Vuelta 2018: Mas rukt na ritzege op naar tweede plaats achter Yates, Kruijswijk valt van podium

Vuelta 2018: Mas rukt na ritzege op naar tweede plaats achter Yates, Kruijswijk valt van podium

foto: Sirotti

zaterdag 15 september 2018 om 17:56

Enric Mas heeft de koninginnenrit in de Vuelta op zijn naam geschreven. De Spaanse coureur trok samen met rodetruidrager Simon Yates ten aanval op zestien kilometer van de meet en klopte op de slotklim La Gallina vervolgens Miguel Ángel López en Simon Yates, die daarmee alvast een optie op de eindzege nam. Alejandro Valverde en Steven Kruijswijk verloren allebei tijd en vielen zo van het podium af.

In de koninginnenrit van de Vuelta kon nog van alles gebeuren. Met zes gecategoriseerde beklimmingen in 100 kilometer zou het klassement in de voorlaatste etappe zomaar eens op zijn kop gezet worden. De doelen van Bauke Mollema en Steven Kruijswijk waren duidelijk. Mollema wilde de bolletjestrui wegkapen bij Thomas De Gendt, terwijl Kruijswijk zijn podiumplaats wilde behouden.

De Gendt wint bergklassement voor Mollema
De etappe mondde al vroeg uit in een duel tussen De Gendt en Mollema om de bolletjestrui. Op de eerste twee beklimmingen hielden de twee kemphanen elkaar constant in de gaten en bestookten ze elkaar met aanvallen. Het werd snel duidelijk: De Gendt was de betere van de twee. Hij pakte op beide bergen de volle buit en besliste de strijd om de bollen zo in zijn voordeel. Mollema bleef echter tot de laatste kilometer strijden.

Omvangrijke kopgroep krijgt weinig ruimte
Zij zaten samen in een omvangrijke kopgroep met daarin onder andere Michael Woods, Jai Hindley, Rafal Majka, David de la Cruz, Ilnur Zakarin, Jésus Herrada, Nicolas Roche, Vincenzo Nibali, Omar Fraile en Dario Cataldo. Hun maximale voorsprong bedroeg drie minuten. Astana liet die voorsprong vervolgens rap slinken.

López gooit knuppel in het hoenderhok
De Kazachse ploeg was iets van plan met López. De Colombiaanse nummer vijf van het klassement openbaarde op veertig kilometer van de meet zijn plannen: Vlak voor de top van de Coll de Beixales dropte hij met een aanval een eerste bommetje. Veel paniek leverde het niet op. In de afdaling kwamen hij en Nairo Quintana samen voorop te rijden binnen handbereik van de overige klassementsrenners.

Aanval Yates en Mas brengen podiumambities Kruijswijk in gevaar
Daarna was het wachten op een volgende aanval. Die kwam niet van Kruijswijk, Valverde of Mas, maar van rodetruidrager Yates zelf. Alleen Mas kon de Brit vervolgens volgen. Dat was problematisch voor de podiumambities voor zowel Kruijswijk als Valverde: Zij hikten op tegen een steeds groter wordend gat met de vier coureurs vooraan.

Kruijswijk en Valverde verliezen podiumplaatsen aan López en Mas
Bij het oprijden van de slotklim was de kopman van LottoNL-Jumbo zijn podiumplaats virtueel kwijt en ook Valverde zag zijn tweede plaats in gevaar komen. Quintana liet zich vervolgens afzakken om Valverdes tweede plaats te verdedigen. Dat mislukte. Valverde moest lossen en tuimelde zo van het podium. Datzelfde gold voor Kruijswijk. Het gat van een minuut kreeg de rosse Brabander niet meer dicht. In het klassement won de Nederlander één plek ten koste van Valverde, maar verloor hij er twee aan Mas en López.

Ritzege voor Mas, eindzege voor Yates
Die laatste twee namen streden op La Gallina om de ritwinst. De jonge Spanjaard en Colombianen hielden elkaar in een wurggreep, waardoor er gespurt moest worden om de winst. Mas won de sprint vervolgens met een banddikte verschil. Yates kwam achter de twee als derde binnen op 23 seconden; daarmee hield hij meer dan genoeg seconden over om morgen in het rood Madrid binnen te rijden.

Dit artikel delen:

129 Reacties

miguelon 15 september 2018 om 17:59

Edit redactie: Niet insinueren

KimJungPoels 15 september 2018 om 18:00

Fantastisch natuurlijk dat Mas hier wint echt een fenomenale Vuelta gereden. Toch vind ik het fascinerend dat het manoeuvre van Mas die Lopez de hekken in rijdt nu slim genoemd wordt bij Eurosport. Doet een Froome dit dan is het op zijn minst onsportief en gevaarlijk op zijn max. Zal hij waarschijnlijk uit koers gezet moeten worden.

Samlambeej 15 september 2018 om 18:05

@KimJungPoels
Ze waren al aan het sprinten en hij lag voorop, dus hij nam de binnenkant bocht. Dat had Landa bijvoorbeeld ook moeten doen in de rit naar Bormio in ’17.

Dumoulist 15 september 2018 om 19:07

López heeft zich gewoon laten ringeloren. Gewoon een stukje ervaring.

Mwielerfan 15 september 2018 om 21:13

Er was de hele tijd genoeg ruimte in de binnenkant. Wel het steilst daar en wellicht dat Lopez inhield vanwege de dreiging dat ie afgesneden zou worden.

ti-raleigh 15 september 2018 om 18:00

Dit is het allerhoogste niveau voor Kruiswijk. Meer zit er niet in. Maar hij kan super trots en tevreden zijn. Petje af.

Fast Freddy 15 september 2018 om 18:00

En weer QS. Ook volkomen logisch dat Mas hier de beste klimmer is…

Mwielerfan 15 september 2018 om 21:14

Niet dan? Wordt al jaren voorspelt dit. Ook door mensen buiten de ploeg zoals contador

FBahamontes 15 september 2018 om 18:00

Tja, ‘net niet’ blijft toch al decennia lang het motto van de Nederlandse topsport. Als Kruijswijk zich nu weer eens volledig focust op de Giro volgens jaar moet hij die gewoon kunnen winnen.

Mas is de afgelopen 3 weken ook met stipt gestegen in het rijtje van lachwekkend ongeloofwaardige Quick-Step renners.

martini151 15 september 2018 om 18:02

Jij blijft ook chronisch negatief. Jammer is dat. Kruijswijk is de beste renner die de tour heeft gereden!

Daarnaast weer twee renners in de top 10

miguelon 15 september 2018 om 18:03

Zever niet, hij is jong en steekt nu z’n neus aan het venster, wat is het verschil met pakweg Lopez twee jaar geleden, Roglic vorig jaar, Bernal dit jaar? Het verschil voor jou is gewoon dat hij bij QS rijdt en dat dat jou blijkbaar niet zint…. Zielige jaloezie…

horsm 15 september 2018 om 18:04

‘ net niet’ is zo relatief. Tweede is ook ‘net niet’ en winst in de Vuelta is ‘net niet’ winst in de tour.

BasBelgie 15 september 2018 om 18:06

Staat Jakobsen ook in je rijtje?

ervee 15 september 2018 om 18:08

He daar is FBahamontes weer die altijd azijn drinkt bij zijn ontbijt. Die vond de Giro van 2017 waarschijnlijk ook net niet van Nederland. En aldie Olympische titels van Nederlanders ook net niet!

FBahamontes 15 september 2018 om 18:13

De Giro van 2017 was de enige grote ronde van de afgelopen 30+ jaar waarin een Nederlander daadwerkelijk iets heeft gepresteerd in het algemeen klassement, maar het is ook typisch Nederlands dat men tevreden is met een top 10 plek.

Ik weet niet of ik nou met lachen of huilen om het feit dat mensen een top 10 plek een goede prestatie vinden, dan heb je echt he-le-maal niks begrepen van de essentie van topsport.

Canabliz 15 september 2018 om 18:35

Don’t feed the troll! They don’t bite or anything, they just stink massively.

Matje VdP 15 september 2018 om 18:36

Goh, en ik maar denken dat al die gasten die hun benen uit hun lijf reden om een top tien plek te bemachtigen topsporters waren.

ervee 15 september 2018 om 18:53

@ FBahamontes:
En die Nederlandse succes in andere sporten? Ook zeker net niet, zoals jij beweert? O.a. een Kramer, Hockey dames, Zeilsters, Daphne Schippers, Wust, Van Gerwen (waarschijnlijk vind jij dag geen sport), MvdP enzovoort..

@Canabilz:
I know, ik hap erop! Maar ik kan dat negatieve gezeur echt niet uitstaan van hem!

Niklas 15 september 2018 om 19:24

Net niet. Dat geldt ook van sommige reacties.

Mwielerfan 15 september 2018 om 21:28

Je maakt jezelf belachelijk door de formulering ‘iets gepresteerd’.
Dat je als topsporter altijd voor het allerhoogste moet gaan ben ik helemaal met je eens. Ik vind het ook bizar dat dumoulin voor een tweede plek in de tour reed, terwijl hij al winst en tweede in de giro had. En ik vind het suf dat jarenlang Nederlandse toppers suf reden om 6-10 te worden ipv voor podium in giro of ritwinnaar in tour. Maar dat is niet genoeg voor jou.
Maar met dat iets doe je alsof tweede geen prestatie is. Het is niet het allerhoogste maar nog steeds erg goed. Je doet alsof etappe winst niks is. Terwijl tussen weening en boom 9 jaren zonder zaten. Je reduceert daarmee een ronde tot het algemeen klassement. Alsof etappes niks zijn. Dat is gewoon zielig.
En wat van een sprinter? Of klassieke renners? Tijdrijders. Vanwege hun fysiek doen die niet mee voor eindklassering dus nooit een topprestatie? Of sven kramer in een kleine sport? Wint ht allerhoogste maar geen tegenstanders die echt als prof kunnen leven. Zou wel sneu zijn als je sport reduceert tot 1 iets wat je moet bereiken of anders stel je niks voor.
Ik ga me afvragen hoe jij jezelf ziet. Heb jij in je vakgebied de absolute top bereikt? Of vind je jezelf een volstrekte nobody?

martini151 15 september 2018 om 18:00

Mas is een geweldige renner. Daar gaan we nog veel van horen. Kruijswijk enorm knap met een 4e plaats achter renners die de tour niet hebben gereden.

Verder rijdt Kelderman nog top 10, dat mag ook genoemd worden!

Fast Freddy 15 september 2018 om 18:06

Wacht maar tot Mas naar een andere ploeg gaat, dan is het uit met de pret. Kijk maar naar de la Cruz (7e in de vuelta bij QS)
Wel klasse van Kelderman idd. Op 2 sec. na 9e.

EddyB1958 15 september 2018 om 18:35

Eén van de vorige dagen,zei men op Sporza,dat Lefevere bij het bekend worden van de transfer van De La Cruz,dat er geen renner overboord was,want met Mas had hij een betere.
Alleen waar blijft die hoofdsponsor? En dan toch best eentje voor zeker drie jaren.

Samlambeej 15 september 2018 om 18:01

Door Enric Mas zou ik bijna voor de mannen worden. Te onderstrepen dat dit de 20e etappe is over 6 bergen.

Lionel Gesink 15 september 2018 om 18:01

Een Nederlander die in de laatste berg etappe het Vuelta podium verliest en 4e wordt.. Dat komt me bekend voor:-(

Emergo 15 september 2018 om 18:46

That’s life.

ploppy 15 september 2018 om 18:02

4e dus. Deprimerende plek. Veel, heel veel erger dan 5e, of 126e…

WernerFranke 15 september 2018 om 18:05

De strijd om de magische plek 126 is natuurlijk de enige die er echt toe doet.

Romāns Vainšteins 15 september 2018 om 18:09

Uiteraard moeten we blij zijn met Mas want nu gaat Jody wellicht niet de de aankomende 10 jaar domineren en zo, veel spannender.

dikkechaap 15 september 2018 om 18:41

Ik moet het nog zien met Bernal, Colombianen lijken heel vroeg aan hun top te zitten. Dat het een grote wordt lijkt zeker, maar het zou best kunnen dat ie al dichtbij zijn plafond zit.

ChefSpijker 15 september 2018 om 19:04

Bernal had deze Vuelta met twee vingers in de neus kunnen winnen. Is nog wel even een ander niveau dan Mas momenteel is. Maar goed dat er weer een Spaanse klimtopper lijkt aan te komen. Naast Landa dan, die gaat ook nog genoeg jaren mee. Soler is ook een goed talent, maar schat hem qua potentieel voor grote rondes toch wel een stuk lager in.

Handige Harry 15 september 2018 om 18:02

Helaas voor Kruijswijk was het op, toch een fantastisch jaar met twee top 5 noteringen in een grote ronde.

De jongens die Giro en Vuelta reden zijn toch net iets frisser.

Niklas 15 september 2018 om 19:26

Hoezo, ‘op’? Zelfs bij Valverde mag je nog niet zeggen dat het ‘op’ was, dus laat staan bij Kruijswijk.

Wielrennertje 15 september 2018 om 18:03

Kruijswijk en Valverde gewoon kapot, zo simpel is het. Het had wat treurigs, de manier hoe ze finishten. Je gunt ze beiden toch meer…

BasBelgie 15 september 2018 om 18:04

Mas is al van bij de jeugd een toptalent. Waarom zou zijn prestatie verdacht zijn?

Gebruikersnaam 15 september 2018 om 18:04

Een nieuwe ster aan het firmament…. én we hebben er blijkbaar weer een ongeloofwaardige renner bij.

Serieus, zoek dan een andere sport om naar te kijken.

Samlambeej 15 september 2018 om 18:08

haha inderdaad, want die zijn wel 100% puur natuur. Veel plezier!

xistnc 15 september 2018 om 18:04

Jammer van Steven, maar wat een prestatie desondanks! Bijzonder wat Lopez en Mas nu opeens wel kunnen, heel bijzonder.

Kelderman is Buchmann en Gallopin voorbij, Izagirre nét niet. Scheelt 2s. Dus van 12 naar 10.

WernerFranke 15 september 2018 om 18:05

Morgen voor de bonisecondes bij de tussensprint gaan!

Tinus1984 15 september 2018 om 18:05

Zonde voor kruijswijk. Had het hem wcht gegunt na steeds net niet. Vond hem super sterk ogen de afgelopen 2 rondes.

Alleen wat ik wel erg jammer vond is dat zijn knechten de laatste week weinig tot niks voor hem konden betekenen het laatste stuk. Alleen bennet gisteren. De sterke kuss en de tier waren de laatste week denk ik op voor hun leeftijd. Hoop op volgend jaar weer de giro en Vuelta. Met bouwman of tolhoek. Hoop clement ook weer te zien…

horsm 15 september 2018 om 18:05

Kelderman alsnog top tien. Elke grote ronde dus twee NL in de top tien AK

Baukema Tomoulin 15 september 2018 om 18:07

Het is te hopen voor Mas dat hij nóóit naar een andere ploeg gaat anders gaat hij die grote ronde ook niet winnen. Mannen als Dan Martin, de la Cruz, Trentin & Kittel laten zien dat als je eenmaal bij QS zit je nooit weg moet gaan. Je haalt je qs niveau gewoon niet meer. Terpstra volgende jaar wss ook nergens in de klassiekers

Gebruikersnaam 15 september 2018 om 18:11

Kwiatkowski, Poels, Uran, Bakelants, De Gendt, Van Keirsbulck, allemaal renners die de voorbije jaren zijn vertrokken en meer hebben laten zien bij hun nieuwe ploeg. Dat zijn de laatste 3 jaar, had geen zin om 15 jaar terug te gaan, aangezien ik al zo snel aan een rijtje kwam.

tvm 15 september 2018 om 18:15

Ja, net als bijv. Kwiatkowski, De Gendt, Uran en Cavendish of niet?

BasBelgie 15 september 2018 om 18:15

Ja zoals Kwiatkowksi en Poels. Het niveau van Martin is dat zo veel minder als vorig jaar dan? En Kittel is labiel als renner, die zijn problemen liggen in het mentale aspect.

Baukema Tomoulin 15 september 2018 om 19:46

Je leeft in het verleden gebruikersnaam. Alleen Kwiat is reed in 2016 bij QS. De rest is van eerder. En Kwiat is dan ook eigenlijk de enige grote uitzondering, ook cav reed zijn beste uitslagen bij qs. Maar prima ik zal hem nuanceren. Bovenstaand statement is alleen van toepassing op de laatste 2 jaar. En ja, Martin rijdt wel degelijk een minder seizoen dan vorig jaar, toen 6de in de tour met een kapotte rug. Dit jaar 8ste. Overige ereplaatsen zijn ook minder dan in 2017.

Mwielerfan 15 september 2018 om 21:35

Van keirsbulck was beter bij qs. Poels en degendt reden maar één jaar dus weinig om serieus iets over te zeggen.
Kittel en cav waren voor qs ook al top dus prestatie aan qs linken is vrij onnozel.
Cav reed zn beste jaren in 2009-2011 voor qs. Milaan San remo wk zeer dominant in tour.

Grobbel 15 september 2018 om 18:07

Er wordt weer veel over frisheid gesproken, maar voor mijn gevoel verliest Kruijswijk het hier vooral op die 1-na-laatste klim door een tactische fout (ik weet het, altijd makkelijk praten achteraf :) ).
Als ie daar gewoon met Lopez naar Quintana was meegesprongen (wat op dat moment echt een inspanning van niks was), en de top met Yates en Mas erbij die top had kunnen ronden, dan begint ie ook niet met 40-50 seconden achterstand aan die laatste col. Hij heeft teveel gegokt op Movistar om dat gat te dichten, maar het werd alleen maar groter en groter met Carapaz aan de kop. Op het moment dat ie zelf ging rijden reden ze al bijna een minuut achter; en als ie dan volledig in het rood moet in de achtervolging en nog 20 seconden extra verliest is dat helemaal niet zo'n grote verrassing.

xistnc 15 september 2018 om 18:11

Kletskoek. Het was op, dan kun je niet meespringen.

Grobbel 15 september 2018 om 18:14

"Kletskoek"? Lijkt me een veel te harde bewoording voor een andere mening.
We hebben hetzelfde nota bene gisteren gezien, toen Mas en Lopez degenen waren die in zichzelf gevangen hadden gezet in de Movistar-waaier. Natuurlijk was het tegen het einde op bij Kruijswijk en misschien had ie het dan alsnog afgelegd (Lopez en Mas reden natuurlijk zo knoeihard dat zelfs Yates eraf moest), maar hij verliest het grootste gedeelte van die uiteindelijke achterstand gewoon al dankzij een verkeerde beslissing op de slotklim in mijn optiek.

Fast Freddy 15 september 2018 om 18:15

Je praat wel erg gemakkelijk vanuit je luie stoel. Een goede Kruijswijk is niet te beroerd om aan te vallen. Als hij dat niet doet, terwijl het nogal link is, heeft dat waarschijnlijk een reden.

Grobbel 15 september 2018 om 18:19

@Fast Freddy: "luie stoel"? Kom op, ook die reactie is onnodig. Zijn de lontjes inmiddels zo kort dat zelfs een onderbouwde reactie wordt gezien als een "Marcelletje"?
Voor mijn gevoel heeft Kruijswijk door een verkeerde gok meer achterstand opgelopen dan nodig, en ik zie wat dat betreft gewoon een parallel met de situatie van gisteren waarin Mas en Lopez hetzelfde overkwamen. Neemt niet weg dat ik verschrikkelijk veel respect heb voor zijn prestatie en absoluut van hem heb genoten deze Vuelta!

xistnc 15 september 2018 om 18:20

@Grobbel
Klinkt vooral alsof je een andere mening überhaupt moeilijk vindt.

Andreotti 15 september 2018 om 18:22

Hij verliest het podium inderdaad op de voorlaatste klim van 3e (…) categorie. Hij kon toen niet mee met Mas, die nog wel net bij Yates kon aanhaken, maar daardoor begon hij inderdaad met achterstand aan de laatste klim. Toen hij overnam, reed hij er eerst nog zo’n 20 sec af, maar bleef hangen en op het laatst wist hij natuurlijk dat het over was.
We zullen natuurlijk nooit weten of het anders wel gelukt was, immers, Yates moest ook passen bij de mannen en met de boni had hij het ook verloren als hij bij Yates had gebleven.
Hij mag trots zijn, had al een zware tour gehad, waarin hij niet heel zuinig heeft gereden, en 5e en 4e is natuurlijk knap. Alleen, wat hij zelf ook zegt, podium voelt toch anders dan 4e….

Verder Mas een revelatie, maar natuurlijk niet een renner die er ineens staat. Hij kwam er al aan, dus de verdachtmakingen vind ik wel een btje jammer….

Grobbel 15 september 2018 om 18:28

@xistnc: Ik begrijp je toon niet helemaal; voor mijn gevoel ben je 1 van de betere, volwassenere Wielerflitsers met vaak zinnige bijdrages, dus ik weet niet helemaal wat ik hier nu mee moet. Jouw enige reacties zijn “kletskoek” en een vrij lullige, negatieve opmerking. Ik kan het naar jouw gevoel niet bij het juiste eind hebben, maar dat kun je toch ook wel anders verwoorden?

EddyB1958 15 september 2018 om 18:42

@xistnc naar de F1 kunnen kijken?

T80JZ 15 september 2018 om 18:42

Kruiswijk heeft zelf gezegd dat hij niet meekon.

dikkechaap 15 september 2018 om 18:45

Kruiswijk kon echt niet beter daar. Ik stond daar vlak voor de top, het was duidelijk dat hij op zijn max zat.

Grobbel 15 september 2018 om 18:49

@T80JZ, dikkechaap: dank, dan kan mijn theorie de prullenbak in. :) Dat ie nog steeds niet in de goede groep zat na die 1-na-laatste col was wel duidelijk natuurlijk, maar dan heeft ie vooral de pech gehad dat het eerder ontplofte dan hij wellicht had gehoopt.

Emergo 15 september 2018 om 18:50

Quote: “wat op dat moment een inspanning van niks was”. Ik wist niet dat wielrennen zo simpel was.

Grobbel 15 september 2018 om 18:52

@Emergo: kom, dat sloeg op het moment dat Quintana 20 meter voor de groep uitreed en er nog niet op de limiet werd gereden. Je haalt het nu uit de context waardoor het ineens een stuk harder overkomt.

Lapjestrui 15 september 2018 om 19:28

Als ‘ie gewoon even dit en dat ; ) De koek was op en de podiumkandidaten kregen vleugels.

xistnc 15 september 2018 om 21:42

@Grobbel
Als ‘volwassene’ verbaast het me dat je niet kunt tegen termen als kletskoek en luie stoel, terwijl je zelf het woord prullenbak gebruikt.

Het is serieus bijzonder kwalijk om een renner een tactische fout te verwijten, terwijl hij overduidelijk op zo’n moment aan zijn max zit.

Romāns Vainšteins 15 september 2018 om 18:10

Zolang het een wielrenner is kun je er een hmmm-verhaal aanhangen en zolang het wielrenner is zou dit best waar kunnen zijn.

Fuubs 15 september 2018 om 18:10

Mooi deze reacties. Kruijswijk 2x top 5 in gt in 1 jaar (nog los van achter elkaar). Mal, froome, dumoulin en Steven. Respect!

Mwielerfan 15 september 2018 om 21:43

Andere 3 zelfs 2x podium. Is dat ooit eerder gebeurd?

oscarito1908 15 september 2018 om 18:10

Jammer van Kruijswijk maar dit was het maximale. Mas is natuurlijk een toptalent. Die moet weg bij QS om een goede ploeg om zicht heen te laten bouwen voor de rondes.

Wat hoop ik dat Kruijswijk zich volgend jaar weer richt op de Giro. En Primoz natuurlijk dan op de tour. Hij moet en zal in zijn carriere toch podium willen rijden in de Giro.

Jowinho 15 september 2018 om 18:17

Net alsof je een ploeg nodig hebt in een grote ronde. Dat is enkel nodig als je vroeg in de ronde de leiderstrui pakt. 1 of 2 goede klimmers is meer dan voldoende en met Jungels hebben ze er één en misschien kan ook Narvaez nog doorgroeien.

oscarito1908 15 september 2018 om 20:05

Maar dan zul je wel heel anders moeten koersen. Totaal anders dan waar QS voor staat. Er heeft daar nog nooit een ronderenner succes gehad.

Bovendien moeten ze ook nog een sponsor vinden.

Mwielerfan 15 september 2018 om 21:45

Alleen als je met succes winst bedoelt. En zonder die neutralisatie die zonder communicatie toch geen neutralisatie was wint uran gewoon de giro van 2014

Joachim Agostinho 15 september 2018 om 18:12

Dapper gereden van Steven, meer zat er gewoon niet in, maar hij heeft zijn klasse getoond dit jaar!
Wilco prima gereden en toch vrij lang goed omringd. Vooral Hindley – plek 32 in het A.K. -kan terugkijken op een prima debuut, die werd sterker gedurende deze ronde.
Movistar ongelofelijk geblunderd!

Fast Freddy 15 september 2018 om 18:18

Geblunderd hoe? Ze reden voor Valverde. Doe had alleen op het moment supreme de benen niet. Dat weet je ook pas zeker als je in de finale zit. Quintana had trouwens ook nooit de etappe gewonnen.

xistnc 15 september 2018 om 21:46

Movistar maakte de fout om volledig uit te gaan van de veronderstelling dat Yates zou breken zoals in de Giro en dat Valverde zou beschikken over een oneindige voorraad energie. Die vliegers gingen beide echter niet op.

Maar was dit nou zo’n grote fout? Ik denk dat ze geen andere optie hadden dan leven van deze hoop. De echte fout hebben ze misschien in de eerste week gemaakt, toen Valverde kennelijk behoefte had aan enkele spierballensprintjes met het oog op de rode trui. Hij wint twee etappes, maar de daarmee gemorste energie komt hij wellicht nu te kort.

tvm 15 september 2018 om 18:16

Movistar lekker Mas halen als opvolger.

Fast Freddy 15 september 2018 om 18:19

Jajaja! Leuk voor Landa!

BasBelgie 15 september 2018 om 18:20

Als ik de koerstactieken bij Movistar zie, zou ik daar als Mas zijnde nooit naar toe trekken. Ik verwacht trouwens dat als QS nog een toekomst heeft ze ook meer gaan toewerken naar het klassement (Evenepoel, Mas). Met Alaphilippe, en Gaviria er naast als afwerkers. Mas is trouwens een loyale jongen, zit al bij Lefevre sedert Klein Constantia.

Mwielerfan 15 september 2018 om 21:49

Movistar gaat er tot het einde voor. Dat lukt niet altijd maar super dat ze het proberen. Naar dumoulin kijken die 3 dagen voor plek 2 rijdt vond ik echt gênant. Sport is entertainment en emoties. Dat flauwe op safe spelen is hetzelfde doen als sky

Wielrennertje 15 september 2018 om 21:58

Het elke kans aangrijpen van Movistar en in zekere mate ook Lopez spreekt mij ook aan. De tactieken zijn niet altijd even slim, maar het is wel attractief. Als je zo slim mogelijk wilt koersen kom je bij de tactieken van Sky en Yates uit, wat toch minder aanspreekt.

josi 15 september 2018 om 18:18

Knappe prestatie van Mas. Erg jammer voor Kruijswijk, maar toch petje af voor zijn prestatie. Vijfde in de Tour en dan daar achteraan vierde in de Vuelta, wat eigenlijk de ronde is die hem het minst zou moeten liggen met al die korte steile klimmen. Kelderman toch ook nog net de top-10 binnengeslopen. Zo zijn er in elke grote ronde dit jaar twee Nederlanders in de top-10 gefinisht, we hebben wel eens slechtere tijden meegemaakt.

Joachim Agostinho 15 september 2018 om 18:24

@Fast Freddy 15 september 2018 om 18:18
Quintana reed voorop en had uitzicht op het podium. Andere renners weten precies hoe de vlag er bij hangt en hebben gezien dat Valverde aan zijn limiet zat, dat zal de oude baas toch ook zelf hebben gevoeld, maar toegeven is er niet bij. Quintana wordt tot de orde geroepen en ze staan met lege handen.
Geblunderd dus!

EddyB1958 15 september 2018 om 18:55

Als stoorzender had Quintana geen waarde,toen Yates en Mas bij Lopez en hem kwamen. Dus had hij zich onmiddellijk moeten had laten afzakken, gezien het op was bij Valverde,zou dat ook niet veel geholpen hebben. Maar het was slimmer geweest…

Fast Freddy 15 september 2018 om 19:22

Quintana reed voorop met drie man die en sterker waren en minimaal anderhalve minuut voor hem stonden in het AK. Hoe rijdt hij dan het podium op? Zelfs op Kruijswijk moest hij nog anderhalve minuut goedmaken om hem voorbij te gaan in het AK. Het enige potentiële slachtoffer was dus Valverde en dat hebben ze logischerwijs niet laten gebeuren.

Mwielerfan 15 september 2018 om 21:52

Quintana had 4de kunnen worden en voor de etappe mee kunnen doen. Of één van de andere had erdoor kunnen zakken en dan had ie klein kansje op podium.

  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair