‘Vuelta 2020 brengt bezoekje aan Portugal’

zondag 15 december 2019 om 11:09
‘Vuelta 2020 brengt bezoekje aan Portugal’

foto: Cor Vos (archief)

De Vuelta a España zal volgend jaar een bezoekje brengen aan Portugal, zo meldt de Portugese sportkrant A Bola. Koersdirecteur Javier Guillén zou de achttiende etappe laten finishen in Grande Porto, terwijl de negentiende etappe start vanuit Viseu.

De achttiende rit van de Ronde van Spanje 2020 zal volgens A Bola vertrekken vanuit het Galicische Mos, om vervolgens te koersen richting Grande Porto, niet ver van de bekende havenstad Porto. De volgende dag verzamelen de renners zich in Viseu, een stad die vaak als aankomstplaats dient in de Volta a Portugal.

Het peloton bevindt zich dan nog in het noorden van Portugal, maar de negentiende etappe finisht ‘gewoon’ weer op Spaans grondgebied, met een aankomst in Ciudad Rodrigo. Twee dagen later eindigt de Vuelta met de traditionele sprintetappe naar Madrid. De Portugese autoriteiten willen het nieuws niet bevestigen.

Het definitieve parcours zal aankomende dinsdag worden gepresenteerd in Madrid, maar volgens de laatste geruchten krijgen de renners bergritten naar de Col du Tourmalet en de Alto de el Angliru voorgeschoteld. Daarnaast zou er een individuele tijdrit zijn met aankomst op de verschrikkelijk steile Mirador de Ézaro. Zeker is dat de Vuelta begint in Nederland.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Mischa 15 december 2019 om 12:46

Een ronde van Europa zou tegenwoordig passend zijn. Misschien in meerdere seizoen fases afleggen.

Viktrodriguez 15 december 2019 om 14:02

Ach, een uitstapje naar een buurland is een stuk logischer dan starten in Nederland aan de andere kant van Europa.

Bertvd 15 december 2019 om 14:29

“Tijdrit met aankomst op de Mirador de Ezaro”

Knetters he

Leonard Stiksma 15 december 2019 om 14:58

Uitnodiging voor W52 hopelijk

Headlines

Materiaalzone

Populair