Vuelta 2018: Opgave Maurits Lammertink door buikpijn

zaterdag 1 september 2018 om 09:16
Vuelta 2018: Opgave Maurits Lammertink door buikpijn

foto: Marcel Koch

Maurits Lammertink is de eerste uitvaller in de Vuelta a España 2018. Onze landgenoot kampt al enkele dagen met aanhoudende buikpijn en kan daardoor niet verder rijden. Hij zal weldra verder worden onderzocht, meldde zijn ploeg Katusha-Alpecin vanochtend op Twitter.

Lammertink vierde gisteren zijn 28e verjaardag en werd ’s avonds nog toegezongen door zijn ploeg. Ook kreeg hij een flinke chocoladetaart voorgeschoteld, bleek uit een video die zijn ploeg deelde op social media. Er zou echter geen relatie zijn tussen de buikpijn en het gebakje.

“Terug naar huis. De laatste dagen werd de pijn steeds erger”, schreef de Nederlander op Twitter. “Het is jammer, want de vorm was goed. Triest om de Vuelta a España op deze manier te moeten verlaten. Veel geluk aan mijn ploeggenoten!”, sloot hij af.

Dit artikel delen:

12 Reacties

master-pieter 1 september 2018 om 09:27

Wat heeft hij laten zien dit jaar eigenlijk? Kan me niet echt uitslagen van hem herinneren

Birdheart 1 september 2018 om 09:28

Ze zouden toch niet per ongeluk
Er is er een ziek ja ja dat kun je wel zien dat is hij…
Gezongen hebben?

Verweggistan 1 september 2018 om 09:38

Eerste uitvaller pas, na een week koers. Dat gebeurt ook zelden.

KnightBiker 1 september 2018 om 12:13

Idd, ook bij De Giro waren er in het begin maar weinig uitvallers: minder renners en Meer klimmen in Het begin van een grote ronde zorgen voor minder stress. (In de tour wordt meer op de limiet gereden en daar zag je dus toch veel uitvallers in Het begin.)

Conclusie: minder renners zorgen niet per se voor minder valpartijen, meer aankomsten bergop In De eerste week zorgen daar wel voor: als De Tour minder valpartijen wil doet ze er goed aan eerst een paar lastige etappes te plannen gelijk De Vuelta en Giro.

(Bij de Giro vielen er In De laatste week een heleboel renners uit Met vermoeidheidsklachten.. benieuwd of dat nu in de Vuelta weer gebeurd)

west 1 september 2018 om 10:19

Te veel taart gegeten. En een groot glas cola. En er waren smarties. En chips. En dropsleutels. En dubbellikkers En toen ze weer allemaal naar de kamer moesten kregen ze een zak spekkies..

LyndaLid 1 september 2018 om 10:23

Dit was vroeger toch een talent?

Arry1337 1 september 2018 om 10:26

Niemand van jullie het EK bekeken? Ik had wel vertrouwen in een paar goede uitslagen van hem hier

assen 1 september 2018 om 11:05

Een paar jaar geleden vond ik Maurits nog 1 van de meest talentvolle renners voor eendagswedstrijden en als rittenkaper (wat heb ik een hekel aan dat woord!); bergop kan ie redelijk lang mee (bij beste derde van het peloton), en ook in een sprint is ie vrij goed.

Helaas, hij heeft nog niet veel gewonnen.

Misschien komt het nog!

elrio 1 september 2018 om 11:33

Heb niet het idee dat de transfer naar Katusha hem goed gedaan heeft… zoals wel vaker het geval lijkt te zijn.

KnightBiker 1 september 2018 om 11:59

Ek en in Noorwegen waren goed voor Lammertink… zware wedstrijden onder Het niveau van WT zijn volgens mij Het domein waar Lammertink Het van moet hebben. Deze Vuelta is niet De maatstaaf om hem te beoordelen maar je verwacht hem vaker te zien in races als de Brabantse Pijl en etappes in Het middelgebergte.

(Maar Ik heb geen idee wat zijn werkzaamheden als knecht zijn, als je veel voor andere werkt heb je weinig over om finales te rijden, hoe dan ook, leuke renner maar beperkte motor: wat hij kan als hij In topvorm is moet hij op een doordeweekse dag kunnen om mee te kunnen op WT niveau)

meestre 1 september 2018 om 12:43

Ik vraag me af wanneer die wk-gangers gaan opgeven.Hoelang rijdt Sagan nog .
Porte , uran en Nibali

Romāns Vainšteins 1 september 2018 om 20:05

Nou Zonneveld, wat let je ?

Headlines

Materiaalzone

Populair