Vuelta 2019: Voorbeschouwing bergetappe naar Becerril de la Sierra

donderdag 12 september 2019 om 08:00
Vuelta 2019: Voorbeschouwing bergetappe naar Becerril de la Sierra

foto: Cor Vos

Donderdag staat er deze Vuelta voor de voorlaatste keer een rit op het programma waarin de renners stevig moeten klimmen. In een gebied waar de Nederlandse wielerliefhebber minder goede herinneringen aan heeft, liggen maar liefst vier beklimmingen van de eerste categorie te wachten. Zet de concurrentie de rode leiderstrui van Primož Roglič onder druk?

Wie wint etappe 18 van de Vuelta 2019?

  • A. Valverde 9.00
  • T. Pogacar 10.75
  • M.A. Lopez 12.00


Parcours

De achttiende etappe van de Vuelta is andermaal een bergetappe met vier reuzen van beklimmingen, dwars door de bergketen Sierra de Guadarrama. In een soortgelijke etappe in 2015 verloor een waanzinnige Tom Dumoulin hier de Vuelta-zege aan Fabio Aru, die met Astana een masterplan opzette tegen de slecht omringde Nederlander. Een coup plegen is dus ook zeker mogelijk in deze rit, die louter bestaat uit cols van eerste categorie. De etappe is goed voor een totaal van 3.697 hoogtemeters.

Madrid, we zijn er al bijna! Colmenar Viejo (in de provincie Madrid) is de startplaats, maar eerst moeten de heren renners nog drie etappes afleggen voor zij de paradetocht door hartje Madrid mogen maken. De achttiende rit is een opmerkelijke, want hij is in twee delen te knippen. Vanuit de start gaat het richting de voet van de Puerto de Navacerrada (11,8 km aan 6,3%). De laatste zeven kilometers zijn duidelijk het steilst, met een kilometer die gemiddeld 9% is. Bovenop volgt een plateau en een afdaling van een kleine twintig kilometer naar de Puerto de la Morcuera (13,2 km aan 5%). Vanaf de top van die klim is het nog honderd kilometer tot de meet.

Puerto de Navacerrada

De afdaling is steil en door de hoge snelheid zullen de renners weinig tijd hebben om het wegdek te verkennen. Het peloton gaat namelijk nog een keer over die weg, maar dan… omhoog. Eenmaal beneden rijdt het peloton een lokaal rondje (met ravitaillering na 95 kilometer) om vervolgens rechtsomkeert te maken en – vanaf de andere kant – precies dezelfde route te rijden. Dus, eerst de Puerto de la Morcuera – Deel 2 (10,4 km aan 6,7%). De laatste vijf kilometer van deze klim blijft het wegdek tussen de 7 en 9% stijgen. De afzink voert de renners naar de tussensprint na 135 kilometer.

Tom Dumoulin buigt zijn hoofd op weg naar Cercedilla – foto: Cor Vos

Hier begint ook bijna de slotklim van de dag. Het gaat om de afdaling van de Navacerrada, die het peloton eerder op de dag aan aandeed: de Puerto de Cotos (13,9 km aan 4,8%). Een behoorlijk lange beklimming, maar qua steiltegraad de ‘makkelijkste’ van de vier. De top ligt na 151,9 kilometer. Hier volgt opnieuw een plateau van bijna tien kilometer, alvorens de coureurs de tocht naar beneden inzetten. Halverwege de afdaling draait het parcours rechtsaf richting Bercerril de la Sierra. De laatste vier kilometer gaan ook nog pijnlijk omhoog, maar niet genoeg om in aanmerking te komen voor een gecategoriseerde beklimming.

De tweede beklimming van de Puerto de la Morcuera

Maar vergeet niet dat de vermoeidheid al begint door te wegen, waardoor er alsnog serieuze verschillen kunnen ontstaan. Vraag dat maar aan Tom Dumoulin, die vier jaar geleden op deze wegen zijn Vuelta-eindzege verspeelde. Toen moesten de renners in de voorlaatste etappe ook tweemaal over de Puerto de la Morcuera en de Puerto de Cotos, op weg naar Cercedilla…


Totale afstand: 177,5 kilometer
Start:
 12.40 uur in flag-es Colmenar Viejo
Finish: 17.20 – 17.55 uur in flag-es Becerril de la Serra


Favorieten

Ook bij het vooruitblikken op deze rit stuiten we weer op het terugkerende vraagstuk: kan een vlucht met avonturiers hier standhouden of strijden de klassementsmannen om de dagzege? De rit naar Guadalajara toonde aan dat zo diep in de Vuelta de renners allerminst zuinig met hun krachten omspringen. De ploegen die Roglič uit het rood willen rijden, hebben tot Madrid bovendien niet heel veel gelegenheid meer om nog iets aan de status quo te veranderen.

Tao Geoghegan Hart

Tao Geoghegan Hart – foto: Cor Vos

Met nog vier ritten te gaan zijn de etappes tot dusver verdeeld onder negen teams. Dat betekent dat nog dertien ploegen deze Vuelta zonder ritzege zijn. Renners die donderdag voor dagsucces gaan, zullen in ieder geval over de nodige klimcapaciteiten moeten beschikken. Indien een renner een vrijgeleide wil voor een vroege vlucht, is een ruime achterstand op de best geklasseerde renners geen overbodige luxe.

Iemand die aan beide voorwaarden voldoet, is Tao Geoghegan Hart. De 24-jarige Brit staat bekend als een meer dan begenadigd klimmer, maar kijkt na twee-en-een-halve week al tegen een achterstand van een klein uur op Roglič aan. Een bedreiging voor de klassementsrenners is hij dus allerminst, hoewel er met zijn vorm niets mis is. Tijdens de laatste twee bergetappes eindigde hij derde en tweede. Zet hij donderdag het volgende stapje? Net als Hart, is ook Wout Poels een renner die op dit terrein mee kan glippen in een vlucht. Het doorgaans zo dominante Team Ineos staat deze Vuelta nog met lege handen en beide renners zouden daar verandering in kunnen brengen.

Het is afwachten of de klimmers bij de grote drie machtsblokken (Jumbo-Visma, Movistar en Astana) de vrijheid krijgen om ten aanval te trekken. Natuurlijk kunnen zij er in het teken van een tactisch schaakspel altijd een pion vooruitschuiven, maar of renners als Jakob Fuglsang, Omar Fraile of de gebroeders Izagirre daadwerkelijk de vrijheid krijgen om mee te strijden om ritwinst is nog maar de vraag. Ook voor Luis León Sánchez is dit in theorie een geschikte etappe, maar waarschijnlijk zal ook hij zich moeten schikken in de ploegtactiek.

Gianluca Brambilla – foto: Cor Vos

Gianluca Brambilla weet wat het is om in de Vuelta de zoete smaak van de overwinning te proeven. De Italiaanse pocketklimmer won in 2016 nog een bergrit. Dit jaar scoorde hij al ereplaatsen op weg naar Ares del Maestrat (achtste), Los Machucos (achtste) en Alto de La Cubilla (vijfde), maar tot een ritzege kwam het nog niet. Donderdag krijgt hij een van de laatste kansen om daar verandering in te brengen. Hij is daar bij vrijbuitersploeg Trek-Segafredo de aangewezen persoon voor, al heeft ook het jonge Deens klimtalent Niklas Eg zich al meermaals laten zien in het tenue van het Amerikaanse team.

Wanneer we de strijd om de bergtrui in overweging nemen, is het aannemelijk dat ook bolletjestruidrager Geoffrey Bouchard zich vooraan zal laten zien. Onderweg naar Becerril de la Sierra zijn er namelijk vier keer tien punten te verdienen. Winnen is misschien iets teveel gevraagd, maar het ligt in de lijn der verwachtingen dat hij zich zal tonen. Ploeggenoot bij AG2R La Mondiale Pierre Latour rijdt een wisselvallige Vuelta. Vorige week werd de Franse kopman nog derde op de loeisteile aankomst op Los Machucos, maar in de rit naar Guadalajara waaide hij al vroeg uit de kopgroep en ook in de etappes daarvoor reed hij – figuurlijk – harder achteruit dan vooruit. In theorie beschikt hij over de kwaliteiten om in een rit als deze mee te kunnen. Drie jaar geleden won hij immers een dag voor het einde nog de aankomst bovenop Alto de Aitana. Voor Latour is dat nog het hoogst haalbare; in het klassement is hij ver weggezakt.

Lawson Craddock – foto: Cor Vos

Het geplaagde EF Education First rijdt nog maar met vijf renners in deze Vuelta, maar beschikt desalniettemin over enkele kanshebbers voor deze rit. Sergio Higuita kreeg in de waaierrit naar Guadalajara een mokerslag (hij verloor ruim 23 minuten op ritwinnaar Gilbert), maar hij is op plek achttien nog steeds de best geklasseerde renner van de Amerikaanse formatie. Hier krijgt hij de gelegenheid om het een en ander goed te maken. Lawson Craddock toonde zich de voorbije ritten meermaals in de aanval, maar de Amerikaan kwam tot dusver niet verder dan een derde plek tijdens de rit naar Urdax.

Vrijbuiter Amanuel Ghebreigzabhier demonstreerde de afgelopen weken meerdere malen zijn aanvalslust. Zijn ploeg Dimension Data maakt een erg mager seizoen door, maar de 25-jarige Eritreër vormt een van de weinige lichtpuntjes. Namens Katusha-Alpecin lijkt Ruben Guerreiro de aangewezen persoon om deze Vuelta te redden. Bij BORA-hansgrohe was er deze Vuelta al twee keer reden tot juichen, maar dat zal Felix Großschartner er niet van weerhouden om op jacht te gaan naar persoonlijk succes. Bij Bahrain-Merida is het uitkijken naar Hermann Pernsteiner. De Oostenrijker reed bergop tot op heden een prima Vuelta, maar vergooide woensdag zijn klassement door net als Higuita 23 minuten te verliezen. Mitchelton-Scott heeft in de persoon van Mikel Nieve een klimmer om uit te spelen. Het beschikt eveneens over Esteban Chaves, maar de Colombiaan lijkt deze Vuelta niet in goede doen.

Voor de kleine Spaanse ploegen Burgos-BH en Euskadi-Murias is de Vuelta al geslaagd. Respectievelijk Ángel Madrazo en Mikel Iturria zorgden reeds voor dagsucces. Namens de Baskische formatie zou Óscar Rodríguez (vorig jaar ritwinnaar op La Camperona) met succes in deze rit de kers op de taart kunnen plaatsen. Ook jongens als Ben O’Connor (Dimension Data), Mark Padun (Bahrain Merida) en Kilian Frankiny (Groupama-FdJ) lieten zich bergop al gelden deze Vuelta. Datzelfde geldt voor Marc Soler, al zal hij waarschijnlijk in dienst moeten rijden.

Wie wint etappe 18 van de Vuelta 2019?

  • A. Valverde 9.00
  • T. Pogacar 10.75
  • M.A. Lopez 12.00


Favorieten volgens WielerFlits
**** Tao Geoghegan Hart
*** Lawson Craddock, Gianluca Brambilla
** Ruben Guerreiro, Sergio Higuita, Óscar Rodríguez
* Amanuel Ghebreigzabhier, Pierre Latour, Hermann Pernsteiner, Mikel Nieve

Vuelta 2019: Deelnemerslijst (WielerFlits)


Weer en TV

In de regio Madrid gelden donderdag zomerse weersomstandigheden. Dit weekend voorspellen de weerstations slechter weer, maar de renners kunnen deze rit afwerken in temperaturen tot 24 graden Celsius. Het blijft droog. De wind heeft windkracht twee en komt uit het oosten.

Donderdag komen wielerfans meteen aan hun trekken en hoeven ze niet – zoals woensdag – tot half drie of drie uur te wachten. Eurosport zendt de koers van start tot finish uit, Sporza begint na het journaal van half 2 met de live-uitzending en de NOS biedt op internet een livestream aan. Kun je niet kijken? Geen probleem! Met het liveblog en de Volg Hier van WielerFlits mis je geen enkele update uit de koers.


Dit artikel delen:

67 Reacties

madeinstars 11 september 2019 om 19:07

Ik geloof niet in de ontsnapping. Als Astana en Movistar hier niet vanaf het begin oorlog gaan maken is hun Vuelta sowieso verloren.

Overigens verwacht ik dat Quintana er op de eerste col al door Movistar zelf wordt afgereden.

Panache 11 september 2019 om 20:41

Maar voor die oorlog zijn toch vooruit gestuurde renners nodig? En dan moet je toch een kopgroep hebben met zeker 3-4 minuten voorsprong. Immers: de laatste 25 kilometer is plateau en afdaling, je hebt daar hulp nodig om een voorsprong te verdedigen tegen een toprenner als Roglic.

Matxin 11 september 2019 om 19:11

Ik vrees met grote vreze voor een herhaling van het 2015-scenario voor Roglic. Als Movistar en Astana vanaf het begin oorlog maken gaat hij heel snel geïsoleerd zitten en zal hij zelf op alles moeten gaan reageren. Hij is ongelofelijk sterk, maar op gegeven moment zal hij na de zoveelste aanval ook wel op zijn limiet zitten.

madeinstars 11 september 2019 om 19:13

Hij hoeft natuurlijk niet op alles te reageren. Quintana zal er zelf doorheen zakken. Pogacar gaat conservatief rijden, dus het zal alleen opletten zijn op Lopez en Valverde. Bovendien geloof ik er niet in dat Jumbo vandaag dieper is gegaan dan bijvoorbeeld Astana en half Movistar.

Bertvd 11 september 2019 om 19:15

Shimano toen en tjv nu zijn niet ge vergelijken

katerkop 11 september 2019 om 20:58

Waarom zou Roglic bergop snel geïsoleerd komen te zitten? Ze doen bergop niet onder voor Mov en AST.

Wheely 11 september 2019 om 23:24

Vandaag werden ze er bergop afgereden.

Jeroen VS 11 september 2019 om 19:14

Ik denk dat Movistar genoegen neemt met 2/3 e plek in AK.

Bertvd 11 september 2019 om 19:53

Maar lopez niet met plek vier

Bertvd 11 september 2019 om 19:58

Of vijf

kelderfan 11 september 2019 om 19:16

@Matxin
Hij heeft morgen wel de steun met Kuss en Bennet om de aanvallen te pareren.
Tot nu toe is hij nog steeds goed op dreef. Dus morgen wordt wel oorlog, maar ik Roglic als winnaar uit de strijd komen. Hij heeft net als Valverde geen trap te veel gedaan.

theogaarenstroom 11 september 2019 om 20:32

En powless en Geesink

Groningen 11 september 2019 om 22:05

Inderdaad. Laten we na vandaag niet in paniek raken, de nummer 2 staat maar een paar seconden dichter dan gisteren.

Romāns Vainšteins 11 september 2019 om 22:24

Hoe bedoel je precies ‘we niet in paniek raken’ ?

De norm is dat Roglic moet winnen hier ?

rput 11 september 2019 om 23:13

Ja, het is toch ook niet zo vreemd op een Nederlandse website dat een meerderheid een Nederlandse ploeg graag ziet winnen?

Groningen 12 september 2019 om 04:57

@Romans: voor mij hoeft Roglic niet te winnen (ik kan voor de hele top5 wel enige sympathie opbrengen), het gaat mij er vooral om dat in vele reacties wordt gedaan alsof de vuelta voor Roglic en TJV verloren is terwijl er in wezen (afgezien van de extra inspanning die vrijwel iedereen heeft moeten leveren vandaag en wellicht een mentaal tikje) in het klassement weinig veranderd is. Valverde, Lopez en Pogacar kunnen zich daar meer zorgen maken.

fietsvriend 11 september 2019 om 19:24

Dit wordt schitterend. Benieuwd wie er vooruit geschoven worden. Als ik die etappe met Dumoulin goed herinner, had hij niemand in de kopgroep die op hem kon wachten. Aru had een hele armada vooruit en poef weg was ie. Dus een mannetje mee vooruit – Kuss/Bennett – minimaal.

madeinstars 11 september 2019 om 19:27

Het grote verschil was toen natuurlijk, dat Dumoulin bergop te kloppen was. Roglic is tot nu toe redelijk soeverein geweest bergop. Ze zullen hem er toch eerst af moeten rijden.

fietsvriend 11 september 2019 om 19:28

Absoluut! Maar werd niet juist ook in het dal het een soort eenzame strijd? Na er eerst bergop afgereden te zijn. In het dal is een gangmaker wel lekker.

madeinstars 11 september 2019 om 19:34

Ja uiteindelijk stortte Dumoulin in het dal in, maar toen was ie er al af gereden bergop. Dat zie ik bij Roglic niet zo makkelijk gebeuren. En Jumbo is natuurlijk wel een stuk sterker dan Astana toen. En hij heeft ruim twee minuten marge. Het moet gek lopen wil dit mis gaan.

adelaarvanantwerpen 11 september 2019 om 19:42

@Madeinstars
In welke wereld is jumbo van nu beter dan het Astana van toen met een Landa, Rosa en LLSanchez in topvorm supersterke renners als Tiralongo en Cataldo. Zij reden in de giro en vuelta van 15 het hele peloton naar de vaantjes. Dat zie ik jumbo toch nog niet doen op die manier.

madeinstars 11 september 2019 om 19:43

Excuses ik bedoelde het Giant/Shimano van toen uiteraard.

adelaarvanantwerpen 11 september 2019 om 19:46

Ow sorry. Misverstand en een beetje overdreven reactie van mij.

appiett 11 september 2019 om 19:24

@redactie.
Bij mij komt de tekst over een aantal foto's/bergprofielen te staan.
Anderen ook last van?

edit wf: klopt, was een bug. inmiddels opgelost

Nul verstand 11 september 2019 om 19:32

op pc ook

Fiets_Ventiel 11 september 2019 om 19:32

Ben wel benieuwd welke mannen uit de top 10 met de vlucht mee willen.
Vandaag Quintana en Kelderman.
Morgen Majka en … ?

katerkop 11 september 2019 om 21:00

Kan Majka wel vergeten. Laten Movistar en Astana nooit gebeuren

theking 11 september 2019 om 19:44

Als Quintana de gevaarlijke man wordt in het klassement dan is dat een wonderbaarlijke wederopstanding. In de bergrit van maandag was hij de zwakste van de gehele top 10. Dus het zou niet logisch zijn dat hij de rest er af rijdt.
Ik denk ook niet dat de knechten van TJV dieper in het rood zijn gegaan dan die van de andere ploegen. Morgen gaat het weer bergop en TJV heeft laten zien bergop bij de beteren te horen.

Schollekop 12 september 2019 om 08:03

Is niet zo ‘wonderbaarlijk’ als je denkt. Quintana was verkouden maar lijkt nu weer de oude.

heldenepos 11 september 2019 om 20:02

Misschien Tao Geo Hart er bij. Maar ik verwacht ook Wout Poels! Of is dat te optimistisch ?

Tuubke 11 september 2019 om 21:17

Ja.

Veloburto 12 september 2019 om 11:05

Wout Poels heeft zich gisteren helemaal leeg gereden. Waarom weet niet niemand, haha

Scibby 12 september 2019 om 11:39

Poels heeft maar twee standen, aan of uit.

Tinus1984 11 september 2019 om 20:05

Denk dat Lopez nog meer gebrand is na die tijdstraf van vandaag. Voor zijn plek weer terug te winnen en de witte trui

Verder denk ik dat het nu movistar tegen Astana TJV en UAE gaat worden morgen.

Betwijfel de vorm nu van quintana

theogaarenstroom 11 september 2019 om 20:36

Helemaal gelijk Astana en Movistar gaan 100% niet samen werken. Eerder tegen elkaar kan TJV van profiteren samen met UAE.

Jan1998 11 september 2019 om 20:17

Zou De Gendt of Conti nog wat gaan ondernemen morgen?

Jean Dumas 12 september 2019 om 07:51

Bij De Gendt weet je het nooit. Op La Cubilla wordt hij als een van de eersten gelost uit een grote kopgroep en eindigt hij toch nog als zesde.

Romāns Vainšteins 11 september 2019 om 20:26

Het gedeelde belang van Movistar en Astana is om de Slovenen zsm te isoleren en er zelf renners voor te hebben rijden, die gaan per ploeg 2 renners in de vluchtgroep hebben en dan eind 1e / begin 2 e col weer berserk-mode om het vandaag vol in rood gegaande Jumbo te kraken. Ik denk dat het leuke koersdag gaat worden.

theogaarenstroom 11 september 2019 om 20:41

Beide hebben maar 1 belang en dat is het podium en dat zal niet gaan lukken als ze samen werken. Astana moet Movistar aanvallen om dit te bewerkstelligen zij moeten niet kijken naar Roglic of Pogacar. Dus complete onzin wat jij stelt.

Romāns Vainšteins 11 september 2019 om 20:58

Ik heb wel vaker leiders met grote voorsprong in coups uit de leiderstrui gereden zien worden waaronder zelfs landgenoten.

F4L 11 september 2019 om 21:07

Maar Movistar heeft zelf ook een jasje uitgedaan vandaag (net als Astana). Ik vraag mij af hoe sterk hun renners nog zijn om zoiets op poten te zetten.

Merlinappa 11 september 2019 om 21:13

Movistar, en met name Astana hebben zelf net zo hard in het rood gereden vandaag. Moet nog maar zien of ze echt wat kunnen.

Panache 11 september 2019 om 21:16

Als het chaos wordt, ontstaan er vanzelf coalities op basis van de dan geldende belangen.

Romāns Vainšteins 11 september 2019 om 21:37

En zoals QS goed is in waaierrijden zijn Movi en Astana dat in chaos veroorzaken in etappes zoals die van morgen. Ik denk dat 1 van die 2 redelijk vroeg gaat proberen er zoveel mogelijk buitenboord te rammelen om daarna dan maar te kijken wat er allemaal mogelijk is. Op zo’n moment zit Pogacar moedersziel alleen en Roglic met alleen Kuss nog of zo, dan kan het een knettergekke rit worden nog.

Zou Gesink of Bennett zeker meesturen voor het geval dat.

Peter Lippens 11 september 2019 om 21:32

Voor mij is Thomas de Gendt een kanshebber, eindigde maandag nog kort op eigen tempo, de cols zijn niet te lang en niet te steil, zeker de laatste niet en vandaag heeft hij een extra rustdag genomen, bolde met het laatste peletonnetje ruim een half uur later over de meet. Moet natuurijk nog altijd in de ontsnapping geraken en de ontsnapping moet de nodige vrijheid krijgen. Ik geloof trouwens niet dat de toppers er morgen van in de start er in vliegen, ze hebben vandaag al genoeg gevlogen.

FritsvanHoefelen 11 september 2019 om 21:38

Hup bergtrui

deluxe 11 september 2019 om 21:59

We hebben 2 relatief rustige bergetappes gezien omdat Jumbo de volledige controle had. Waarom zou dat na 1 waaieretappe ineens anders zijn? Ik verwacht dat ze weer de rode loper uitrollen voor Roglic.

Veloburto 12 september 2019 om 11:12

Omdat Movistar nu alles of niets kan gaan spelen

Wildebert 11 september 2019 om 22:42

Genoten van de etappe van vandaag. Topetappe! De gelen zaten vandaag verkeerd, morgen kijken wie overall deze slag het beste verteerd. Movistar met een ingenieus masterplan, zet in op drie op elkaar jagende, door de Movies aangevoerde groepjes. Mis nog een met roebels gefinancierde combine. Uiteindelijk komt Roglic in de knęl, maar assisteert Põga wel.

theogaarenstroom 11 september 2019 om 22:44

Verschil tussen willen en kunnen. Lopez en Pogacar kan zeker iets proberen om het podium te halen en dan moet Valverde en of Quintana reageren allemaal in het voordeel van Roglic.

R. D. 11 september 2019 om 23:08

Het valt me op dat Fuglsang bij de bookies wederom hoge ogen gooit. Verwachten ze nou echt een kopie van etappe 16 ?

Toen dacht ik nog hoe gaat Fuglsang die rit nou winnen maar nu misschien toch maar kopman maken in scorito :)

chasse patat 11 september 2019 om 23:57

Morgen zonnig en rustig weer. Vrijdag en zaterdag echter wind en regen!

Vibeman 12 september 2019 om 00:30

deze is voor Haert, Ion Izaguire en lopez vervolledigen de top 3!

Boomie1 12 september 2019 om 08:26

Movistar en Astana zullen moeten. Als Roglic op de laatste col nog mee is, heb je zomaar kans dat ie zich naar beneden smijt in de afdaling.

peter_g 12 september 2019 om 08:38

Staat een fout in de tekst. Luis Leon sanchez moest niet lossen uit de eerste waaier, maar wachten op al. Hij deed dat dan ook neeschuddend.

edit wf: correct, aangepast

Ik denk dat Movistar en/of astana hard doortrekken om te kijken of ze roglic kunnen isoleren. Voordeel voor jumbo is dat doordat ze gelost waren het laatste deel wel weer op spaarstand hebben kunnen rijden.

Sonsbach Allstars 12 september 2019 om 08:55

Het feit dat JV de slag heeft gemist gister, heeft Movistar en Astana weer moraal gegeven. Die gaan zeker wat proberen.

Panache 12 september 2019 om 10:02

Of andersom: ze hebben gisteren een grote kans gemist (Valverde, Lopez, Pogacar, Majka) om ‘gratis’ tijd te pakken. Dat demotiveert juist.

Dupouey 12 september 2019 om 09:04

Ik verwacht vandaag veel van Quintana. Die is over zijn verkoudheid heen en voelt zich beter worden. Heeft gisteren moraal gekregen en zijn benen lekker los gedraaid. Bovendien heeft hij nog een ‘afscheidscadeautje’ voor opa in petto! Zeg niet dat hij zal winnen maar koers maken zal hij wel!

Merlinappa 12 september 2019 om 09:18

‘Lekker los gedraaid’. Je bedoeld helemaal de vernieling in? In die kopgroep gisteren hebben ze echt knetterhard gereden, dan kan je niet echt je benen sparen.

Johnny7 12 september 2019 om 09:05

Dit lijken mij allemaal Kelderman beklimmingen. Maar altijd als ik hoop heb dat hij een goede dag heeft dan heeft hij die juist niet dus even afwachten hoe hij van gisteren is hersteld.

Wildebert 12 september 2019 om 09:56

Zou toch mooi zijn voor Sunweb & Kelderman als ze dit vast weten te houden. Geplaagd door van alles en nog wat hoop ik dat Wilco er nog een paar fantastische dagen uitperst, overeind blijft en zijn carrière er weer wat zonniger uitziet. Ik merk dat ik bij de bergetappes steeds kijk waar hij zit, maakt het volgen als Vaderlander toch leuker. Vamos!

Grobbel 12 september 2019 om 11:57

Ik denk dat iedereen van de toppers gisteren wel een jasje uitgedaan heeft; het zal vooral op herstelvermogen aankomen vandaag gok ik.

Headlines

Materiaalzone

Populair