Vuelta 2019: Philippe Gilbert wint turbulente waaieretappe

woensdag 11 september 2019 om 16:17
Vuelta 2019: Philippe Gilbert wint turbulente waaieretappe

foto: Cor Vos

Philippe Gilbert heeft zijn tweede etappezege in de Vuelta a España te pakken. De zeventiende rit werd al vroeg uiteengeslagen in waaiers. Even leek Sam Bennett zijn favorietenrol waar te maken door de sprint vroeg aan te gaan, maar de Belg van Deceuninck-Quick Step bleek de geduldigste.

Nul, niente, nada. De afgelopen twee dagen lagen liefst zeven beklimmingen van de eerste en de buitencategorie op de route, maar in de rit van vandaag, de langste van allemaal, niet eentje. Dat wilde overigens niet zeggen dat het volledig vlak was op weg naar Guadalajara, want met 2400 hoogtemeters moest met voldoende klimwerk rekening worden gehouden. Op de open Spaanse hoogvlaktes kon bovendien de wind een belangrijke en nerveuze rol gaan spelen.

Zieke Jésus Herrada stapt niet meer op
Jésus Herrada verscheen niet meer aan het vertrek. De ritwinnaar van Ares del Maestrat is ziek en werd daardoor de achttiende uitvaller van deze Vuelta. Even voor het middaguur trok het peloton zich dan in gang voor de 219,6 kilometer lange zeventiende etappe. Vanaf de start lag het tempo meteen hoog en dat had meteen zijn consequenties, want de vooraf gevreesde waaiers werden bewaarheid. Een grote groep van ruim veertig renners maakte zich los van de rest.

Samenstelling kopgroep

flag-es Jose Joaquin Rojas, flag-es Imanol Erviti, flag-co Nairo Quintana (Movistar), flag-fr Pierre Latour, flag-fr Quentin Jauregui, flag-fr Clément Venturini (AG2R La Mondiale), flag-es Gorka Izagirre, flag-es Luis Leon Sanchez (Astana), flag-au Heinrich Haussler, flag-be Dylan Teuns (Bahrain-Merida), flag-ie Sam Bennett (Bora-Hansgrohe), flag-de Jonas Koch flag-be, Nathan Van Hooydonck (CCC Team), flag-be Philippe Gilbert, flag-it Eros Capecchi, flag-be Tim Declercq, flag-nl Fabio Jakobsen, flag-gb James Knox, flag-cz Ždenek Štybar (Deceuninck-Quick Step), flag-us Lawson Craddock, flag-co Daniel Martinez (EF Education First), flag-be Tosh van der Sande (Lotto Soudal), flag-co Esteban Chaves, flag-nz Sam Bewley, flag-au Damien Howson, flag-nz Dion Smith (Mitchelton-Scott), flag-no Edvald Boasson Hagen, flag-us Ben King, flag-no Rasmus Tiller (Dimension Data), flag-gb Owain Doull, flag-nl Wout Poels, flag-gb Tao Geoghegan Hart, flag-gb Ian Stannard (Team Ineos), flag-us Neilson Powless (Jumbo-Visma), flag-nl Wilco Kelderman, flag-de Nikias Arndt, flag-dk Casper Pedersen, flag-au Rob Power, flag-de Max Walscheid (Sunweb), flag-de John Degenkolb, flag-lu Alex Kirsch (Trek Segafredo), flag-it Marco Marcato, flag-co Juan Sebastian Molano, flag-it Oliviero Troia (UAE Emirates), flag-nl Jetse Bol (Burgos-BH), flag-es Gonzalo Serrano (Caja Rural-Seguros RGA) en flag-es Aritz Bagües (Euskadi-Murias)

In de voorste waaier was Nairo Quintana de best geklasseerde renner op de zesde plaats op ruim zeven minuten van rode trui Primož Roglič. Ook Wilco Kelderman (achtste) en James Knox (elfde) zaten van voren en waren door ploegmaats omringd. Roglič was er niet bij, waardoor Neilson Powless besloot te wachten op het peloton. Na vijftig kilometer was het verschil tussen de eerste en tweede groep al opgelopen tot ruim tweeënhalve minuut.

Door het hoge tempo moesten steeds meer renners vooraan afhaken, terwijl de voorsprong van de voorste groep steeds verder opliep. Na twee uur koers aan een duizelingwekkend gemiddelde van 47,6 kilometer per uur was de voorste groep uitgedund tot zo’n dertig renners, terwijl op de groep-Roglič al ruim vierenhalve minuut was gepakt. Met Quintana als gevaarlijkste klant vooraan konden de Sloveen en ook Tadej Pogačar en Miguel Ángel López nooit rustig aan doen.

Opnieuw uitzicht op het podium voor Quintana
Namens UAE Emirates lieten ook Marcato en Troia zich terugzakken, zoals ook Powless eerder al deed, om hun kopman bij te staan. Ook López liet zijn Astana-ploegmaats hard werken. De nood kwam aan de man met het tijdsverschil op bijna zes minuten na 120 kilometer, waarmee Quintana zelfs zou oprukken naar de tweede plaats. Op een oplopende strook verloor Fabio Jakobsen de aansluiting vooraan en de Nederlander leek daardoor uitgespeeld voor de etappezege.

foto: Cor Vos

Verrassend genoeg joeg Movistar in de laatste vijftig kilometer plots het tempo de hoogte in bij de groep favorieten. De ploegmaats van Quintana en Alejandro Valverde probeerden zo de knechten los te rijden van andere ploegen, die juist de achtervolging leidden. Daardoor was het tijdsverschil wel al teruggebracht tot onder de vijf minuten. Zo rap als de voorsprong van de eerste groep was opgelopen in het eerste deel, zo moeizaam werd die teruggebracht in het tweede bedrijf.

Bij het ingaan van de laatste twintig kilometer bleef het verschil stabiel rond 4:45, terwijl Movistar (jawel, ze voerden niet alleen de achtervolging aan, maar ook de eerste groep), Team Sunweb en Deceuninck-Quick Step het tempo vooraan bepaalden. Movistar reed in het belang van Quintana, terwijl Sunweb en Deceuninck-Quick Step het vuile werk opknapten voor hun klassementsrenners Kelderman en Knox. Daardoor liep de voorsprong even later weer wat op naar vijf minuten.

Sam Bennett rijdt zich leeg op de oplopende finale
Daarmee moest de etappewinnaar in de eerste groep worden gezocht. Deceuninck-Quick Step speelde de overtalsituatie slim uit door eerst Ždenek Štybar te laten aanvallen op twee kilometer van de streep. Met ook Sam Bennett vooraan moest de koers immers zo hard mogelijk gemaakt worden. Wout Poels ging in de tegenaanval met Philippe Gilbert en Sam Bennett in het wiel. De slotkilometer liep vies omhoog, waarna Bennett al op 550 meter voor de finish zijn sprint inzette.

foto: Cor Vos

Gilbert ging de Ierse kampioen achterna, die zich neerzette op zijn zadel op driehonderd meter van de streep. De Belg rook bloed en racete de leeg gereden sprinter voorbij op weg naar zijn tweede dagsucces van deze Vuelta. Eerder was hij namelijk ook al de beste in de twaalfde etappe met aankomst in Bilbao. Voor Bennett restte de tweede plaats. Rémi Cavagna, Dylan Teuns en Wilco Kelderman maakten de top-5 van de daguitslag compleet.

Quintana rolde als veertiende over de finish en deed daarmee belangrijke zaken in het algemeen klassement. Het peloton met daarin ook Miguel Ángel López, Alejandro Valverde, Primož Roglič en Tadej Pogačar kwam op bijna vijfenhalve minuut over de finish, waardoor de Colombiaan van Movistar opschoof naar de tweede plaats. Op Roglič moet hij weliswaar nog 2:24 toegeven, maar Valverde (op 2:48), Pogačar (op 3:42) en López (op 3:59) zijn vooralsnog gezien.

Dit artikel delen:

199 Reacties

nickdt 11 september 2019 om 16:33

Als ik heel eerlijk ben, zie ik Majka ook geen anderhalve minuut terugpakken op Kelderman in de 2 resterende bergritten.

Cap 11 september 2019 om 17:05

Zonder dag met papbenen van Kelderman niet nee, die verliest normaal niet meer dan een half minuutje per rit op hem. Maar ja, wat is normaal…

Binda 11 september 2019 om 16:33

Vreemd dat sommigen hier Roglic als de verliezer van de dag zien. Die staat nog gewoon dik in het rood. De enige echte verliezers zijn Pogacar en Lopez.

Cap 11 september 2019 om 17:07

Niks vreemds aan, hij verliest gewoon een pak minuten op een aantal klassementsmannen achter hem, dus is vandaag een verliezer. Maar dat wil niet zeggen dat hij de Vuelta gaat verliezen. Zo kan je alles wel recht lullen.

Natte spons 11 september 2019 om 19:46

De grootste verliezer is Edet, die ziet een dikke toptien plaats verloren gaan, doordat hij met dan 20 min verkiest, net als Pernsteiner overigens.

Johanvanh 11 september 2019 om 16:33

Sommige mensen praten zulke onzin hè. Uiteindelijk is Roglic geen moment echt in de problemen geweest. Natuurlijk weet je als ploeg dat UAE en Astana gaan helpen. Niks aan de hand voor Jumbo.

Peter Lippens 11 september 2019 om 16:41

ja en nee, maar hij zat al snel geisoleerd en dan moet er niet veel gebeuren en dan was het over en out, zelfs een lekke band had fataal kunnen zijn

Romāns Vainšteins 11 september 2019 om 16:45

Het is geen onzin om te stellen dat nog 1 extra ploeggenoot in de finale bij Roglic om veel redenen veel beter was geweest. Echter moet je die man wel hebben en moeten ze het gewoon doen met de renners die er zijn.

rovi 11 september 2019 om 16:33

Uiteindelijk heeft Roglic 24 sec verloren in het klassement, dat valt best te overzien. Daarnaast heeft Movistar nu het voordeel dat ze om en om kunnen aanvallen, maar dat vereist dat Quintana en Valverde gaan samenwerken…. denk dat de kans groter is dat Valverde nu de aanval gaat openen op Quintana;)

madeinstars 11 september 2019 om 16:35

Nou het vereist vooral dat Quintana nog wat in de tank heeft en als je dan ziet hoe hij binnenkomt (bijvoorbeeld vergeleken met Kelderman) verwacht ik eigenlijk van niet.

Johnny7 11 september 2019 om 16:34

Knap van Wilco! Netjes!

de winnaars 11 september 2019 om 16:36

10 keer spannender dan een zware bergetappe. Zoals je vandaag hebt kunnen zien de renners maken de wedstrijd ….en dat doen ze dus zeer zelden in een bergetappe

Peter Lippens 11 september 2019 om 16:42

klopt, is meestal wachten tot de laatste kilometer van de laatste col

illu 11 september 2019 om 16:45

Tja ook totaal verschillend heh! Hier is het een teamprestatie waar je met 6 zwakkere mannen 3 sterkere kapot kan rijden. Bergop rijden die 3 sterkere gewoon weg en kun je niets als zwakkere…

illu 11 september 2019 om 16:38

Grote vraag: Komt iedereen van TJV (en anderen) op tijd binnen?

fietsvriend 11 september 2019 om 16:38

Ik denk ook dat Astana eerder had moeten helpen. En UAE drie man in de kopgroep sloeg ook nergens op.

Verder is het helemaal geen goeie dag voor TJV met Movistar op 2 en 3. Nog zo’n etappe met Movistar en TJV staat er alleen voor, nu UAE en Astana achter de Movi’s staan zullen ze wat minder genegen zijn om te helpen.

ghostwriter 11 september 2019 om 16:40

Lg me daar de logica eens van uit? Nu willen ze opeens niet meer op het podium eindigen omdat ze achterstaan?

fietsvriend 11 september 2019 om 16:43

@ghostwriter ze zullen hooguit aanvallen. Maar een rit zoals vandaag. en hoe Astana de laatste 40km op kop gesleurd heeft, zie ik met deze AK stand niet meer gebeuren. En dan had Roglic er alleen voor gestaan

ghostwriter 11 september 2019 om 16:47

Nogmaals, leg me daar de logica eens van uit?

dikkechaap 11 september 2019 om 16:52

@ghostwriter
Dat is niet uit te leggen, dat is een gevoel…

fietsvriend 11 september 2019 om 16:53

@ghostwriter Dat heb ik geprobeerd. Astana en UAE lijken me er minder aan genegen om de kastanjes uit het vuur te halen voor TJV, nu de Movi’s voor ze staan en niet achter ze.

Panache 11 september 2019 om 17:00

Voor wie moeten die kastanjes dan uit het vuur gehaald worden? Voor een groep rittenkapers 20 man groot die morgen om de etappewinst gaan strijden?

fietsvriend 11 september 2019 om 17:05

lezen @Panache. In een situatie als vandaag waarin Quintana of Valverde weg is en de rest kijkt naar TJV. Astana en UAE zullen nog afwachtende zijn nu ze achter staan, de Vuelta zijn ontknoping nadert en iedereen het comfort van zijn plekje opzoekt.

jooprioolpijp 11 september 2019 om 18:02

@fietsvriend Dan moeten Quintana en/of Valverde wel eerst weg zien te komen zonder Roglic en ander TVJ mannen in hun wiel. Hebben we nog niet veel gezien. Ik zie eerder Valverde Quintana lossen met Roglic in het wiel en dat wel prima vinden.

Brummel 11 september 2019 om 16:38

Morgen weer een zware dag. Dan gaan we zien we de échte verliezers van vandaag zijn.

fietsvriend 11 september 2019 om 16:40

Doe eens een scenario?

Panache 11 september 2019 om 17:01

De échte verliezer van de dag is natuurlijk Dylan Theuns, die tijd probeert te verliezen om nog eens in de ontsnapping mee te mogen gaan.

Brummel 11 september 2019 om 17:06

ik waag me niet aan een voorspelling. Maar er zijn aardig wat mannen die een jasje uit hebben gedaan. En vrijwel alle klassementsknechten zijn ingezet en opgerookt. Dat maakt de etappe van morgen onvoorspelbaar.

de winnaars 12 september 2019 om 10:37

Die voorspelling is echt niet moeilijk gewoon hetzelfde als altijd in een bergetappe….kopgroep weg enkele daarvan strijden voor de etappezege en op de laatste klim wordt er wat aangevallen tussen de ak renners thats it

leegloper 11 september 2019 om 16:38

Nouja zeg, denk ik een dagje een keer niet de koers op te nemen omdat het een saaie etappe is en laatste 20km volstaat, zijn ze om 16:30 al lang en breed binnengestormd.

Peter Lippens 11 september 2019 om 16:40

Wat een wedstrijd, wat een winnaar, dat is tenminste koers …. genieten van begin tot einde met een terechte winnaar

mauke bollema 11 september 2019 om 16:41

Wat een onzin hierboven. TJV verliest 24 seconden. MAL en Pogacar en Majka zijn de verliezers van de dag.

bartp25 11 september 2019 om 16:45

Afhankelijk hoe de ploeg van TJV zich voelt, als ze allemaal zo dood zijn als een pier en morgen niks meer kunnen dan zijn ze zeker de verliezers van de dag,

Cap 11 september 2019 om 17:10

TJV verliest 24 seconden is pas onzin, TJV verliest veel meer en Roglic verliest op de ene renner veel en op de andere niks.

Emergo 11 september 2019 om 18:37

Het grote voordeel is dat de gelosten geen 50 gemiddeld hoefden te rijden om nog op een redelijk tijd en minder uitgepierd binnen te komen.

GertJan020 11 september 2019 om 16:42

Na 20 minuten zijn er nog maar 75 renners gefinisht. Tijdlimiet ligt op ongeveer 50 minuten, benieuwd of iedereen dat haalt…

Jacco van Stierop 11 september 2019 om 16:42

Als er echt ouderwets gekoerst wordt weet DCQ het vaak uitgekookt uit te spelen, prachtige zege van Gilbert en die Knox doet goede zaken in het AK.
Vermakelijke etappe in een mooi breedbeeld Sergio Leone-landschap. Heerlijke chaos, zo hoort het. Opmerkelijk hoe Roglic zo geïsoleerd kwam te zitten. Lastig in te schatten hoezeer hij daar schrik van had, blijft een koele kikker en staat nog steeds ruim voor. Blijft een enigma, die Quintana, maar toch leuk dat hij weer een sprong naar voren heeft gemaakt.

Maenhout 11 september 2019 om 16:48

TJV zou er goed aan doen wat van de staf van DCQ over te nemen.

Peter Lippens 11 september 2019 om 16:50

hoezo uitgekookt, ze waren gewoon de sterkste en hebben de koers gemaakt, Bennet was vandaag niet uitgekookt genoeg anders had hij nog stokken in de wielen kunnen steken

wilbertdh 11 september 2019 om 16:46

Wat een slagveld! Pernsteiner en Edet van top-10 naar 23 minuten achterstand

sooike 11 september 2019 om 16:49

Het is uitermate riskant om in deze glorietijden voor JV kritiek te hebben, maar vandaag gaf de ploegleiding opnieuw een brevet van onvermogen af. Hoe is het mogelijk dat QS, Movistar en Astane met 4 of 5 renners in een grote kopgroep zaten en JV helemaal niet? In de voorbije dagen kreeg Roglic prima steun, maar vandaag niet. Zouden Engels c.s. niet hebben gewaarschuwd voor deze ‘waaier-etappe”? Het is goed afgelopen, maar Roglic heeft dankzij zijn eigen kwaliteiten vandaag stand gehouden. Aan de ploeg had hij vandaag niks en dat onder meer het gevolg van het falen van de ploegleiding. Harde woorden, maar zo ga je niet als ploeg met de leiderstrui in je bezit. Ik hoop dat Roglic de resterende dagen stand houdt, want vandaag moet hij zich heel alleen hebben gevoeld. En kopgroep van bijna 30 man met enkele klassementsrijders er zelfs bij en niemand te zien van JV . Levensgevaarlijk en een volkomen verkeerde inschatting van deze etappe door Engels en zijn kompanen !

ghostwriter 11 september 2019 om 16:49

Leg eens uit waarom Jumbo-Visma een man mee in de kopgroep had moeten hebben. Wat was het nut daarvan geweest? Heb je de etappe uberhaubt wel bekeken? De mannen van Jumbo-Visma waren doorgekookt en konden het tempo gewoon niet meer bijbenen. Wat had de ploegleiding daaraan kunnen doen? Ze snel even vol met EPO spuiten tijdens de etappe?

AnderJ 11 september 2019 om 16:53

Powless zat in de kopgroep, maar heeft zich al vroeg laten uitzakken. Het enige wat had geholpen was de groep niet laten wegrijden óf Roglic in de kopgroep te hebben. Meer mannen van TJV in de kopgroep was juist slecht geweest.

Peter Lippens 11 september 2019 om 16:54

idd snap ik ook niet maar Jumbo visma heeft nu éénmaal geen renners in dit team die echt goed zijn in zo’n waaieretappe behalve misschien Roglic zelf en een enkele jaren jongere Martin

Romāns Vainšteins 11 september 2019 om 16:54

Traksel zegt net dat de hele Jumbo equipe vanochtend achteraan stond te chillen bij de start, dat is hetzelfde type fout als toen Dumoulin zich liet foppen in het roze tijdens de giro 2017 en de hele dag achter de feiten aan moest rijden. Ze hebben goed teruggeknokt maar dan wel degelijk zichzelf in de problemen gewerkt, als je al geen goede waaiploeg hebt hier wees dan tenminste goed scherp vanaf K1

dikkechaap 11 september 2019 om 16:55

Astana was met twee man, die zich in tegenstelling tot Powless niet (meteen) hebben laten uitzakken voor hun kopman.

Van de klassementsploegen was alleen Movistar mee, met hun tweede man, en Sunweb met Kelderman die op ruim 10 minuten stond.

Wat was precies het nut geweest van een of meerdere Jumbo knechten in de kopgroep van 30 man?

fietsvriend 11 september 2019 om 16:57

@RV echt waar? dat zou wel beetje sloom zijn zeg.

Lord Melchett 11 september 2019 om 17:02

Ben het niet vaak met Sooike eens maar nu heeft hij/zij de spijker op z’n kop geslagen.

Sonsbach Allstars 11 september 2019 om 17:02

En toch ergens in het achterhoofd dacht men dat de eindoverwinning binnen was…Echt wel gebrek aan focus dit; ook bij de ploegleiding. Zal ze nu niet meer gebeuren lijkt me.

Panache 11 september 2019 om 17:10

Gun Sooike toch gewoon deze pyrrusoverwinning.

NDI22 11 september 2019 om 17:41

Ze waren weg vanuit de start, dat verwacht toch niemand in een etappe van 220km. Daar kun je een enorm probleem van maken en alles kapot analyseren, maar het is prima opgelost uiteindelijk.

Emergo 11 september 2019 om 18:40

Misschien eens naar de reactie van Grisha Niermann kijken op de Jumbo-site.

Jurrevdberg 11 september 2019 om 16:52

Hofstede duidelijk (en zelfkritisch) net bij Eurosport: “Na 800 meter was het gebeurd” en “We hebben een fout gemaakt”. Uiteindelijk goed weggekomen, maar beetje amateuristisch is het wel met leider in je gelederen.

deux-vitesse 11 september 2019 om 16:53

het was prima om die grote groep te laten gaan 220 km voor de finish, alleen het gevaar van quintana bleek wat groter dan gedacht (zo groot is ie ook niet). Roglic zat bij zijn grootste concurrenten en zijn ploegmaats bij hem. Die ploegmaats zitten na weken buffelen nu wel op hun tandvlees…

VerstandOpNul 11 september 2019 om 16:53

Het loopt uiteindelijk met een sisser af voor Roglic en Jumbo..
Maar de incompetentie van Addy Engels wordt wel weer op een pijnlijke manier duidelijk.. Ook met een sterk team: hij staat erbij en kijkt ernaar.. Elke vorm van ploegentactiek lijkt te hoog gegrepen voor hem..

Peter Lippens 11 september 2019 om 16:55

blijkt vandaag dat in zo’n rit dit alles behalve een sterk team is, daarvoor mankeren ze een Wout van Aert, De Plus en een jongere Martin

VerstandOpNul 11 september 2019 om 16:57

Ik refereerde meer aan die onnozele uitspraken van hem die hier vandaag op de site stonden..

Emergo 11 september 2019 om 18:41

Het vreemde is dat alleen de naam van Engels wordt genoemd maar de rest van de ploegleiding niet. Nieuw spelletje: Engels bashing ???

Wielrennertje 11 september 2019 om 17:01

En als vanouds is het absoluut niet toegestaan om enige vorm van kritiek op TJV te geven hier. Ik heb Jumbo toch echt flinke steken zien laten vallen en dit moet gewoon benoemd mogen worden, ondanks alle overfanatieke Jumbolovers hier. Mocht het een ander team zijn geweest die de leider van de koers in hun equipe hadden en dit zou laten gebeuren, zou deze vierkant uitgelachen worden hier.

dikkechaap 11 september 2019 om 17:04

Hoezo niet toegestaan? Het staat vol met kritische berichten over TJV. Of vind je dat het niet toegestaan moet zijn om het daar vervolgens niet mee eens te zijn?

Romāns Vainšteins 11 september 2019 om 17:07

Ik lees toch genoeg kritiek hier.

Dacht zlef eerst dat ze er puur op waarde afgereden waren maar het begint er sterk op te lijken dat ze dit scenario totaal gemist hebben in de bespreking. Dat mogen en moeten ze zichzelf aanrekenen

sooike 11 september 2019 om 17:10

Ik ben benieuwd wat hier de reacties waren geweest als Roglic vandaag uit het rood was gereden, wat zomaar had gekund. Ergens lees ik hier dat de JV-ploeg “uitgerookt” was toen de etappe pas echt begon. Parkoerskennis en een gedegen voorbereiding en tactische omzettingen tijdens de koers hadden dat “uitroken” kunnen verminderen. Maar dan moet je wel een ploegleider hebben die niet maar steeds blijft roepen “dat het een zegen is dat Roglic zo goed is omringd . Vandaag even niet mijnheer Engels en dat mag jij jezelf aanrekenen !

Matxin 11 september 2019 om 17:15

Het grappige is dat de renners van Jumbo note bene zelf na afloop meteen toegaven dat ze tactisch compleet gefaald hebben vandaag.

Ervaren kijker 11 september 2019 om 17:41

Ik moet je helaas gelijk geven. Er is her en der best wat (soms totaal onzinnige) kritiek op TJV te lezen, maar over het algemeen wordt er met betrekking tot TJV wel heel veel recht ‘geluld’ wat volledig krom is. Zonde om zo eenzijdig naar het wielrennen te kijken. Ook dat vele afgeven op Sunweb (wat sinds vertrek Dumoulin heel erg in de mode is) slaat nergens op. Sunweb heeft vandaag een schitterende teamprestatie geleverd, maar ik lees er hier weinig tot niets over. Op een wielerforum verwacht je na zo’n etappe iets meer discussie in de breedte (prestaties QuickStep, Quintana, Sunweb etc.).

NDI22 11 september 2019 om 17:44

Lees anders genoeg kritiek. Ze waren op de hoogte van de wind, iedereen was op de hoogte, maar het ging direct vanuit de start hard en er viel een gat. Dat kan nou eenmaal gebeuren. Jammer dat je de kopgroep misloopt maar Quintana stond niet voor niets op 8 minuten. Ik vind het vooral een mooie etappe van DQS, Sunweb en Movistar.

tendam 11 september 2019 om 17:06

Ik kom nooit meer op deze site, maar de teneur is nog steeds hetzelfde, zie ik :)

George Bennett gaf gisteren al aan dat er door de ploegleiding was benadrukt dat de etappe van vandaag oorlog werd. Dit om even het Addy Engels-bashen enig tegenwicht te geven.

Brummel 11 september 2019 om 17:08

haha

dikkechaap 11 september 2019 om 17:09

Haha nee hoor, het is nog veel erger geworden.

kelderfan 11 september 2019 om 17:24

Goed om te horen, dat je wat tegengas wil geven in deze. Maar het had nog vervelender kunnen aflopen bij een lekke band en geen gele rijder in de buurt. Het moet gezegd, dat Gesink en Powless hebben geprobeerd om bij de “Rode groep” te komen of beter gezegd te blijven.

CJJelle 11 september 2019 om 17:07

Hoe zit dat met quintana? Heb de etappe niet gezien, maar lees dat movistar is gaan werken. Hoeveel tijd had Quintana nog kunnen pakken als dat niet gebeurd was?

MasterAJA29 12 september 2019 om 08:35

Klopt maar dat deed Movistar op een zwaar stuk om de laatste 2 Jumbo knechten te lossen. Dat was dus noodzakelijk en heeft volgens mij ook niemand gezien, want die 2 reden kilometers op een klein stukje. Was dus tactisch.

Joachim Agostinho 11 september 2019 om 17:09

Hofstede is gelukkig wat realistischer met zijn opmerking dat ze een grote fout hebben gemaakt. Ze hadden niet verwacht dat er direct gas gegeven zou worden en zoals Traksel al opmerkte, stond het grootste gedeelte van de ploeg bij de start achteraan. Roglic is met de schrik vrij gekomen, een lekke band en je bent gezien.
Al met al een prachtige etappe, Sunweb met bijna de gehele ploeg vooraan en Kelderman schuift wat plekjes op, benieuwd wie er morgen nog fris is..

venloos 11 september 2019 om 17:11

Ik denk dat het grootste probleem dat Movistar nu weer 2 en 3 staat. Zij gaan nu weer om de beurt aanvallen en dan is het steeds aan tjv om te reageren.

Sonsbach Allstars 11 september 2019 om 17:12

Pogacar zal naar verwachting zn podiumplek terug willen dus daar gaan we nog wel wat van zien morgen. Kan tricky worden als hij vroeg aan gaat zetten; Roglic zal er klaar voor moeten zijn om hem eventueel te kunnen volgen.
Tegelijkertijd vraag ik me nog wel af wat een 20-jarige nog kan in de 3e week en na een dag als vandaag.

Romāns Vainšteins 11 september 2019 om 19:53

Ik denk niet dat het helemaal eerlijk is om Pogocar te vergelijken met een gemiddelde 20-jarige, dat is gewoon al een volgroeide atleet. Er zitten er gewoon bij die dat vroeger zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair