Vuelta 2019: Trek-Segafredo ziet Edward Theuns vallen in tijdrit

dinsdag 3 september 2019 om 16:55
Vuelta 2019: Trek-Segafredo ziet Edward Theuns vallen in tijdrit

foto: Cor Vos

Edward Theuns kende vandaag een ongelukkig einde van zijn tijdrit. De Belgische sprinter kwam namelijk ten val in de laatste kilometers richting het Zuid-Franse Pau. Zijn ploeg Trek-Segafredo laat via Twitter weten dat Theuns inmiddels in het ziekenhuis is voor medisch onderzoek.

De 28-jarige Theuns crashte op twee kilometer van de streep, na het verkeerd inschatten van een bocht. De rappe renner kwam dan ook gehavend over de finish, maar Theuns lijkt op het eerste gezicht geen breuken te hebben opgelopen. De Belg hoopt in het ziekenhuis ook goed nieuws te krijgen van de doktoren.

De Gentenaar wist in de derde etappe naar Alicante nog als tweede te finishen achter Sam Bennett, maar sindsdien blijven individuele resultaten uit. Theuns kwam drie jaar geleden al eens zwaar ten val in een individuele tijdrit. De Belg brak toen zijn ruggenwervel, waardoor hij lange tijd uit de roulatie was.


Update 20.45 uur

Edward Theuns kan opgelucht ademhalen: de Belg heeft geen breuken overgehouden aan zijn valpartij in de tijdrit naar Pau. De spurter lijkt morgen dus gewoon te beginnen aan de elfde etappe naar Urdax. “Ik hoop dat ik een goede nacht heb en morgen kan starten en overleven”, zo laat Theuns weten op Twitter.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair