Vuelta 2019: Zieke Benjamin Thomas volgende uitvaller

donderdag 5 september 2019 om 10:46
Vuelta 2019: Zieke Benjamin Thomas volgende uitvaller

foto: Cor Vos

Benjamin Thomas verschijnt vandaag niet meer aan het vertrek van de twaalfde Vuelta-etappe op het Circuit van Navarra. De Franse renner is ziek en moet de strijd staken, meldde zijn ploeg deze ochtend op haar social media.

Gisteren maakte Thomas nochtans deel uit van de vroege vlucht, die een vrijgeleide kreeg. Op de Col d’Ispéguy, de tweede klim van de dag, moest hij aanvankelijk het antwoord schuldig blijven toen enkele medevluchters aanvielen, maar na de derde en laatste klim kon hij opnieuw vooraan aansluiten. Op dat moment zag hij Spanjaard Mikel Iturria aanzetten voor diens – wat later bleek – beslissende aanval, waarna aan de finish de zevende plek was weggelegd voor de Fransman.

Dit was meteen Thomas’ laatste uitslag deze Vuelta a España, want ziekte houdt hem nu aan de kant. Hij kampt met een keelontsteking en hoge koorts, waardoor voortrijden onmogelijk is voor de huidige Franse kampioen tijdrijden. Zijn opgave is de tweede voor Groupama-FDJ, nadat Mickaël Delage al niet meer aan de start verscheen van de derde etappe. Ook de lead-out van sprinter Marc Sarreau had een keelontsteking, die gepaard ging met hoge koorts.

Dit artikel delen:

2 Reacties

fony83 5 september 2019 om 10:51

Onverwacht na gisteren mee in de ontsnapping (en 7e worden) en eergisteren nog een prima tijdrit (16e). Kan snel gaan met een keelonsteking en hoge koorts.

nickdt 5 september 2019 om 11:04

We weten natuurlijk niet wanneer die dat opgelopen heeft. Misschien is die wel te diep gegaan in de tijdrit en de ontsnapping van gisteren en heeft zijn lichaam geprotesteerd.

Headlines

Materiaalzone