Vuelta 2019: Higuita maakt indruk op ploegleiding in eerste grote ronde

woensdag 28 augustus 2019 om 10:41
Vuelta 2019: Higuita maakt indruk op ploegleiding in eerste grote ronde

foto: Cor Vos (archief)

Het gaat deze Vuelta a España vooral over Fabio Jakobsen, Sam Bennett en Nairo Quintana, maar Sergio Higuita heeft zijn start ook niet gemist. De 22-jarige Colombiaan staat na vier etappes op een zevende plaats in het klassement. “We zijn allemaal ontzettend benieuwd wat hij nog meer kan”, aldus Juan Manuel Gárate, ploegleider van Higuita bij EF Education First.

Higuita koerst pas enkele maanden op WorldTour-niveau, maar de beloftevolle klimmer maakte al indruk in de Tour of California (tweede) en de Ronde van Polen (vierde). En ook in de Vuelta steekt hij zijn neus aan het venster. Zo won hij in Calpe de sprint van de tweede favorietengroep, voor onder meer Alejandro Valverde.

Zijn ploegleider Gárate, zelf oud-renner van onder meer Quickstep-Innergetic en Rabobank, vergelijkt zijn poulain ook met de wereldkampioen. “Ik zie Sergio een beetje als de nieuwe Alejandro Valverde. We hebben hier te maken met een goede klimmer die ook nog heel erg snel is aan de meet”, zo citeert het Spaanse AS.

“Hij hoopt een etappe te winnen”
“We zijn benieuwd wat hij nog meer kan, maar we moeten niet vergeten dat de Vuelta zijn eerste grote ronde is. Hij heeft echter wel de ambitie om een etappe te winnen”, aldus Gárate. Wellicht dat Higuita vandaag een gooi kan doen naar de ritzege, aangezien de renners finishen op de top van de Alto de Javalambre.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Romāns Vainšteins 28 augustus 2019 om 10:46

Dat gaat een hele grote worden, zit een goed koppie op, gaan we veel moois van zien hoewel het natuurlijk een Colombiaan is fysiek sneller aan heun top zitten en gaandeweg de carriere minder en minder voordeel behalen uit het op hoge hoogte opgroeien. In ieder geval kijk ik er naar uit, mag hij me positief verrassen en heb ik hem in mijn pooltjes toegevoegd !

kielabokki 28 augustus 2019 om 11:04

Je vergeet intrinsiek en grinta.

LaurentJalabert 28 augustus 2019 om 10:59

Als het doel is een etappe te winnen, snap ik niet dat hij alle macht probeert geen tijd te verliezen en zelfs sprintjes van een achtervolgend groepje te winnen (en sprinten om boni’s). Wees dan gewoon eerlijk en geef aan dat hij gelijk probeert een klassement gaat rijden. Niemand die hem zal afbranden mocht het niet lukken.

Jan Blokland 28 augustus 2019 om 11:07

Ach, als de resultaten goed zijn met bijvoorbeeld een etappeoverwinning komt het klassement vanzelf bovendrijven. Waarom zou een renner van zijn leeftijd dat specifiek benoemen?

LaurentJalabert 28 augustus 2019 om 11:18

@ Jan waarom niet? Als je een klassement nastreeft met een jonge gast kan je dat toch gewoon zeggen. Iets van “we gaan kijken hoever we met … gaan komen en als het niet lukt proberen we nog voor ritzeges te gaan”. Ik begrijp gewoon niet waarom je daar niet gewoon duidelijk over kan communiceren. Zijn handelen tot nu toe spreekt toch voor zich?

LucasR 28 augustus 2019 om 11:03

Vlak ook zijn land- en teamgenoot Daniel Felipe Martínez niet uit!

LaurentJalabert 28 augustus 2019 om 11:06

Die was behoorlijk ziek voor de Vuelta. Ik verwacht daar toch wel minder van eigenlijk.

LucasR 28 augustus 2019 om 12:04

Ah, dat had ik gemist. Helaas!

Olly 28 augustus 2019 om 11:12

De nieuwe Valverde….. Dat is een boute uitspraak zeg! Alsof de huidige Valverde binnen nu en 10 jaar zou stoppen hahaha.
FF serieus, een renner als AV is niet een renner die elke 10 jaar in het peloton te vinden is. (los van alle doping verhalen) De man heeft volgens mij de meeste prof overwinningen van de laatste 30 jaar staan (van de niet sprinters dan wel te verstaan).

vluggejapie 28 augustus 2019 om 11:44

Meh. Volgens mij noemt Gárate Valverde alleen maar om het type renner te illustreren: goed klimmen en een sterke sprint. En AS vraagt hem naar de jonge Colombiaanse talenten waarop Gárate bevestigd dat Higuita erg getalenteerd is. Nergens een oordeel over het presteren in de Vuelta tot nu toe. Pas op Wielerflits verandert dat op de een of andere manier in hijgerige aanstellerij.

Panache 28 augustus 2019 om 12:17

@vluggejapie
“Meh. Volgens mij noemt Gárate Valverde alleen maar om het type renner te illustreren”

Nee, als er juist geciteerd is (wat op WF vaak nogal ruim geïnterpreteerd wordt) dan spreekt Gárate over de nieuwe Valverde en niet over een type Valverde.
“Ik zie Sergio een beetje als de nieuwe Alejandro Valverde”

Romāns Vainšteins 28 augustus 2019 om 13:44

Maar hij zegt toch ‘een beetje’. Dan zal ie een subtopwachtwachtpoeffer bedoelen. Op dat niveau zit René onderhand wel toch ?

pirazzi 28 augustus 2019 om 17:02

Vandaag de etappe winnen zal moeilijk worden.

Headlines

Materiaalzone

Populair