Vuelta 2021: Astana-Premier Tech ziet ook Luis Léon Sánchez uitvallen

woensdag 1 september 2021 om 14:01
Vuelta 2021: Astana-Premier Tech ziet ook Luis Léon Sánchez uitvallen

foto: Cor Vos

Luis Léon Sánchez zal de Vuelta a España 2021 niet uitrijden. De ervaren Spanjaard van Astana-Premier Tech ging nog wel van start in de zeventiende etappe naar Lagos de Covadonga, maar besloot na goed zeventig kilometer in de remmen te knijpen.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

De inmiddels 37-jarige Sánchez wist deze Vuelta na een val niet zijn gebruikelijke niveau te halen. De Murciaan stond na zestien etappes 56ste in het algemeen klassement op bijna anderhalf uur van leider Odd Christian Eiking. In de tiende etappe naar Rincón de la Victoria behaalde hij zijn beste daguitslag. Sánchez zat toen mee in de goede vlucht, maar kwam uiteindelijk slechts als 25ste over de streep.

Astana-Premier Tech is nu nog maar met vier renners in koers, na de eerdere opgaves van Óscar Rodríguez, Alex Aranburu en Omar Fraile. Klassementskopman Aleksandr Vlasov kan in de komende etappes alleen nog maar rekenen op steun van de gebroeders Gorka en Ion Izagirre en de Kazach Yuriy Natarov.

Sánchez is alweer de 28ste uitvaller in de Ronde van Spanje. Eerder vandaag moesten we al de opgave noteren van de Fransman Kenny Elissonde.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone