints. Kan nog wel eens sterk verrassen.

Verwacht het meeste van Grosschartner.

0
Japsie 10 augustus 2021 om 12:13

Zal voor der Felix de laatste keer zijn om als kopman namens Bora een grote ronde te doen met al dat geweld dat men daar binnenharkt.

0
Cochise 10 augustus 2021 om 12:33

Deze selectie illustreert toch een beetje waarom ze hun kern in de breedte aan het versterken zijn.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone