Vuelta 2018: Caja Rural-Seguros RGA maakt achttal bekend

Door , zaterdag 18 augustus 2018 om 10:01
Vuelta 2018: Caja Rural-Seguros RGA maakt achttal bekend

foto: Sirotti

Caja Rural-Seguros RGA heeft als zevende ploeg zijn selectie bekendgemaakt voor de aankomende Vuelta a España. De Spaanse ProContinentale ploeg trekt met een aanvallende selectie naar Málaga, waar de start van de Spaanse ronde zal plaatsvinden. Sergio Pardilla, Nelson Soto en Lluís Mas zijn erbij.


De 34-jarige Pardilla lijkt de aangewezen man om een klassement te rijden. De Spaanse klimmer liet onlangs zijn goede vorm zien door als zesde te finishen in de Vuelta a Burgos, met als uitschieter een derde plaats in de koninginnenrit naar de top van Laguinas de Neila.

De ervaren renner reed vier keer eerder de Vuelta, voor de eerste maal in 2011. Toen moest hij nog na ruim twee weken opgeven, maar in 2014, 2016 én vorig jaar wist hij zich bij de eerste twintig van het algemeen klassement te scharen.

Colombiaanse sprinter Soto maakt debuut in grote ronde 
De 24-jarige Soto – bezig aan zijn eerste seizoen bij de Spaanse formatie – maakt zich dan weer op voor zijn debuut in een grote ronde. De Colombiaanse sprinter liet dit seizoen al zijn klasse zien met een ritzege in de Vuelta Ciclista Comunidad de Madrid.

Naast Pardilla en Soto mag ook het nodige worden verwacht van Lluís Mas, Alex Aranburu en Nick Schultz. De 28-jarige Mas staat al jaren bekend als een rasaanvaller. Dit liet hij ook zien in zijn vier vorige deelnames aan de Vuelta, toen hij veelvuldig in het offensief was.

De zes jaar jongere Aranburu breekt dit seizoen door als puncheur. Zo won hij enkele weken geleden de Circuito de Getxo, terwijl hij ook in de Vuelta a Burgos een goede indruk achterliet. De 23-jarige Australiër Schultz liet zich dit seizoen al opmerken in onder meer de Gran Premio Miguel Induraín (3e) en de Klasika Primavera (7e).

De selectie wordt aangevuld met de Spanjaarden Antonio Molina, Cristian Rodríguez en Jonathan Lastra.

Selectie flag-es Caja Rural-Seguros RGA voor flag-es Vuelta a España
flag-es Alex Aranburu
flag-es Jonathan Lastra
flag-es Lluís Mas
flag-es Antonio Molina
flag-es Sergio Pardilla
flag-es Cristian Rodríguez
flag-au Nick Schultz
flag-co Nelson Soto

Dit artikel delen:

3 Reacties

feyenoordmessi8 18 augustus 2018 om 14:01

Benieuwd naar Soto en Pardilla

Poeksel 18 augustus 2018 om 14:04

Pardilla zal ongeveer 14e in het eindklassement worden.

Jori 18 augustus 2018 om 16:40

Doe mij maar Aranburu, nog maar 22 en rijdt laatste tijd erg goede uitslagen. Dan nog met het parcours van de vuelta en zijn stijl, denk ik toch dat als Caja rural een etappe overwinning pakt, hij de eerste naam is die ik opschrijf.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Tour de France 2019

Materiaalzone

Populair