Vuelta 2019: Selecties CCC, Katusha-Alpecin en wildcardploegen

maandag 19 augustus 2019 om 18:50
Vuelta 2019: Selecties CCC, Katusha-Alpecin en wildcardploegen

Víctor De la Parte - foto: Cor Vos

Update

Meerdere wielerploegen maakten vandaag de samenstelling bekend waarmee zij naar de Vuelta a España afreizen. Bij Burgos-BH treedt de Nederlander Jetse Bol voor de derde keer aan in Spanje en voor de Belgen Nathan Van Hooydonck en Steff Cras wordt dit hun eerste kennismaking met een grote ronde.

CCC
In de selectie van CCC reden alleen Patrick Bevin en Francisco Ventoso de Vuelta in het verleden al eens. Voor de overige renners wordt het een nieuwe ervaring. Weliswaar ligt de focus bij de ploeg niet zozeer op het klassement, maar Víctor De la Parte kan op de steun rekenen in zijn thuisland. Vanuit de ontsnapping hoopt de ploeg op successen met onder anderen Nathan Van Hooydonck, terwijl Jonas Koch en Szymon Sajnok hun gang mogen gaan in de massasprints.

Selectie flag-pl CCC voor flag-es Vuelta a España 2019
flag-us Will Barta
flag-pl Paweł Bernas
flag-nz Patrick Bevin
flag-es Víctor De la Parte
flag-de Jonas Koch
flag-pl Szymon Sajnok
flag-be Nathan Van Hooydonck
flag-es Francisco Ventoso


Katusha-Alpecin
Bij Katusha-Alpecin is Daniel Navarro met zijn 36 jaar met afstand de meest ervaren renner. Voor de Spanjaard wordt dit zijn zesde deelname aan de Vuelta, waarin hij in 2014 al eens tiende was. De laatste keer dat hij een goed klassement reed, is evenwel alweer een tijdje geleden. Wellicht kan Enrico Battaglin zich nog eens laten zien op een lastige aankomst, terwijl dit voor de jonge Steff Cras en Matteo Fabbro een mooie kans is om ervaring op te doen in een grote ronde.

Selectie flag-ch Katusha-Alpecin voor flag-es Vuelta a España 2019
flag-it Enrico Battaglin
flag-be Steff Cras
flag-it Matteo Fabbro
flag-pt Ruben Guerreiro
flag-ru Pavel Kochetkov
flag-ru Viacheslav Kuznetsov
flag-es Daniel Navarro
flag-za Willie Smit


Burgos-BH
Voor Burgos-BH, waarvoor een wildcard de sleutel is voor de Vuelta a España, is de ronde door haar thuisland altijd een belangrijke afspraak. De Spaanse formatie staat met een ervaren ploeg aan het vertrek, want alleen Óscar Cabedo is jonger dan 25 jaar. De paars-rode tenues zullen zonder twijfel te zien zijn in de ontsnappingen en wellicht is daarin ook een rol weggelegd voor de Nederlander Jetse Bol. Eind juli toonde hij al goede vorm in enkele Spaanse eendagswedstrijden.

Selectie flag-es Burgos-BH voor flag-es Vuelta a España 2019
flag-pt Nuno Bico
flag-nl Jetse Bol
flag-es Óscar Cabedo
flag-es Jorge Cubero
flag-es Jesús Ezquerra
flag-es Ángel Madrazo
flag-es Diego Rubio
flag-pt Ricardo Vilela


Euskadi-Murias
Wat voor Burgos-BH geldt, geldt ook zeker voor Euskadi-Murias. De ploeg uit het wielergekke Baskenland wil zich ongetwijfeld opnieuw tonen, nadat Óscar Rodríguez vorig jaar de dertiende etappe naar La Camperona wist te winnen. De Spanjaard bleek geen eendagsvlieg en dit seizoen boekte hij al mooie resultaten in de Vuelta a Murcia, La Route d’Occitanie en de Vuelta a Burgos. Met Fernando Barceló en Héctor Sáez heeft de ploeg nog enkele interessante namen aan boord.

Selectie flag-es Euskadi-Murias voor flag-es Vuelta a España 2019
flag-es Aritz Bagües
flag-es Fernando Barceló
flag-fr Cyril Barthe
flag-es Mikel Bizkarra
flag-es Mikel Iturria
flag-es Óscar Rodríguez
flag-es Sergio Samitier
flag-es Héctor Sáez


Caja Rural-Seguros RGA
Voor Caja Rural-Seguros RGA is er hoop op ritsucces. Met sprinter Jon Aberasturi en puncheur Alex Aranburu kan dat in de vlakkere etappes. Zij lieten in de Vuelta a Burgos allebei zien te kunnen winnen. Aranburu maakte indruk op de korte heuveltjes. In de bergen wordt naar Rodríguez en Pardilla gekeken, terwijl Chernetskii, Lastra, Gonçalves en Serrano de groene kleuren van de Spaanse ploeg moeten laten zien in de aanval.

Selectie flag-es Caja Rural-Seguros RGA voor de Vuelta a España 2019
flag-es Jon Aberasturi
flag-es Álex Aranburu
flag-ru Sergei Chernetskii
flag-pt Domingos Gonçalves
flag-es Jonathan Lastra
flag-es Sergio Pardilla
flag-es Cristian Rodríguez
flag-es Gonzalo Serrano

Dit artikel delen:

17 Reacties

AWestie 19 augustus 2019 om 12:14

Ik dacht dat Ten Dam nog mogelijk was bij CCC voor de Vuelta? Of was al eerder bekend dat hij dat niet deed? In ieder geval niet hier gepubliceerd.

koos1 19 augustus 2019 om 19:35

Er was sprake van de ronde van Duitsland voor ten Dam, maar later kwam de Vuelta nog in beeld. Geen idee hoe het met ten Dam zijn vorm staat of hij de vorm niet heeft of dat hij liever andere koersen nog gaat rijden ipv 3 weken Vuelta.
Vuelta was wel een mooie afscheidsronde geweest voor hem om daar de laatste keren in beeld te rijden in ontsnappingen.

Verweggistan 19 augustus 2019 om 12:16

Lekker veel grote-ronde debutanten bij CCC en Katusha. Van Hooydonck, Bernas, Sajnok, Koch en Barta reden niet eerder een grote ronde en ook Guerreiro, Smit, Fabbro en Cras niet. Bij Burgos alleen Bico volgens mij en zo te zien gaan ze voor renners die de Vuelta uit kunnen rijden en niet voor een van de vele sprinters die ze hebben. Euskadi sterk team, alleen jammer dat Bravo er niet bij is, Bagues is de verrassing.

Scott Sunderland 19 augustus 2019 om 12:23

Jetse Bol is de laatste tijd weer beter aan het koersen weer. Ik verwacht wel dat hij zich goed zal laten zien. Vorig jaar was minder goed doordat hij nauwelijks koersdagen had voor de Vuelta.

FDJ 19 augustus 2019 om 12:32

Tot nu toe nog weinig ploegen gezien waar Jumbo bang voor hoeft te zijn.

Ik voorzie een duel Movistar- Jumbo. En dan heeft Roglic het voordeel van de Tour niet gereden te hebben. Al hoop ik toch dat Kruijswijk hun beste man blijkt.

AWestie 19 augustus 2019 om 12:47

Astana is net bekendgemaakt. Kanonnen wat een verzameling op papier (ze hebben niet allemaal een topvorm laten zien geloof ik).

ZK 19 augustus 2019 om 21:58

In de Giro had hij nauwelijks steun van ploegmaten in de bergen, deze Vuelta heeft hij zat knechten die het wel dichtrijden :)

Gebruikersnaam 19 augustus 2019 om 12:40

Burgos blijft toch wel aanzienlijk zwakker dan Caja Rural en Euskadi, al is het sowieso één van de zwakste procontinentale teams tout court. Alsof ze in de Tour plots komen aanzetten met Natura4Ever of St. Michel.

Steven_E 19 augustus 2019 om 12:43

Geen grote ronde dus voor Van Keirsbulck dit jaar, benieuwd wat ze volgend jaar met hem van plan zijn.

Samlambeej 19 augustus 2019 om 12:56

Antunes had ik bij CCC verwacht. Kwam toch sterk uit de startblokken en vinnige renner.

Opsteker voor Steff Cras!

serzzio 19 augustus 2019 om 19:38

Wat zal Zakarin blij zijn dat hij is thuis mag blijven :p maar goed gezien bkvenstaande ploegen zijn dit de ploegen die strijden om een mooi dagzege. Benieuwd hoe ver Bol komt het is altijd net niet.

Polleke 19 augustus 2019 om 20:24

Paar toppers maar 80 % van dit deelnemersveld is gewoon ondermaats voor een GT….

koos verrek 19 augustus 2019 om 21:18

Veel kutploegies dit jaar maar laat ze ons verrassen we gaan veel verrassende ritwinners zien

Jungle Man 19 augustus 2019 om 22:44

Zo jammer dat de Vuelta altijd de laatste grandtour van het jaar is, waarin de teams als een uitgeknepen Citroen lijken te worden samengesteld.

Pedalo 19 augustus 2019 om 22:48

Dat wilde ik net plaatsen….Laatste jaren toch wel redelijke winnaars. Maar dit jaar idd zeer zwak deelnemersveld

vevie 20 augustus 2019 om 09:07

De Giro was was toch niet veel sterker bezet? Nibali, Dumoulin, Yates en Landa reden mee, dus dat is natuurlijk niet mis. Maar in deze Vuelta rijden wel Kruijswijk, Roglic, Lopez, Carapaz, Valverde, Quintana, Fuglsang, Chaves, Majka, Aru, Pogacar, Formolo, Uran, Bennett, Izagirre, Kelderman en Hart. Dat is toch ook niet mis, hoor.

chance 20 augustus 2019 om 09:52

Willie Smit

Headlines

Materiaalzone

Populair