Vuelta 2019: Marc Sarreau ziet zieke Mickaël Delage uitvallen

maandag 26 augustus 2019 om 10:51
Vuelta 2019: Marc Sarreau ziet zieke Mickaël Delage uitvallen

foto: Cor Vos

Mickaël Delage is de eerste uitvaller in de Vuelta a España. De Fransman van Groupama-FDJ is ziek en verschijnt niet meer aan de start van de derde etappe. Daarmee ziet sprinter Marc Sarreau een belangrijke kracht wegvallen in de voorbereiding op de massasprint.

Delage kampt met een keelontsteking, die gepaard gaat met hoge koorts. Daardoor is verder rijden onmogelijk voor de 34-jarige Fransman, die in de Vuelta vooral in dienst moest rijden van sprinter Marc Sarreau. Daardoor moet Groupama-FDJ na drie etappes verder met nog slechts zeven renners.

Sarreau: “Met de opgave van Mickaël Delage verlies ik een erg belangrijk persoon. Ik heb niet langer mijn lead-out, degene in het team die als geen ander weet hoe je moet manoeuvreren in de finale. Het verandert het spel in voorbereiding op de sprints, maar ik moet het er maar mee doen. Voortaan moet ik de treintjes van andere teams gebruiken en openingen vinden.

Onlangs nog verlengde Delage zijn contract bij de Franse formatie. De ervaren renner is bezig aan zijn dertiende seizoen bij de ploeg tekende voor nog eens twee jaar bij.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair