‘Vuelta 2020 denkt aan koninginnenrit met finish in Frankrijk’
foto: Cor Vos
vrijdag 15 november 2019 om 13:51

‘Vuelta 2020 denkt aan koninginnenrit met finish in Frankrijk’

De Vuelta a España kent in 2020 mogelijk een koninginnenrit met finish in Frankrijk. Organisator Unipublic is aan het kijken naar een etappe die finisht in Tarbes of in Lourdes, meldt Radio Huesca.

De Spaanse rittenkoers is met de regio Huesca in gesprek om in het noorden van het land twee etappes uit te stippelen. Het zou gaan om een etappe door het middengebergte in de provincie Huesca zelf en een rit die door het hooggebergte trekt naar het noorden.

Naast mogelijke aankomsten in Tarbes of Lourdes, overlegt de Vuelta ook met de provincie Zaragoza (dat naast Huesca ligt, red.) over een finish in Ejea de los Caballeros.

In deze periode moet de organisatie van de Spaanse ronde, die volgend jaar begint in Utrecht, de contracten met etappeplaatsen afronden. Op 17 december wordt in Madrid het complete rittenschema gepresenteerd.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
15 november 2019 14:02
Hoe ga je een koninginnerit in Tarbes of Lourdes finishen? Allemaal mooie bergen en dat dan verpesten door nog twintig tot veertig kilometer richting het stadscentrum te prutsen? Dan is het toch geen Koninginnerit meer?
    15 november 2019 16:26
    Eens, behalve als je de Aubisque afdaalt naar Argelès-Gazost. Vanaf daar is het namelijk nog 'maar' 13 kilometer door het dal naar Lourdes.
15 november 2019 19:40
De vorige uitstap naae Lourdes, nog maar een paar weken geleden, was al een logistieke nachtmerrie...wat is er in godsnaam verkeerd aan een Ronde van Spanje in....Spanje ?
    16 november 2019 10:47
    Die sowieso al een Ronde van Noord-Spanje is geworden.

Reacties zijn gesloten.