Vuelta 2020: Will Barta komt seconde tekort voor eerste profzege
foto: Cor Vos
dinsdag 3 november 2020 om 18:52

Vuelta 2020: Will Barta komt seconde tekort voor eerste profzege

Een seconde: dat was het verschil tussen Primož Roglič en Will Barta na de individuele tijdrit van de Vuelta a España. De 24-jarige Amerikaan leek lange tijd op weg naar zijn eerste profzege, maar Roglič bleek dus nog nét iets sneller. “Dit is natuurlijk een kleine teleurstelling, maar ik ben wel blij met mijn prestatie.”

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Barta, die nog altijd op zoek is naar een werkgever voor 2021, reed vandaag de tijdrit van zijn leven. De renner van CCC wist op het vlakke een bijzonder hoog tempo te ontwikkelen en wist ook de slotklim van Mirador de Ézaro te overleven. Alleen Roglič wist dus onder de tijd van Barta te duiken, al was het verschil zeer nipt.

“Uiteindelijk scheelt het slechts één seconde en dat is uiteraard een beetje teleurstellend, maar ik ben toch wel blij met mijn prestatie. Ik denk niet dat ik ergens nog winst had kunnen boeken”, aldus Barta, die voor de start nog in overleg was met Marco Pinotti, die als performance manager verbonden is aan CCC.

“We zijn nog altijd gemotiveerd”
“We hadden het over het onderhouden van een tempo, maar de tijdrit was nog lastiger vanwege de tegenwind. Je kon op geen enkel moment echt herstellen. De laatste beklimming was gewoon een muur en dus besloot ik vlak voor de klim nog wat te temporiseren, om zo nog iets over te hebben voor zo’n zware beklimming.”

“De laatste kilometer was echt ondragelijk zwaar”, aldus Barta. “Deze tijdrit was voor mij de belangrijkste etappe. Ik voelde me niet heel erg goed in enkele etappes na de eerste rustdag, maar ik voel me nu gelukkig weer prima. We zijn nog altijd gemotiveerd om goede resultaten te boeken in deze Vuelta. Ik hoop dat we nog kunnen meesluipen in enkele vluchtgroepen.”

 
5 Reacties
Sorteer op:
3 november 2020
Patrick heeft natuurlijk geen cent te makken, maar je kunt in plaats van Cavendish ook deze jongen oppikken. Een amerikaan dus mentaliteit te over en bepaald geen bejaarde britse sprinter maar een mannetje voor vele terreinen.
3 november 2020
Dit s best een goede allrounder. Er zijn een hoop mindere renners die al wel onder de pannen zijn volgend jaar. Zou een mooie zijn voor Trek of EF Education, of evt als Amerikaans maatje voor McNulty bij UAE of Kuss bij Jumbo.
3 november 2020
Erg sneu dat hij de zege op een haar na mist. Na zo'n knap optreden zou je toch denken dat er een ploeg te vinden is die wel een plaatsje voor hem heeft. Maar ja, daarvoor moet hij natuurlijk wel concurreren met Campenaerts.
    4 november 2020
    Zie Campenaerts toch niet als concurrent. Die wil geen ploeg hebben en dat is niet alleen omdat hij niet wint...
3 november 2020
Kunnen we geen crowdfunding opzetten om hem toch mooi wat prijzengeld te gunnen?

Reacties zijn gesloten.