Vuelta 2019: UAE Emirates met Gaviria, Aru en Pogacar

maandag 19 augustus 2019 om 15:35
Vuelta 2019: UAE Emirates met Gaviria, Aru en Pogacar

foto: Cor Vos (archief)

De selectie van UAE Emirates voor de Vuelta a España is gericht op ritzeges met Fernando Gaviria en een algemeen klassement met Fabio Aru. Ook toptalent Tadej Pogačar maakt zijn opwachting. Hij mag zich na een uitstekend eerste profseizoen verder ontwikkelen in een grote ronde.

“We mikken op de sprintritten met Fernando Gaviria, van wie we weten dat hij het hier goed kan doen”, zegt ploegmanager Joxean Matxin. Gaviria is klaar voor zijn debuut in de Vuelta, nadat hij in de Giro vroegtijdig op moest geven en ook de Tour miste. “Er zijn niet veel ritten voor de sprinters. We moeten onze kans pakken als dat kan. Dat maakt de Vuelta een uitdaging.”

“Voor het algemeen klassement hebben we Fabio Aru. Zijn conditie is de laatste maanden gegroeid en hij heeft heel geconcentreerd naar de Vuelta toegewerkt”, vervolgt de manager. “De keuze is ook gemaakt om de getalenteerde Pogačar zijn debuut te laten maken, na een jaar waarin hij heeft laten zien dat hij niet alleen voor de toekomst mee kan doen, maar ook nu al.”

“Ik kijk uit naar de Vuelta en ben klaar om te koersen. Zeker sinds de operatie die ik vier maanden geleden heb gehad”, blikt Aru terug op de ingreep om zijn beknelde liesslagader te verhelpen. “Het doel is om een hoog niveau te halen en consistent te rijden.”

Selectie UAE Emirates voor de Vuelta a España 2019
flag-it Fabio Aru
flag-it Valerio Conti
flag-co Fernando Gaviria
flag-co Sergio Henao
flag-it Marco Marcato
flag-co Juan Sebastián Molano
flag-si Tadej Pogačar
flag-it Oliviero Troia

Dit artikel delen:

11 Reacties

lander luypaert 19 augustus 2019 om 15:45

Ik vind het een leuke selectie! Ik kijk enorm uit naar Pogacar. In de sprint een duel tussen Bennett en Gaviria die wel een mooie ondersteuning krijgt. Veel heuvel ritten wat terrein is voor Conti hopelijk valt hij veel aan die al 2 zeges in de Vuelta heeft. Aru zou eens kunnen verrassen. Wat Henao gaat doen ritzeges of knechten? Ik weet het niet was zeer zwak in de Tour.

NDI22 19 augustus 2019 om 15:46

Wat een ploeg is dit ook. Aru en Gaviria net weer fit, direct naar een grote ronde. Aru zelfs al z’n 2e na operatie eerder dit jaar. Dan nog Pogacar, 20 jaar, al een grote ronde in.

lander luypaert 19 augustus 2019 om 15:50

Dit is kritiek geven om kritiek te geven die onterecht is! Gaviria was geweten en deed al mee in Polen dus niet net uit blessure. Wat moet je doen hem geen grote ronde laten rijden dan? Aru deed in de tour mee om terug wedstrijd ritme te hebben en koers km's te maken. Dit was geweten dat hij wou gaan pieken in de Vuelta. Pogacar is absoluut niet de 1e renner die op zijn 20 een grote ronde rijdt. Denk nog maar aan Bernal vorig jaar in de Tour. Dit is mijn mening :)

NDI22 19 augustus 2019 om 16:01

Onterecht? UAE rijd niet bepaald de stenen uit de straat met het budget en talent dat ze hebben. Met Aru kan ik er naast zitten maar het is niet de eerste keer dat hij forceert de laatste jaren. En 13e in de TdF is niet bepaald “in vorm rijden”.

Gaviria heeft sinds opgave in de Giro enkel Polen gereden, dat is 1 wedstrijd. Wat is anders de definitie “net terug van blessure”?

Bernal was vorig jaar 21 en het was al z’n 3e jaar als prof. Pogacar is 20 en het is z’n 1e jaar als prof. Nogal een verschil.

ivo001 19 augustus 2019 om 16:52

13e in de TDF was wel met een 19e plek als beste etapperesultaat. Was meer een kwestie van geen volledige instorting of niet laten lopen en 30 min per etappe verliezen.

Sauerpraum 19 augustus 2019 om 18:16

Is gewoon een heel normale ploeg hoor, niks mis mee. Aru legt zichzelf nog geen druk op, die wil weer zo snel mogelijk weer op niveau komen en gebruikt daar twee grote rondes voor en Pogacar zal ook willen proeven aan het grote werk. Het is niet zo dat ze met een pistool tegen hun hoofd aan de start staan.

koos verrek 19 augustus 2019 om 15:48

Conti verlost van ze derde bal, mooi zo. reed niks meer sinds opgave giro

Po voor een rit zou k zeggen, alles mag niks hoeft

lander luypaert 19 augustus 2019 om 15:53

Conti reed toch onzichtbaar in Polen?

koos verrek 19 augustus 2019 om 16:11

ok heel onzichtbaar zeker voor me

Chasse_patate 19 augustus 2019 om 15:56

Hier wordt ik niet echt warm van!

koos verrek 19 augustus 2019 om 21:33

Dat aru niet voor een rit ging maar zich de pleuris reed om aan te klampen in de Tour vond ik bizar

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.