Vuelta 2018: Bouhanni klopt Van Poppel, pech nekt Kelderman

Vuelta 2018: Bouhanni klopt Van Poppel, pech nekt Kelderman

foto: ASO

donderdag 30 augustus 2018 om 18:07

Nacer Bouhanni heeft de zesde etappe in de Vuelta op zijn naam geschreven door Danny van Poppel en Elia Viviani voor te blijven. De Fransman van Cofidis bleef samen met een groep van vijftig renners over na een waaierige finale, waarin Wilco Kelderman te maken kreeg met een lekke band en meer dan anderhalve minuut verloor op zijn concurrenten. Rudy Molard behield de leiderstrui.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier


Kopgroep met Porte als grote naam
Woensdag mondde de strijd om de vroege vlucht nog uit in een waar gevecht, maar vandaag kreeg de vroege vlucht door een gebrek aan echte heuvels een vrijbrief van het peloton. Na de start wisten direct drie renners weg te rijden. Daarin zat niet de minste naam: Richie Porte. Op jacht naar een ritzege kreeg hij bergkoning Luis Angel Maté en Jorge Cubero met zich mee.

Samen werkten ze goed samen en bouwden ze al snel een voorsprong van maximaal vier minuten op. Maté deed ondertussen wat hij moest doen; punten sprokkelen voor het bergklassement. Op beide heuvels van de derde categorie kwam hij als eerste boven.

Het peloton liet de drie koplopers – die in het klassement op ruime afstand van leider Rudy Molard stonden – niet gaan. Quick-Step Floors nestelde zich op kop voor hun zegekoning Elia Viviani. Zij zagen kansen op een nieuwe overwinning voor de Italiaanse sprinter. Zij hielden het verschil tussen de kopgroep en het peloton op drie minuten.

Waaiers zorgen voor slachtoffers; Kelderman en Pinot verliezen tijd
Op 33 kilometer van de finish – vlak voor het begin van de waaierige open vlaktes – werden de drie koplopers ingerekend. Een valpartij met daarbij Mike Teunissen en Fabio Felline was daarna het gevolg van de aanloop naar de absolute finale. De finale werd ingeluid toen Quick-Step Floors en BORA-hansgrohe waaiers ontketenden.

Een groep van vijftig renners vormde vervolgens de eerste waaier. Alle klassementsrenners zaten mee behalve Thibaut Pinot, die zich had laten verrassen, en Wilco Kelderman, die op het slechtst denkbare moment te maken kreeg met pech. Zij moesten aan de finish meer dan anderhalve minuut toegeven.

Bouhanni slaat terug met zege
De overgebleven sprinters streden vervolgens om de overwinning. Bouhanni  – die gisteren nog in opspraak kwam – nam daarin brutaal de kop en stond die niet meer af. Van Poppel en Viviani zetten nog wel aan, maar kwamen te laat.

Dit artikel delen:

68 Reacties

ti-raleigh 30 augustus 2018 om 19:10

Sunweb komt hier voor 1 ding, een klassement voor Kelderman. Jammer maar helaas voor Wallscheid. Een goed sportman baalt daar wel van. Dat gezeur over slechte sfeer. Tss

0
wiebipedia 30 augustus 2018 om 21:28

Ik heb het over slechte keuzes. Niet over sfeer.
Walscheid heeft niet perse een toegevoegde waarde in een achtervolging en heeft gewoon een kans op een top 5.

0
Mwielerfan 31 augustus 2018 om 02:03

Walscheid moet maar oplossen dat de ploeg te slecht en te klein is? Want klassement is altijd het enige doel.waar alles voor moet wijken?

0
venus 30 augustus 2018 om 19:28

Van poppel op de goede weg, de volgende keer pakt ie hem.

De pech van kelderman zal toch zo langzamerhand een keer op moeten zijn. Blijft ie zelf een keer op de fiets zitten, valt een teamgenoot van hem.

0
Mwielerfan 31 augustus 2018 om 02:04

Hij was nu langzamer en de volgende keer doet viviani mee. Als ze met tlj iets willen dan moeten ze van poppel zn sterke kanten uitspelen door de andere sprinters eraf te rijden of hij moet met een ploegmaat in break.

0
Scott Sunderland 30 augustus 2018 om 19:38

Toch geinig hoe weerbarstig die Bouhanni is. Niks de handdoek in de ring gooien. Hij bokst figuurlijk terug met de pedalen. Ik ben geen fan van de man overigens.

0
Marcel1112 30 augustus 2018 om 19:46

Die laatste opmerking lijkt me overbodig. Ik moet de eerste Bouhanni fan nog tegenkomen. Maar ik woon dan ook niet in een banlieux.

0
Sebas 31 augustus 2018 om 07:47

Kroon is fan van Bouhanni ;)P

0
assen 30 augustus 2018 om 19:43

Majka en Kelderman grootste verliezers door pech, Pinot door domheid?

Ik postte eerder nog met de vraag of dit de saaiste rit van de Vuelta zou worden. Mooi niet, weer genieten geblazen vandaag! Goed gezien van de organisatie dat die paaltjes met dat brede gele surfboard erop voor sensatie zou zorgen.

0
graceland 30 augustus 2018 om 19:49

Always looking at the bright side of life maar dat geldt niet voor Sunweb
in de grote rondes.Eerst Dumoulin en nu Kelderman door pech van hun
riante positie beroofd en je moet het maar eerst weer terughalen voor dat
je een kloofje kunt slaan bij de tijdrit.

0
Nikolai 30 augustus 2018 om 19:50

Ik kreeg wel een déjà vu: Geschke die relatief kort voor de finish zit te prutsen aan het achterwiel van zijn kopman in plaats van dat die kopman gewoon op de fiets van Geschke verder gaat. En vervolgens krijgt die kopman alsnog een fiets van de ploegleiderswagen. Enige verschil met Dumoulin in de Tour was dat ze nu wel aan de goede kant van de weg stonden. Hebben ze bij Sunweb niet veel maar toch in ieder geval iets geleerd van dat geklungel in de Tour….

0
Wildebert 30 augustus 2018 om 20:22

@tendam, sorry, moest even het gras maaien, ofwel op het grote mes.
Wat Kelderman nog moet leren vraag je? In een woord, Kopmanschap. De juiste beslissingen nemen op cruciale momenten, cool blijven, niet gaan prutsen aan de velo, afdwingen dat ieder zich voor jou de ballen uit de broek rijdt, incluis Walscheid, dit soort dingen bespreek je toch voor. En toeval bestaat vrees ik niet, positioneren daar valt ook nog wel wat voor hem te leren. En toch geloof ik echt in de mogelijkheden van deze kerel.

0
Joachim 30 augustus 2018 om 19:53

Viviani rijdt nog wel een fantastische spurt. Ik zou de helikopterbeelden van de spurt nog wel eens willen zien.
Echt sneu dat Walscheid moest wachten. Hij heeft als zware spurter sowieso weinig kansen in zijn eerste grote ronde hier, en dan moet hij zich nog opofferen terwijl hij eens kan spurten. En die – wat zal het zijn?- 10-15 seconden die Kelderman minder verliest vandaag zullen uiteindelijk wellicht toch weinig verschil maken.

0
Veleta 30 augustus 2018 om 20:08

Lichtpuntje: misschien krijgt Kelderman iets meer ruimte om iets te ondernemen bv. zondag op pakweg 6 km. voor de meet. Elk nadeel…….

0
assen 30 augustus 2018 om 20:47

Nou… Kelderman gaan ze echt geen ruimte geven, vrees ik. Is ie veel te goed voor. Ik hoop het wel natuurlijk!

0
Polleke 30 augustus 2018 om 23:49

@joachim… de helikopter had het even te druk met renners overhoop blazen….

0
Dzjof 31 augustus 2018 om 09:29

De streep ligt al na het 1e Cofidis logo.
Van Poppel jumpt pas bij de 2e, Bouhanni was wel op tijd.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone