Vuelta 2019: Jumbo-Visma-klimmer Bennett al paar dagen aan antibiotica

maandag 9 september 2019 om 15:31
Vuelta 2019: Jumbo-Visma-klimmer Bennett al paar dagen aan antibiotica

foto: Cor Vos (archief)

George Bennett is de laatste dagen niet helemaal fris door de Vuelta a España gekomen. De Nieuw-Zeelandse klimmer van Jumbo-Visma was ziek en zat aan de antibiotica. Hierdoor kon hij niet volledige steun geven aan klassementsleider Primoz Roglic. “Maar ik hoop dat ik mij vandaag beter voel”, zei hij voor de start van de zestiende rit tegen de organisatie.

“Ik ben een beetje ziek. Ik zit de laatste dagen aan de antibiotica, maar ik hoop dat ik mij vandaag beter voel”, aldus Bennett, die weet dat hij nodig is. “Er wordt van mij verwacht dat ik belangrijk ben voor Primoz in de bergen, samen met Sepp Kuss moet ik goed zijn. Het kan gevaarlijk worden als Movistar aan gaat vallen op de voorlaatste klim.”

Jumbo-Visma weet dat de concurrentie niet stil zal blijven zitten. “Ik denk dat we aan het einde aanvallen kunnen verwachten. Maar als ze wachten tot La Cubilla (de slotklim, red.), denk ik dat het te laat voor ze is. Als ze twee of drie renners vooruitgestuurd hebben, dan kunnen Quintana of Valverde van achteren aanvallen en dan hebben we een gevaarlijke situatie. We zijn op alles voorbereid. Vandaag is een perfecte dag voor een lange aanval”, weet Bennett.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Mooie_Mario 9 september 2019 om 16:07

Ben benieuwd waarvoor hij aan de AB is. Niet zo heel veel indicaties voor AB waarbij je wel een topprestatie kan leveren.

kelderfan 9 september 2019 om 18:00

Dat is dus duidelijk, waarom hij wat minder oogt.
Hopelijk zorgt de rustdag voor de nodige herstel, want hij is echt nodig in de laatste week.

SnellePelle 9 september 2019 om 18:04

Zeer verstandig hoor, top!
Wachten op epstein barr virus.

Vibeman 10 september 2019 om 07:30

Laatste week stelt niks meer voor, zwaarste is al achter de rug.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair