Vuelta 2019: Voorbeschouwing etappe naar Bilbao

donderdag 5 september 2019 om 09:00
Vuelta 2019: Voorbeschouwing etappe naar Bilbao

Voordat het Vuelta-peloton vrijdag weer een aankomst bergop voorgeschoteld krijgt, volgt er eerst een heuvelachtige overgangsrit in het noorden van Spanje. De twaalfde etappe brengt het peloton door Navarra en het Baskenland voor een etappe waar er opnieuw mogelijkheden voor aanvallers liggen.

Wie wint de Vuelta-etappe naar Bilbao?

   • Alejandro Valverde 7.50
   • Omar Fraile 14.50
   • Sergio Higuita 15.75


Parcours

De uitdrukking ‘het venijn zit hem in de staart’ gaat absoluut op voor de twaalfde etappe naar Bilbao, gelegen in het wielergekke Baskenland. De renners starten ditmaal niet in een middeleeuws stadscentrum of een vredelievend dorpje, maar op een racecircuit in de buurt van Los Arcos: het Circuito de Navarra. Op deze baan werden vroeger manches gehouden van de inmiddels verdwenen raceklasse Superleague Formula.

Tegenwoordig razen er vooral motoren over het 3,9 kilometer lange circuit, maar twee jaar geleden was de Vuelta hier ook voor de start van de individuele tijdrit naar Logroño, gewonnen door de latere eindwinnaar Chris Froome. Na de start gaat het eigenlijk in noordwestelijke lijn richting de kust. Het begin van de etappe is allesbehalve zwaar.

De eerste dertig kilometer zijn zelfs relatief vlak, al hanteren de Spanjaarden een andere definitie van dat begrip. De renners rijden via dorpjes als Mendaza, Acedo en Atauri naar de eerste scherprechter van de dag: de verder niet al te lastige Alto de Azázeta (4,9 km aan 3,9%) van derde categorie. Het is de eerste van vier beklimmingen van de laagste categorie, maar dit zegt verder weinig over de lastigheidsgraad van de overige hellingen.

Na de top en afdaling van de Azázeta blijven de renners nog een hele tijd op een plateau koersen, om na goed honderd kilometer eindelijk af te dalen naar zeeniveau. Het is des te ironischer dat het peloton vanaf dat moment pas écht begint te klimmen. Op 39,2 kilometer van de finish is het tijd voor de Alto de Urruztimendi (2,5 km aan 9,2%), een ware benenbreker met percentages tot 20%.

Veel tijd krijgen de renners overigens niet om op adem te komen, want zes kilometer later volgt alweer de Alto el Vivero. De Vivero (4,3 km aan 7,7%) is niet zo steil als de Urruztimendi, maar gaat na ruim 140 kilometer en anderhalve week Vuelta wel in de benen kruipen. De Vivero was in 2011 nog een van de obstakels die thuisfavoriet Igor Antón moest overwinnen, op weg naar een emotionele ritzege voor eigen volk.

De Vivero is donderdag zeker niet de scherprechter van de twaalfde etappe, aangezien de renners dalen naar de voet van de vierde en laatste beklimming van de dag. De coureurs zullen schrikken van de steile weg die voor een tweetal kilometer naar boven loopt, want de Alto de Arraiz heeft een gemiddeld stijgingspercentage van maar liefst 12,2%, met hallucinante uitschieters tot 25%.

Klassementsrenners die verloren tijd goed willen maken, kunnen het beste aanvallen (voor zover dat nog mogelijk is) op de Arraiz, want de klim ligt niet zo ver van de aankomststreep. Het gaat eigenlijk zeven kilometer snoeihard naar beneden, gevolgd door zeshonderd vlakke meters naar de finishstreep in hartje Bilbao. Opgelet: met nog zevenhonderd meter te gaan volgt een laatste rotonde.

Jens Keukeleire is de laatste winnaar in Bilbao – foto: Cor Vos

Een Baskische etappe hoort eigenlijk te finishen in Bilbao, daar waar het Guggenheim is gevestigd, een bedevaartsoord voor liefhebbers van moderne kunst. De Vuelta kwam al meerdere keren aan in het economische en industriële centrum van het Baskenland. In 2011 won de eerder genoemde Antón, maar drie jaar geleden zagen we Jens Keukeleire er nog een sprint winnen, al was de etappe toen niet zo zwaar.


Start: 13.12 uur op het Circuito de Navarra 
Finish: 17.22 – 17.49 uur in Bilbao 


Favorieten

Deze Vuelta is aanvallers dit jaar redelijk gunstig gezind. Tot dusver kwam tijdens vijf van de negen ritten in lijn de winnaar uit de vroege vlucht. Gezien het profiel van de twaalfde etappe, is het goed mogelijk dat dit scenario zich zal herhalen.

In de rit naar Urdax zagen we al dat de Baskische grond thuisrenners inspireert om ten aanval te trekken. Het is daarom interessant om te kijken welke renners er uit de buurt komen. In totaal zijn tien van de zesendertig aanwezige Spanjaarden afkomstig uit het Baskenland. Drie daarvan komen uit de provincie Biskaje, waar we vandaag finishen.

Krijgt Omar Fraile zijn kans? – foto: Cor Vos

Een van hen is Omar Fraile uit Santurtzi, een plek aan het water die tot de agglomeratie van Bilbao behoort. Van de tweevoudig bergkoning in de Vuelta mag verwacht worden dat hij dit terrein aan moet kunnen, al is het even afwachten of hij een kans krijgt bij Astana. Kopman Miguel Ángel López doet immers nog mee in de strijd om de eindzege. Aangezien Gorka Izagirre  zich al uit mocht leven in de rit naar Urdax, zou het niet heel gek zijn mocht Fraile op weg naar Bilbao voor eigen kans mogen gaan.

Bij Caja Rural zal Jonathan Lastra ongetwijfeld deze etappe hebben aangekruist. De 26-jarige Bask komt immers uit Bilbao en zal voor vrienden en familie goed voor de dag willen komen. Hij toonde zich deze Vuelta al in de openingsweek, toen hij zevende werd in de rit naar Igualda. Bovendien zat hij nog mee in de finale van de rit naar Urnax. De roots van streekgenoot Mikel Bizkarra (Euskadi-Murias) liggen in Mañaria, een dorpje in de bergen op ongeveer 35 kilometer ten zuid-westen van Bilbao. Hij kent daarom de finale als zijn broekzak.

Geeft de Baskische grond Alex Aranburu vleugels? – foto: Cor Vos

Ook Alex Aranburu mag voor deze rit weer opgeschreven worden. De 23-jarige renner uit buurtprovincie Gipuzkoa kan goed bergop en beschikt bovendien over een dodelijk eindschot. Daarnaast moet onder de aanwezige Basken rekening gehouden worden met de gebroeders Gorka en Ion Izagirre. Mikel Iturria bezorgde het Baskische Euskadi-Murias al succes in de rit en geldt als man in vorm.

De strijd om de bergtrui kan donderdag opnieuw een rol van betekenis spelen. Op weg naar Bilbao zijn er met vier cols van derde categorie in totaal 12 punten te verdienen. Ángel Madrazo toonde op weg naar Urdax al dat de bergtrui voor hem nog steeds een reden is om ten aanval te trekken. Het klimwerk in de finale lijkt echter wat te pittig voor hem. De renner van Burgos-BH is halverwege de Vuelta de onbetwiste leider in het klassement met de meeste kilometer in de ontsnapping, waar ook zijn landgenoten Jesús Herrada en David De La Cruz hoog in genoteerd staan. Ook de Belg Dylan Teuns reed al de nodige kilometers in de aanval, al zal zijn goede klassering in het klassement voorkomen dat hij al te veel ruimte krijgt.

Is dit een rit voor Philippe Gilbert? – foto: Cor Vos

Katusha-Alpecin is deze Vuelta nog een van de vele ploegen zonder etappewinst. Ruben Guerreiro beschikt over de kwaliteiten om daar op weg naar Bilbao verandering in te brengen. Deceuninck-Quick Step scoorde deze Vuelta al een ritzege met Fabio Jakobsen. De eerzuchtige Philippe Gilbert zal echter ook nog op zoek willen gaan naar dagsucces. Gezien het profiel van de finale, zou dit wel eens een rit voor hem kunnen zijn.

Dan is er nog Thomas De Gendt. Voor de geboren avonturier – die vorig jaar beslag legde op de bergtrui – wil het nog niet erg lukken deze Vuelta. Na drie grote rondes is het logisch dat de vermoeidheid toe begint te nemen, al heeft hij al aangekondigd de jacht op een ritzege nog niet op te geven. Wordt dit zijn rit?

Wie wint de Vuelta-etappe naar Bilbao?

    • Alejandro Valverde 7.50
    • Omar Fraile 14.50
    • Sergio Higuita 15.75


Favorieten volgens WielerFlits
**** Omar Fraile
*** Alex Aranburu, Philippe Gilbert
** Jonathan Lastra, Thomas De Gendt, Ion Izagirre
* Jesús Herrada, Ruben Guerreiro, David De La Cruz, Mikel Iturria

Vuelta 2019: Deelnemerslijst (WielerFlits)


Weer en TV

Donderdag komen de renners erachter waarom het Baskenland toch zo mooi groen ziet. Er wordt namelijk de nodige regen verwacht. De hele dag kan er neerslag vallen en de temperatuur blijft steken rond de twintig graden. De wind komt uit het noorden en heeft windkracht 2. Dit betekent dat ze deze het grootste gedeelte van de etappe tegen hebben.

De etappe van donderdag is zoals gebruikelijk live te volgen via Eurosport en Sporza. De rit wordt vanaf 15:00 rechtstreeks uitgezonden.


Dit artikel delen:

73 Reacties

ChefSpijker 4 september 2019 om 19:04

Madrazo een * terwijl hij vandaag al als eerste loste in een groep met toch niet al te hoge kwaliteit? En dan is morgen nog eens een stuk pittiger qua klimwerk in de finale.

edit wf: eens, inmiddels aangepast

Wielert 4 september 2019 om 19:15

Lossen of sparen?

ChefSpijker 4 september 2019 om 19:35

Sparen voor wat? Hij kon juist nog 8 bergpunten pakken in restant deze etappe. Die laat ie vast niet vrijwillig liggen.

bommie 5 september 2019 om 10:18

Ik vind het opvallender dat Iturria een ster krijgt. Is de afgelopen 6 jaar 3 keer in de top 10 van een koers geeindigd en zou nu ineens twee dagen achter elkaar winnen…

Polleke 4 september 2019 om 19:14

Mooie rit maar voegt niks toe aan waar het allemaal om draait….

Brabander 4 september 2019 om 19:44

Jij wil gewoon 3 weken hooggebergte dus?

attickfan 4 september 2019 om 19:49

Ja waar draait in jouw ogen om ?

Veloburto 4 september 2019 om 22:21

Het voegt best veel toe. Valverde gaat zeker tijd proberen terug te pakken

Polleke 5 september 2019 om 13:32

2 weken max.

Wielert 4 september 2019 om 19:14

edit wf: bedankt, aangepast

Groningen 4 september 2019 om 19:24

Weer een etappe waar het halve peloton een sterretje kan krijgen, maar de winnaar niet te voorspellen is.

assen 4 september 2019 om 20:01

Een schitterende etappe dus, net als vandaag! :-)
Zooo blij dat we niet meer zo’n duffe massasprint voor de kiezen krijgen waar de winnaar WEL met grote kans goed te voorspellen is.

Bertvd 4 september 2019 om 20:09

Dat is het leuke eraan

Groningen 4 september 2019 om 21:18

Een massasprint kan ook mooi zijn, terwijl een etappe waar een kopgroep vooruit blijft niet altijd echt vermakelijk is. Vandaag heb ik niets kunnen zien, maar het klinkt alsof het wel de moeite waard was. Het parcours met de bergjes op het einde morgen leent zich in ieder geval voor wat actie bij mogelijke koplopers. Bij de favorieten zal het wel rustig blijven, al weet je het met Astana en movistar nooit, die willen al eens wat proberen.

jsprunk 4 september 2019 om 21:59

Geef mij maar een mooie sprint in plaats van een etappe waar zelfs de bekende sterke vluchters geen interesse in hebben en de tweederangs renners 18 minuten voor het wandelende peloton om een etappeoverwinning in een grote ronde mogen strijden.

Ab Normaal 5 september 2019 om 09:49

Zo zie je, hier met een paar reacties al duidelijk dat er voor ieder type etappes mensen te porren zijn.
Daarom is dit een goed parcours. Ploegenrijdrit, individuele tijdrit, paar sprints, vluchtersetappes, punch, bergetappes, voor iedereen wat dus.

Jean Dumas 4 september 2019 om 19:34

Aranburu?

Groningen 4 september 2019 om 21:20

Tsja, eerlijk gezegd ken ik die naam alleen van de voorbeschouwingen hier, maar hij heeft me de afgelopen anderhalve week nog niet overtuigd.

Gerard 5 september 2019 om 09:30

1x tweede en zat gister ook weer mee ik geef heb zeker een kans

Jean Dumas 5 september 2019 om 11:07

Die heeft flink billenkoek gekregen gisteren, vooral tactisch.

heuvelcolombia 5 september 2019 om 13:01

@Groningen dat zegt meer over jou dan over Aranburu.

josi 4 september 2019 om 19:40

Eigenlijk een ideale aankomst voor Valverde. Benieuwd of Movistar het erop zal willen wagen de vluchters binnen schotsafstand te houden, zodat hij voor de ritzege en (bonificatie)secondewinst kan gaan.

jooprioolpijp 4 september 2019 om 20:25

Heb jij dan de indruk dat Movistar veel invloed heeft op wat Valverde doet? :-) Met boni’s gaan ze het natuurlijk niet meer redden in het klassement, maar een etappe laat Valverde niet liggen als het kan.

Turtlehead 4 september 2019 om 20:36

Ik zie Movistar de zweep er wel overleggen in het peloton de laatste 30km, om een verschilletje te maken. Kan leuk worden!

F4L 5 september 2019 om 08:13

Ik zou Roglic zeker niet onderschatten in een etappe als deze. In de Ronde van het Baskenland heeft hij vaak laten zien dat hij dit werk goed aan kan.

Titaantje 4 september 2019 om 19:42

Van De Gendt is toch inmiddels wel duidelijk dat hij de benen niet heeft?

Franco Ballerini 4 september 2019 om 20:04

Ja, erg jammer. Één van de mooiste renners van het peloton. Laat hem volgend jaar maar één of, als er genoeg tijd tussen zit hooguit twee, grote rondes rijden met zijn fantastische einzelgang. Wie kan er geen fan van deze renner zijn?

AnalistJerom 4 september 2019 om 20:22

Te zwaar voor een de Gendt – die al flink ‘geleden’ heeft de voorbije rondes – inderdaad.

koos verrek 4 september 2019 om 21:03

Slechte giro goeie tout slechte Vuelta dot daar Gendt ze seizoen

havana 5 september 2019 om 07:56

Zei men in de Tour ook. Het kan vandaag zo maar weer anders zijn dan de afgelopen dagen.

Brabander 5 september 2019 om 10:00

Ik verwacht hem ook niet hoor, maar De Gendt slaat vaak toe als je het niet verwacht

Groningen 5 september 2019 om 10:19

Zijn tijdrit was niet slecht en hij is een meester in het sparen en zich verstoppen in etappes waarin hij geen kans maakt. Hij zou zomaar nog eens kunnen verrassen deze vuelta.

de winnaars 4 september 2019 om 19:57

Gewoon geen sterren meer geven aub bij zulke etappes, want je weet het gewoon niet. Is mss fftjes wennen zonder sterren maar daar is iedereen zo aan gewent. Fraile doet ie wel mee in deze Vuelta? Waarom in godsnaam **** ?

S. Morgenstern 4 september 2019 om 20:06

Poels en Fraile dus sowieso bij één of ander spel in je team deze Vuelta. Jammer dat je andere zo met je frustratie over je eigen keuzes lastig moet vallen.

Kingstown 4 september 2019 om 20:25

Die sterren zijn een lachertje. Kun je idd beter weglaten. Met Iturria noemen voert het opportunisme helemaal hoogtij. Snap sowieso niet zo goed wat die sterren nou precies toevoegen. Dat WF achteraf kan zeggen dat ze er weer naast hebben gezeten ?

Ward 4 september 2019 om 21:31

Misschien kunnen we ook het gezeur over de sterren achterwege laten?

ParijsTours2004 4 september 2019 om 22:05

Ah joh, dat geruzie over de sterren is juist het mooiste op WF!

Sammysosa 5 september 2019 om 00:25

Ik kan het juist waarderen dat WF voor dit stramien kiest. Elke voorbeschouwing is discutabel, elke voorspelling is discutabel, maarrrr!

Ik ben wel fan van de manier waarop Inrng het doet, als er één uitgesproken favoriet is, krijgt die drie of vier sterren (wielen) en als er weinig uitdagers zijn dan kan het zijn dat er niemand met twee of drie is. Een ander variant is schrijvende beschouwing zonder de sterretjes. Daar valt ook wat voor te zeggen omdat mensen niet kunnen doorscrollen naar ‘de uitkomst’ en de waarheid weerbarstig is. Waarom staat Atanburu ertussen? Nou, omdat ‘ie een sprint heeft en vaak in de ontsnapping zit.

Dan de WF variant, ik vind het te waarderen dat er altijd 1 4* wordt gegeven en 2 3* etc. Het heeft zijn beperkingen, maar het is ook duidelijk. Regelmatig begeleid met een disclaimer ‘niet te voorspellen dit’. En voor de mensen die de tekst lezen en niet alleen het oordeel zien ook gewoon op waarde te schatten.

Ab Normaal 5 september 2019 om 09:52

Ik snap sowieso ook de renners niet. Kijken die wel in het routeboek? Kunnen ze hun eigen kwaliteiten wel goed inschatten?
Neem nu een Venturini. Komt die hier alleen om de massasprints te doen? Dan weet ie toch zeker dat ie nooit wint?
Terwijl het de sprinter is in deze Vuelta die het beste een bergje over komt.
Als hij vandaag in de vlucht meegaat heeft hij veel meer kans om te winnen dan als ie straks wacht op een massasprint en weer meesprint voor plaats 6.
Zelfde geldt eigenlijk voor EBH?
Willen die gasten überhaupt wel winnen?

Brabander 5 september 2019 om 10:04

Je moet ook maar net ‘de benen’ hebben hè? Wat me wel altijd opvalt is dat je elke grote ronde een soort ‘vluchtersgilde’ hebt. Een mannetje of 20 (?) die in de diverse breaks zitten. Voorafgaand aan zo’n ronde zijn die vrij moeilijk te voorspellen, maar tijdens zo’n ronde zie je ze steeds terugkomen

assen 4 september 2019 om 20:02

INEOS gaat vol voor winst deze etappe. Poels, Hart, en ieder die maar wil van INEOS gaat hier strijden voor de bloemen

AnalistJerom 4 september 2019 om 20:21

Ik mis het benoemen van renners als Brambilla en Latour (inmiddels ook al op 18 min.), maar ook een Degenkolb en Mezgec (wanneer het tempo niet ontploft in de finale óf wanneer zij zicht eindelijk ook eens met ontsnappingen gaan bemoeien). Kans is klein, maar – wanneer het uitgemaakt gaat worden tussen (een overblijfsel van) het peleton – wellicht dat mannen als Higuita, Rodriquez O, Soler of Martinez eens kansje wagen in een alles of niets poging een rit te pakken. Deze mannen staan op 10min+ en krijgen wellicht niet meteen (overgebleven) knechten achter zich aan.

Nul verstand 4 september 2019 om 20:39

Onbegrijpelijk dat Jesus Herrada maar één ster krijgt. Als hij in de kopgroep zit (wat nog wel een opgave is, gezien de vlakke aanloop), zie ik niet wie hem klopt op die steile slotklim.

Merlinappa 4 september 2019 om 20:52

Deze is voor Roglic of Valverde. Hilarisch dat Gilbert hier sterren krijgt, dit is toch echt wat te veel voor hem nu.

Peter Lippens 5 september 2019 om 22:43

Die sterren waren dan toch echt niet zo slecht verdeeld met Gilbert en Aranburu en hilarisch vind ik dus vooral jou reactie maar dat is natuurlijk wel makkelijk zo achteraf.

hardfietser 4 september 2019 om 20:54

Ik denk dat Soler geen toestemming heeft te vluchten en het lijkt me niet iets voor de sprinters die zaterdag hopelijk weer een ritje naar hun smaak krijgen. Latour weet ik niet. Denk zelf dat die in 1 van de komende bergetappes mee wil zitten in de ontsnapping. Denk dat de Basken in koers weer alles uit de kast gaan halen om de winnaar van vandaag Iturria op te volgen. Goed voorbeeld doet goed volgen. De AK-mannen vinden het wel best. Die zien we vrijdag weer.

bob de kenner 4 september 2019 om 21:08

Ed. Theuns zie ik ver komen.

ParijsTours2004 4 september 2019 om 22:02

Ja, want die rijdt altijd zo goed in LBL en de Waalse Pijl… O nee, toch niet, die rijdt 'ie zelfs nooit, en dat is denk ik niet omdat 'ie het zo goed kan…

ditisdavid 4 september 2019 om 21:30

Profiel van de laatste klim. Loeizwaar, zal ongetwijfeld verschillen tussen de klassementsrenners (en wellicht ook tussen de toppers) opleveren. De sterkste klimmer in de kopgroep zal winnen (tenzij TLJ/Movistar voor de boni’s gaan), snap dan ook niet dat bijvoorbeeld Lastra, Iturria en De Gendt genoemd worden.

SnellePelle 5 september 2019 om 06:50

Zou Plugge er al over getwitterd hebben?

Veloburto 4 september 2019 om 21:33

Ik verwacht Tao in de kopgroep

Romāns Vainšteins 4 september 2019 om 21:37

Schitterend profiel met een aankomstzonde die niet onder doet voor een heuvelklassieker. Ik zou als Movistar vol gaan koersen voor de in Prima vorm verkerende Valverde ook omdat dit eerder een rit is waar ze Roglic in lastigheid kunnen brengen dan op zware bergen momenteel. Het was ook de klassiekere Lombardische rit waar Roglic te grazen werd genomen in Italie he, Jumbo moet enorm opletten morgen.

Veloburto 4 september 2019 om 21:37

Wat ik ook een beetje vreemd vindt is dat Valverde geen sterren krijgt. Ik zie Movistar morgen wel gaan controleren voor de boni’s en het is een lekker bergje voor alejandro vlak voor de finish

Romāns Vainšteins 4 september 2019 om 21:53

Het lijkt er op dat ze in deze sterretjes vooral veel Basken hebben opgenomen aangezien dat een zeer trots volkje is dat zich bijzonder graag voor hun eigen mensen toont. Onze winnaar van vandaag zat er waarschijnlijk op voorhand al bij.

ParijsTours2004 4 september 2019 om 21:59

Ehm… Misschien wel even lezen? Of naar het profiel kijken?

AnalistJerom 4 september 2019 om 22:28

Nog een gokje (maar – zoals hierboven al vaker benoemd – we kunnen tal van renners opschrijven als kanshebber: wat te denken van Battaglin? Al moet ik eerlijk bekennen dat we daar nog 0,0 van hebben gezien deze Vuelta, maar wat niet is…

Hij won in een vergelijkbare rit in de Giro van vorig jaar – al was zijn vorm toen wel beter – voor mannen als Yates S, Goncalves en Schachmann.

bob de kenner 4 september 2019 om 22:28

Denk ook ineos. Hoop poels

Tinus1984 4 september 2019 om 22:47

Wat ik zo apart soms vind is hoe ze de bergen kwa categorie indelen.

Toen ik het plaatje zag van deze rit dacht ik nou dat is wat voor sprinters. Maar als je echt gaat lezen (Wat ik daarna pas deed haha) komt er geen sprinter aan te pas. 3e categorie maar wel 25% klimmen.

Ik denk morgen heel klein groepje aan de finish. Misschien zelfs wel een sprint a deux. Weet zeker dat movistar hier wat wil

dikkechaap 5 september 2019 om 10:49

Met drie klimmen in de laatste 35km, waarvan 1 op 8km van de streep, kon er van een massasprint natuurlijk sowieso geen sprake zijn.
Maar de steigingspercentages gaan er inderdaad voor zorgen dat we waarschijnlijk een strijd op twee fronten krijgen, met Astana of Movistar die gaan proberen een half minuutje goed te maken op Roglic (die niet op alles kan reageren).

wilbertdh 5 september 2019 om 11:34

3e categorie, want de klimmetjes zijn maar 2km lang

Retro Lex 5 september 2019 om 00:03

Ik vind die afdaling na 100km wel verraderlijk. Tegen die tijd zal de kopgroep wel vooruit zijn met vooruitgeschoven pionnen van Astana en Movistar. ( LLS en Ion bijv ).
In de afdaling kan er verschil gemaakt worden. En Valverde of Lopez die er opeens vandoor blijken te zijn (Het organiseren van de ploegen duurt even). In de finale zijn de er ook nog eens 2 afdalingen. Movistar en Astana hebben baat bij chaos en onoverzichtelijkheid

Wheely 5 september 2019 om 08:49

Doordat de aanloop relatief makkelijk is zullen er wel een hoop mannen meezitten die in de finale vervolgens kansloos zijn.

Voor de klassementsmannen wordt het sowieso een mooie strijd op die laatste klim en die afdaling.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.