Vuelta 2019: Luka Mezgec loopt bekkenbreuk op

zondag 8 september 2019 om 09:05
Vuelta 2019: Luka Mezgec loopt bekkenbreuk op

foto: Cor Vos

Luka Mezgec was het voornaamste slachtoffer van de massale valpartij in de slotfase van de veertiende etappe naar Oviedo. De Sloveense sprinter was niet in staat om de finish te bereiken, waardoor hij de veertiende uitvaller is in deze Vuelta a España. De 31-jarige Mezgec blijkt na medisch onderzoek zijn bekkenkam te hebben gebroken.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De renner van Mitchelton-Scott was een van de favorieten voor de dagzege in Oviedo, gezien de flink oplopende finishstraat, maar de rappe man werd het grootste slachtoffer van een massale valpartij in de laatste kilometer. De onfortuinlijke Mezgec moest na medische assistentie worden afgevoerd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Zijn Australische werkgever laat via een persbericht weten dat Mezgec de bekkenkam van zijn rechterheup heeft gebroken, ook wel crista iliaca genoemd. De sprinter hoeft niet onder het mes, maar hij zal wel een periode absolute rust moeten nemen.

“Gelukkig heeft Luka geen gewrichtsschade opgelopen”, zo legt teamarts Matteo Beltemacchi uit. “Het is een relatief ‘goede’ breuk. Luka zal wel enkele weken in bed moeten liggen, maar hij hoeft niet in het ziekenhuis te blijven. Hij mag gewoon thuis revalideren”, aldus Beltemacchi.


Vuelta 2019: De uitvallers

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone