Vuelta 2019: Movistar likt wonden na tijdrit

dinsdag 3 september 2019 om 18:37
Vuelta 2019: Movistar likt wonden na tijdrit

foto: Cor Vos

Movistar stond er uitstekend voor in de Vuelta a España, maar na de individuele tijdrit zullen de mannen van Eusebio Unzué in de aanval moeten. Het verschil is namelijk groot met de nieuwe leider Primož Roglič. “Het is nu zaak om tijd goed te maken”, zo vertelt Nairo Quintana na het inleveren van de leiderstrui.

De winnaar van 2016 hoopte de schade te beperken in de 36,2 kilometer lange tijdrit tussen Jurançon en Pau, maar de Colombiaan verloor meer dan drie minuten op tijdritwinnaar Roglič. De renner van Movistar staat nu vierde in het klassement, op exact drie minuten van de Sloveen. “Dit was niet mijn beste tijdrit”, is zijn eerste conclusie.

“Ik had een tijdsverlies van twee minuten ingecalculeerd, maar drie minuten is behoorlijk veel. Dit betekent echter niet dat ik niet in vorm ben. Ik reed slechts een mindere tijdrit. Er zijn nog enkele mogelijkheden om aan te vallen”, doelt Quintana op de vijf resterende bergetappes in deze Ronde van Spanje.

“Ik heb niets te verliezen”
“We zullen nu moeten nadenken over andere strategieën. We moeten met de ploeg profiteren van bepaalde koerssituaties, om op die manier tijd te pakken op Roglič. Dit is niet de eerste keer dat we tijd goed moeten maken. Alejandro (Valverde, red.) staat nog altijd dicht in het klassement en ik heb zelf niets te verliezen”, aldus Quintana.

De naam van Alejandro Valverde is gevallen. De Spanjaard verloor net als zijn ploeggenoot Quintana veel tijd op Roglič, maar de wereldkampioen wist de schade (+ 1:38) toch enigszins te beperken. Hierdoor stijgt hij in het klassement naar plaats twee, maar zijn achterstand bedraagt wel bijna twee minuten.

Alejandro Valverde – foto: Cor Vos

Valverde: “Een redelijke tijdrit”
“Ik ben niet ontevreden over het tijdsverlies, aangezien Roglič de favoriet was. Ik voelde me onderweg goed, maar in de slotkilometers raakte de tank wat leeg. Ik denk dat we een redelijke tijdrit hebben gereden. Het belooft nog een bijzonder zware Vuelta te worden. Er kan nog veel gebeuren met Roglič”, zo is Valverde van mening.

Het verschil tussen Valverde en Quintana is nu meer dan één minuut, maar die eerste weigert het kopmanschap op te eisen. “We worden een beetje moe van de vraag wie nu de leider is. Onze aanpak verandert niet. We proberen allebei ons best te doen voor Movistar.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

vevie 3 september 2019 om 18:46

Je hebt zeker niks te verliezen, Nairo. Je gaat toch weg. Gwn lekker aanvallen

Sonsbach Allstars 3 september 2019 om 19:31

Quintana gaat de Tour winnen met Arkea dus wat kan hem die Vuelta schelen.

Tripodboom 3 september 2019 om 23:25

Dan mag hij wel hopen dat er geen tijdrit in de Tour zit, want anders wint hij hem nooit. Wat een gewiebel op die fiets.

Wildebert 3 september 2019 om 19:41

Als jongetje in de ketel gevallen, maar nu al zo op leeftijd dat de tank leeg begint te raken?

Wildebert 3 september 2019 om 21:18

Overigens ben ik een grote fan van de onnavolgbare tactische manoeuvres (soms dom, soms geniaal) van de Movies. Zo kweek je saamhorigheid, tóch senõr Soler.
Net als een fijne sfeer aan tafel in de tour (zwijgen is goud ). Benieuwd welk masterplan er nu weer uitgedokterd wordt.

john 4 september 2019 om 08:38

Ja hopelijk volgen nog meer blunders door een renner (SOLER) die op kop ligt laten wachten op een ander die het niet kan af maken

Baukema Tomoulin 4 september 2019 om 10:16

Valverde: “er kan nog veel gebeuren met Roglic”. Ik hoop dat Valverde doelt op geïsoleerd raken of een mindere dag van Roglic en niet op lekke zwembadjes en vermeende gekke manoeuvres van motoren. :)
Dat soort welles/nietes gedoe ben ik wel klaar mee

Headlines

Materiaalzone

Populair